thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Öngen’den “Sınır Ticaret Merkezi” Projesi
Tarih: 07-10-2023 06:20:13 Güncelleme: 07-10-2023 07:25:13 + -


CHP’den Belediye Başkan aday adaylığını ilk açıklayan isim olan turizmci ve hukukçu kimliği ile tanınan Av.Mehmet Öngen seçim projelerini kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor. Çanakkale’de kurulacak olan bir Sınır Ticaret Merkezi’nin hem il ekonomisine hem de ülke ekonomisine ciddi katkıları olacağını ifade eden Belediye Başkan aday adayı Öngen; “Biz, Belediyeciliği, geniş kapsamda ele alıyor, hemşerilerimizin yaşamlarına kalite ve konfor getirmenin yanı sıra, ticaret erbabına gelir kapılarını aç


Öngen’den “Sınır Ticaret Merkezi” Projesi

CHP'de Çanakkale Belediye Başkan aday adayı Av.Mehmet Öngen ilgi ve dikkat çeken projelerinden bir yenisini daha kamuoyu ile paylaştı. Yerel seçimler öncesi açıkladığı projeler ile dikkatleri üzerinde toplayan Mehmet Öngen'in son paylaştığı proje ticaret ve ekonomi üzerine oldu. Öngen, Çanakkale'nin önemli bir sınır ticaret merkezi olabileceğini öne sürdüğü projesi ile ilgili detayları duyurdu.

 

SINIR TİCARET KANUNUNA DİKKAT ÇEKTİ!

2009 yılında, Sınır Ticaretinin Düzenlenmesine ilişkin 2009/14451 sayılı bir Bakanlar Kurulu kararının yayınlandığına dikkat çeken Av.Mehmet Öngen, kararın Doğu ve Güneydoğu Anadolu Belgesindeki 13 sınır iline, komşularla ticaretin önünü sonuna kadar açtı. Artvin, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Van, Hakkâri, Şırnak, Mardin, Şanlıurfa, Kilis, Gaziantep ve Hatay illeri, komşu ticareti sayesinde tarihlerinin en büyük dış ticaret rakamlarına ulaştığına vurgu yaptı.

 

“İLİMİZE YÜZ BİNLERCE TURİSTİ ÇEKMEK MÜMKÜN OLACAK”

CHP Çanakkale Belediye Başkan aday adayı Av.Mehmet Öngen konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti: "Sınır illerine yüzlerce işyerini barındıran kompleksler kuruldu. Hatta o tarihte İstanbul’da Laleli ve Osmanbey bölgesinin esnaflarının da bulunduğu girişimciler bu merkezlere yöneldi. Çanakkale’mize gelecek olursak; İlimize kurulacak Sınır Ticaret Merkezi ile Kuzey Ege’deki Yunan adalarından ve Yunanistan ana karasının çeşitli kentlerinden ilimize yüz binlerce turisti çekmek mümkün olacak. Biz onlardan vize ve giriş harç vs. talep etmeyeceğiz” dedi.

 

“ÇANAKKALE BELEDİYESİ KOORDİNESİNDE KURULABİLİR”

Sınır Ticaret Merkezi’nin sadece Çanakkale Belediyesi’nin altından kalkmasının mümkün olmadığına dikkat çeken Öngen; “Ama karşılığında da, Çanakkale’de minimum bir gece konaklamalarını şart koşacağız. Sunduğumuz cazip koşullar ve özellikle, Euro’nun Türk Lirası karşısındaki değeri göz önünde bulundurulduğunda kentimize gelen yüz binlerce turistin en az bir gece konaklayarak otellerimize, pansiyonlarımıza, lokanta ve kefelerimize bırakacakları döviz miktarını tahmin edebilir misiniz? Bunun için GESTAŞ ile görüşülüp, belirlenen Yunanistan Adalarına ve Kentlerine özel seferler konulabilinir. Bu proje tabii ki tek yanlı olarak Çanakkale Belediyesinin altından kalkabileceği bir çalışma olamaz. Merkezi Hükümetin ilgili Kurumları ile kurulacak koordinasyon sayesinde ilimize böylesine gelir getirecek bir projeyi hayata geçirebiliriz” dedi.

 

“BELEDİYE PROJENİN MERKEZİNDE OLABİLİR”

CHP Belediye Başkan Aday Adayı Av.Mehmet Öngen, Çanakkale Belediyesinin bu değerli projenin merkezinde olabileceğini belirterek açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Biz, Belediyeciliği, geniş kapsamda ele alıyor, hemşerilerimizin yaşamlarına kalite ve konfor getirmenin yanı sıra, burada sunduğumuz projeler ile de kentimizin esnafına, vatandaşına ve ticaret erbabına gelir kapılarını açacak projeleri geliştirmeyi öneriyor ve taahhüt ediyoruz”




Bu haber 1595 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI