thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


"Çanakkale'yi 'İYİ' Belediyecilikle Tanıştıracağız"
Tarih: 01-12-2023 07:25:02 Güncelleme: 01-12-2023 07:27:02 + -


İYİ Partili Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada, Çanakkale’yi ‘iyi’ belediyecilik ile tanıştırmak istediklerini belirterek genç bir belediye başkan adayı gösterdiklerini söyledi.



Çanakkale Milletvekili İYİ Partili Rıdvan Uz; meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada Çanakkale’nin problemlerinden ve yaklaşan yerel seçimlerdeki İYİ Parti’nin Çanakkale Belediye Başkan Adayı Burak Kunt’tan bahsetti. İYİ Parti Lideri Meral Akşener, 24 Kasım Cuma günü Çanakkale'ye gelerek, Kunt'un adaylığını resmen açıklamıştı.

 

Çanakkale’nin güçlü bir tarım, sanayi ve lojistik kenti olduğunu belirten Uz, bu özelliklerin çok yönlü ekonomik hareket gücünün ana kaynağı olduğunu ifade etti. Tüm potansiyeline rağmen Çanakkale’nin iktidar gündeminde olmamasının üzücü olduğunu ekleyen Uz, ”Türk ve yabancı yatırımcıların listelerde üst sırada yer aldığı bir kent olmamıza rağmen vatandaş gibi yatırımcılar da kamu yatırımının öneminin ve Çanakkale'ye ulaşmayışının farkındalar. Bu yatırımlar için siyasi dışlama tercihi Çanakkale için, Marmara için, ülkemiz için bir zorunluluktur, ertelenen, sümen altı edilen her kamu yatırımı kaçırılan bir fırsattır, insanlarımızın ‘Siz yatırımı yapın, biz rekabeti fazlasıyla öderiz’ dediği değerli bir kenttir.” dedi.

 

"MERAL AKŞENER ÇANAKKALE'NİN KADERİNE TERK EDİLMİŞLİĞİNİ GÖRDÜ"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in geçtiğimiz hafta Çanakkale’yi ziyaret ettiğini hatırlatan Uz, “Çiftçisinden işçisine, sanayicisinden esnafına, hemşehrilerimizle bir araya gelerek sorunları yerinde dinledi. Umutsuz gençlerin, ürünü tarlada kalan çiftçinin, emekleri zayi olan üreticinin, önünü göremeyen sanayicinin, asgari ücretle ay ortasını getiremeyen işçinin, gelecek kaygısı yaşayan çocuklarının dertlerine ortak oldu. Plansızlığı, programsızlığı, dışlanmışlığı, ezcümle Çanakkale'nin kaderine terk edilişini yerinde gördü, bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

RUDVAN UZ’DAN 1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ ELEŞTİRİSİ

Çanakkale’deki durumu somut bir örneklendirme yaparak anlatmak istediğini söyleyen Uz, şu ifadeleri kaydetti: “Çanakkale'de iktidarın bir köprü projesiyle Çanakkale'ye kazandırdığı 1915 Çanakkale Köprüsü var. Bununla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı daha geçen ay ‘16 milyon 425 bin araç için hazine garantisi verdik’ dedi. Yani bir yılda 16 milyon 425 bin aracın geçmesi gereken Çanakkale Köprüsü'nden bir yılda sadece 2 milyon 200 bin araç geçmiş. Yani bu ne demek: Garanti edilen her 8 araçtan sadece 1 tanesi köprüyü kullanmış. Bu 7 tanesinin külfetini de milletimizin, hazinenin sırtına yüklemişiz. Fakat daha büyük bir garabet var, geçen aracın cinsi belirtilmediğinden hangi araç geçerse geçsin bir fiyat belirlenmiş, araç taksilerde 15 Euro ama hazine garantisi bir araç için 15 Euro verirken köprüden geçiş ücreti 205 lira. Dolayısıyla yarısını da yine bu milletimizin, Çanakkale'nin sırtına yüklemiş durumdayız. Evet, Çanakkale'mize geçmişten bugüne kadar iktidarın ne kadar önem verdiğini görmüş durumdayız. Bunları ayrı ayrı anlatmaya çok niyetimiz de yok ama hoş artık milletin de iktidardan bir beklentisi yok. Bu yüzden tek beklenti, artık sandığın gelmesi yani yerel seçimlerde bu tercihlerini yapmasıdır.”

 

ÇANAKKALE'YE GENÇ BİR İSİM: BURAK KUNT

Çanakkale’yi ‘iyi’ belediyecilik ile tanıştırmak adına genç bir belediye başkan adayı gösterdiklerini aktaran Uz, “Genç, dinamik ve güvendiğimiz, yurt dışına giden çocuklarımızın artık yurt içinde temsilcilerinin olduğunu gösterebilmek için genç bir kardeşimiz Burak Kunt'u da belediye başkan adayı gösterdik. Çanakkalemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyor, Meclisimizi saygıyla selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.




Bu haber 1621 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI