thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Rıdvan Uz’dan İttifak Sorusuna Net Yanıt!
Tarih: 10-01-2024 11:42:30 Güncelleme: 10-01-2024 11:45:30 + -


İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, belediye başkan adaylarıyla birlikte Biga’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdikten sonra basın mensuplarıyla bir araya geldi. İttifak sorusunu da net bir şekilde yanıtlayan Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz; “Çanakkale’de her yerde adayımızı çıkartıyoruz. En çok aday açıklayan parti biziz. Biz doğru adayları çıkartıyoruz. Takdir vatandaşımızın” ifadelerini kullandı.


Rıdvan Uz’dan İttifak Sorusuna Net Yanıt!

İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, belediye başkan adaylarıyla birlikte Biga’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdikten sonra basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ziyaret programı kapsamında Biga Kaymakamlığı, Biga Belediyesi, Biga Ticaret ve Sanayi Odası, Biga Pomaklar Derneği ile esnaf ve kahve ziyaretleri de yer aldı. Toplantı sonunda basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü de kutlayan Uz ve beraberindekiler, basının önemini vurguladılar. Ziyaretlerde İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz’un yanı sıra İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, İYİ Parti Biga İlçe Başkanı İlhan Öztürk, İYİ Parti Biga Belediye Başkan Adayı Selçuk Kavaz, İYİ Parti Karabiga Belediye Başkan Adayı Şerif Tunçel, İYİ Parti Biga Belediye Meclis Üyesi Tamer Ergün, partinin il ve ilçe yöneticileri de yer aldılar.

 

 “GENÇ VE SİYASETTE YENİ…”

Genç ve siyasette yeni yüzlerle seçmenin karşısına çıktıklarını dile getiren Rıdvan Uz; “Genç bir arkadaşımız. Siyasette yeni bir yüz. Eski yüzlerin de elbette çok hizmetleri var ama günü geldiğinde de bu işlerin değişmesi lazım. Çünkü gençlerin umutları sönüyor. Eğer genç aday çıkarırsanız, gençlerin de onları daha iyi anlayan, jenerasyon farkı çok olmayan… Gençler tuttuğunu koparır. Gençler bu şehri daha iyi tanır. Bizim belediye başkan adaylarımız hem Biga’da, hem Çanakkale’de, hem Lâpseki’de 40 yaş altındalar. Bizlerin doğru olanı yapmak istedik. Siyasette milletvekili olan arkadaşlar çok belediye kazanmak istemeyebilirler. Bizde bu yapı yok. Ben daha 8 aylık bir vekilim. Şehrimiz sağ olsun sahip çıktılar. 4’te 1 oyu bize verdiler. Biz istiyoruz ki yeni yüzler çıksın. Geneli de gençleştirelim. Bugün Biga’daydık. Çok güzel izlenimler aldık. Selçuk beyin ailesi bilinen bir aile. Kavas helvacılık. Herkes tanıyor. Genç olması da önemli. Burada umutlarımız arttı. Biz hizmet etmek istiyoruz. Biz seçilirken de inşallah halkımıza mahcup olmayız demiştim. Mahcup olmamak adına da şu ana kadar çalışmaktan dolayı iddialı bir milletvekiliyim. En çok soru önergesi veren, en çok araştırma önergesi veren, kürsüde Çanakkale için en çok konuşmayı yapan milletvekiliyim ben. Çanakkale’ye yakışan bir vekil olacağım. Ben arkadaşlarımızın da aynı duygu ve düşünceler içinde bir yol izleyeceklerine inanıyorum” dedi.

EMEKLİYE YAPILACAK ZAM ELEŞTİRİSİ

Emeklilere yapılacak zam ve ekonomik gelişmelere de değinen Rıdvan Uz; “Biz İYİ Parti olarak meclise önerge verdik. En az asgari ücret boyutunda emekliye maaş verirseniz, emekli rahat eder dedik. 11 bin 600 lira bandında emekliye bir fiyat gelecek. Bu rahatlatır mı? Karı-koca emekliyse belki rahatlatabilir. Ama büyükşehirde yaşıyorsanız, bu karar insan onuruna yakışır bir karar değil. Hakikaten devletin kasasında para yok. Avrupa, toplanan paranın Merkez Bankası’na yatırılmasını istiyor. Alacaklarını orada görmek istiyorlar. Aksi halde yardım yapmayacaklarını söylüyorlar. Nas dediler. Faiz sebep, enflasyon sonuç dediler. Yaşadıkları sürece faize karşı olduklarını söylediler. Bugün yüzde 52 faiz oranı var. Yaptıkları hataların geldiği nokta maalesef bu. Bundan kurtuluş var mı? Eğer doğru politikalar uygulanırsa, 3,5 yıl sonra ekonomimiz kendine gelir. Şu an Türk Lirası’nın değerini görüyorsunuz. 200 lira ilk çıktığında neler alınıyordu, şimdi neler alınıyor. Edirne’deki yabancıların alışveriş çılgınlığını görüyorsunuz. Bulgaristan parası bile bizimkinden değerli. Toplumu rahatlatmalıyız. En alttaki kesim de emeklilerimiz. Şubat ayında aynı teklifi tekrar vereceğiz. Ama önergelerimiz Ak Parti ve MHP tarafından reddediliyor. Biz de onlara ‘Siz verin, biz kabul edelim’ diyoruz. Onu da yapmıyorlar. Gençler yurtdışına kaçıyor. Avrupa’nın neresine gitsem, nitelikli gençlerimizle karşılaşıyorum. Huzur yok burada. Bizim buraya gelen 10,5 milyon tespit ettiğimiz Suriyeli var. Bunların yüzde 57’si hiç okula gitmemiş. Okur yazarlık sıfır. Geri kalan bölümü ilkokul mezunu. Cahil bir kesim ülkemizde. Bizim çocuklarımız da kaçıyor. Böyle bir Türkiye’yi hak etmiyor çocuklarımız. Bunu beceremeyen de biziz. Yapamadık bu seçimde. Ama yerel seçimde güzel bir uyarı verilirse, ben inanıyorum ki bir kıvılcım yanacaktır. Başarılı olacağımızı düşünüyorum. Umutları yitirdiğimizde kaybederiz. İnşallah umutları kaybedecek hale düşmeyiz” ifadelerini kullandı.

 

“BİZİM ÇOCUKLARIMIZI YILDIRAMAZLAR”

Oğlunun bildiri dağıttığı sırada tutuklanmasıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Rıdvan Uz; “Konya il başkanımız aradı. Partiyi açtığında çok sayıda genç geldiğini söyledi. Sebebini sorduğunda ise; ‘Bizim milletvekilimizin oğlu bildiri dağıtıyor, içeri alınıyor. Biz niye oturalım diye geldik’ yanıtını alıyor. Şimdi çocuklar ne yapmışlar. Bizim de haberimiz yoktu. Orada açıklama yapıyorlar. Türkiye’de 10,5 milyon Suriyeli olduğunu, 10 yıl boyunca gelmeye devam ederlerse demografik yapının bozulacağını söylüyorlar. Buna karşı olduklarını ve buna karşı olanların da iktidara oy vermemeleri gerektiğini söylüyorlar. Türkiye’nin Araplaştığını söylüyorlar. Böyle bir bildiri de dağıtıyorlar. Çocuk bildiri dağıtıyor. Hilafet istemiyor. Şeriat istemiyor. Bu çocuklar Türklük için bir şey istemişler. İşlem konusu ise halkı kin ve düşmanlığa teşvik etmek. Gece 3’te saldılar. İsmail Saymaz da yazmış. Beni de aradı. Çocuklar vekilin oğlu olduklarını söylememişler. Onu söyledi. Memnun oldum. Hala dağıtıyorlar. Bizim çocuklarımızı yıldıramazlar” dedi.

İTTİFAK SORUSUNA NET YANIT

Çanakkale ve Biga’da ittifak kurup kurmayacaklarıyla ilgili soruyu da kesin bir dille yanıtlayan Rıdvan Uz; “Biz partimizin genel idare kurulunda bir karar aldık. Ben bu işi Mart ayından beri söylüyorum. Üçüncü bir yol açabilmemiz gerektiğini. Sebebi şu. Bir parti üçüncü bir yolu açmalı. Ülke kutuplaştırılmış hale geldi. Bir şehirde sağ seçmen güçlüyse Ak Parti kazanıyor, sol seçmen güçlüyse CHP kazanıyor. Bu hale gelmiş. İnsanlarla konuşuyorum. Partili olmasına rağmen adayın hizmet etmediğini ancak diğer parti kazanmasın diye de yine de oy verdiklerini söylüyorlar. Bu kutuplaşmayı memleket için dağıtmamız lazım. Biz de tercih etme şansı sunmak istiyoruz. Genel seçimde de bunu söyledik. Hür ve müstakil olarak girmek zorunda olduğumuzu söyledik. Biz adayımızı çıkarttık. Halkımız tercih yapacak. Bizim adayımız iyiyse halkımız tercihini yapsın. Bırakalım halkımız kendi kararını versin. Mesela Çanakkale Merkez’de ya Muharrem Erkek, ya Burak Kunt. Ak Parti üçüncü parti konumuna düştü. Aday istenilen aday değil. Lapseki’de Ak Parti güçlü, İYİ Parti güçlü. Biz halk için doğru bir şey yapalım, doğru aday çıkaralım, bırakalım halk karar versin. Bizim meselemiz bu. Çanakkale’de her yerde adayımızı çıkartıyoruz. En çok aday açıklayan parti biziz. 43 günden beri arkadaşlarımız sahada çalışıyor. Daha birçok yerde sadece bizim adaylarımız var. Bizim adayımız var. Biga’da kapı kapı geziyoruz. Gördüğüm bir şey var. İnsanlar olumlu çok mesaj veriyorlar. Demokrasi adına doğru bir şey talep ediyoruz. Biz doğru adayları çıkartıyoruz. Takdir vatandaşımızın. Bu seçim mutlaka iktidarın uyarılıp, kulağının çekilmesi lazım” şeklinde konuştu.

 

“BİZ ÜZERİMİZE DÜŞEN MÜCADELEYİ VERECEĞİZ”

Biga’da Biga Belediye Başkanlığı için adaylığı partisi tarafından resmen açıklanan tek isim olan Selçuk Kavaz ise seçmen için üçüncü bir yol olduklarını dile getirirken adaylık konusunda kararlı mesajlar verdi. Selçuk Kavaz yaptığı açıklamada; “Biz zaten planlarımızı, projelerimizi ilerleyen süreçlerde açıklayacağız. Çok genç bir ekiple geliyoruz. Biga’ya değer katmak istiyoruz. Biga’nın standart bakış açısını değiştirmek istiyoruz. Bunun için çalışmaya devam edeceğiz Allah’ın izniyle. Çarşıdan, insanlardan aldığımız teveccüh çok güzel. Gerçekten insanlarda siyasetten bir yorulmuşluk var. İki tarafa sıkışıp kalmış olmanın insanlara verdiği bir bıkkınlık var. ‘Bu olmasın da buna oy verelim’ mantığı çok var. Biz üçüncü yolu sağ olsun milletvekillerimizin sayesinde açtık. Hür ve müstakil yola girdik. Biga’da kendimizi, partimizi ne kadar iyi anlatabilirsek, o kadar iyi olur. Allah’ın izniyle Biga Belediyesi’ni ve Türkiye’deki birçok belediyeyi alacağız. Biz hazırız çalışmaya. Projelerimiz hazır. Ekibimiz hazır. Kendimize güveniyoruz. Biz partimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Ziyaretler yapıyoruz. Bu ziyaretler içinde İYİ Parti’nin seçime hür ve müstakil giriyor olması toplumda çok güzel karşılandı. Nihayet bekledikleri İYİ Parti’nin sahada olduğunu söylüyorlar. Biz üzerimize düşen mücadeleyi vereceğiz. Biz farklı bir partiyiz. Şimdi kendimizi anlatma zamanı. İnşallah bunu başaracağız. Kendi istikametimizde devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“YANLIŞ YÖNETİMLERLE CAZİBESİNİ YİTİRDİ”

İYİ Parti Karabiga Belediye Başkan Adayı Şerif Tunçel ise yaptığı kısa konuşmada; “Projelerimizi, çalışmalarımızı hazırlıyoruz. Yapılan yanlış yönetimlerle Karabiga cazibesini son zamanlarda artık yitirdi. Bizim orayı yönetilebilir, siyasetin dilini de değiştirmeye geliyoruz. Yönetimimizdeki tüm arkadaşlar yeniler ve gençler. Liyakat sahibi hepsi. Selçuk abiyle genç bir ekiple, yeni vizyonlarla gelmeye talibiz. O koltuklara talibiz. Yani yönetime talibiz. Üç beş kişinin genelinde gitti yönetimler Karabiga’da. İsimler değişiyor ama yönetecek kadro her zaman kalıplaşmış insanlardı. Biz onları da yıkmaya geliyoruz. Cazibe merkezi haline getireceğiz. Yeni yerler, yeni sosyal tesisler yapacağız. İnşallah ilerleyen zamanlarda sizi ve herkesi bilgilendireceğiz” dedi.




Kaynak: www.medyalokum.com

Bu haber 1366 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İLÇELERDEN Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI