thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



O Bebek Sağlığına Kavuşup, Taburcu Oldu!

Tarih: 17-06-2022 07:46:55 Güncelleme: 17-06-2022 07:47:55 + -


Gökçeada’da yaşayan Şöhret Özdemir (26) ile Erhan Özdemir (32) çifti, 3'üncü çocukları hakkında şok suçlamalarda bulunulmuştu. Özdemir ailesi bebeklerinin doğumuna yardımcı olan Kadın Doğum Uzmanı K.Y hakkında bebeklerini sakat bıraktığı, kendilerine de kötü muamele yapıldığı öne sürmüştü.


O Bebek Sağlığına Kavuşup, Taburcu Oldu!

Gökçeada’da yaşayan Şöhret Özdemir (26) ile Erhan Özdemir (32) çifti, 3'üncü çocukları hakkında şok suçlamalarda bulunulmuştu. Özdemir ailesi bebeklerinin doğumuna yardımcı olan Kadın Doğum Uzmanı K.Y hakkında bebeklerini sakat bıraktığı, kendilerine de kötü muamele yapıldığı öne sürmüştü. Konuyu basınla paylaşan Erhan Öztürk’ün iddiaları üzerine İl Sağlık Müdürlüğü harekete geçmişti. Bu süreçte Özdemir çiftinin bebeğinin sağlığına kavuşarak taburcu edildiğini Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği açıkladı.

 

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde yaşayan Şöhret ve Erhan Özdemir çiftinin dünyaya gelen 3’üncü çocukları uzun bir tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuştuğunu Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (TJOD) açıkladı. Bebeğin babası Erhan Özdemir’in “Köprücük köprücük kemiğini kırdı” iddiasında bulunduğu K.Y isimli Kadın Doğum Uzmanına sahip çıkan dernek yayınladığı açıklamada; “12 Mayıs 2022 tarihinde Gökçeada Devlet Hastanesine gerçekleşen doğum eylemi sonrasında oluşan “köprücük kemiği kırılması” komplikasyonu ile ilgili olarak basının, tek taraflı, hasta yakınlarının kendilerine aktarılan durumları yorumlamasına dayanan, doğrudan hekimi suçlayıcı tarzda haberler yaptığını üzülerek izlemiş bulunmaktayız. Öncelikle habere konu olan bebeğin gerekli müdahaleler yapıldıktan sonra sağlıkla taburcu olduğunu öğrenmekten dolayı duyduğumuz memnuniyeti belirtmek isteriz.

 

“SANSASYON PEŞİNDE KOŞAN BASIN DOĞRUDAN HEKİMİ SUÇLAMIŞTIR”

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği, her yeni doğumda “Omuz Distonisi(Takılması) vakasının görülebildiğine dikkat çekerek; “Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olan tüm meslektaşlarımız, doğum eylemi sırasında anne ve bebeğin sağlığını korumaya azami derece önem vermesine rağmen, bazı durumlarda öngörülemeyen ve önlenemeyen beklenmedik komplikasyonlar ile karşılaşabilir ve duruma yönelik uygun müdahalede bulunurlar. Söz konusu olayda da doğum yapmak üzere hastaneye başvuran şahsın doğum eylemi litaratüre uygun olarak takip edilmiş, tüm doğumların % 0,2-2.1 oranında görülen “Omuz Distonisi (takılması)” sorununun yaşanması üzerine uygun müdahale ile doğum gerçekleştirilmiş, bebekte tespit edilen durum için konsültasyon istenmiş, aynı gün hastanede çocuk doktoru olmadığından tespit edilen komplikasyon bir Aile Hekimi Uzmanı tarafından değerlendirilmiş, görülen lüzum üzerine entübe edilerek hava ambulansı ile sevki sağlanmış anne ve bebeğin hayatta kalıp sağlıklı olmasına yönelik gerekli adımlar atılmıştır” bilgisini verdi.

 

“MEDYA ÖZENSİZ VE SUÇLAYICI, KARŞI TARAFIN GÖRÜŞÜNÜ ALMADAN..”

Yaşanan durumu haberleştiren basın mensuplarını eleştiren Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği; “Gökçeada Devlet Hastanesinde görev yapan kadrolu hekimin 1 aylık yıllık izin alması nedeniyle 9-15 Mayıs tarihleri arasında geçici olarak görevlendirilmiş, o an hastanede bulunan tek Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olan meslektaşımız hakkında medya, gerekli araştırmayı yapmadan özensizce suçlayıcı tarzda servis edilen haber yapmıştır. Hasta yakınlarının hastanın ifadelerine dayandırdıkları suçlayıcı açıklamaları, desteksiz iddiaları, herhangi bir doğrulatma yapılmadan, suçlanan tarafın, bilirkişinin ya da idari herhangi bir basamağın görüşü alınmadan infial oluşturacak şekilde kamuoyu ile paylaşılmıştır. Basın mensuplarının haberin yaratacağı sansasyonu düşünerek gerçekleştirdiği bu ve bu tarz haberlerin halkın uygun sağlık hizmeti alması önünde gerçek bir engel oluşturmakta olduğu aşikardır. Ülke genelinde hemen her yerde mesleğini büyük özveri ile yapmaya çalışan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanlarının bu tarz haberler ile yıpratılarak şevklerinin kırılmasının kamu yararına olmadığı düşünüldüğünde, değerli basın çalışanlarının konuya gereken hassasiyeti göstermesi, uzmanlık dernekleri veya alanında yetkin kişilerden bilgi almadan karşı tarafın açıklamasını içermeyen haberleri yapmaması, vatandaşları doğru bilgilendirecek haberlere yer vermeleri en büyük beklentimizdir. Ayrıca kamu sağlığını doğrudan etkileyen bu durumların önlenmesi için Sağlık İdaresinin gerekli düzenleme ve takipleri yapması da gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.

 




Bu haber 3132 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI