thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Müfettişler Yolsuzluk İddialarını İnceliyor!

Tarih: 13-03-2024 08:20:21 Güncelleme: 13-03-2024 08:22:21 + -


Bayramiç Ziraat Odası önceki dönem başkanı İsmail Pehlivan’ın 16 yıl başkanlık yaptığı dönemle ilgili olarak yolsuzluk iddiaları hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. Bayramiç Cumhuriyet Savcılığı talebi üzerine Tarım ve Orman Bakanlığından gelen müfettişlerin 2 aydır Pehlivan dönemine ait hesapları incelediği öğrenildi. Müfettişler incelemelerde Pehlivan’a yapılan ödemelerde usulsüzlükler olduğunu tespit ettiği öğrenildi.


Müfettişler Yolsuzluk İddialarını İnceliyor!

2007 yılında düzenlenen Genel Kurulda Bayramiç Ziraat Odası başkanı seçilen İsmail Pehlivan, 16 yıl aradan sonra seçimi kaybederek Şubat 2023’de görevini Mesut Şen’e devretti. 16 yıl Bayramiç Ziraat Odası başkanlığını yürüten İsmail Pehlivan için; zimmete para geçirme, oda kaynaklarını kişisel çıkarları için kullanma, usulsüz harcamalar ve evrakta sahtecilik yaptığı yönünde iddialar üzerine, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı seçilen Mesut Şen harekete geçti.

 

ODA KAYNAKLARINI KİŞİSEL ÇIKARLARI İÇİN KULLANDI İDDİASI

Bağımsız bir denetçiyi Ziraat Odasının hesaplarını inceleten Başkan Mesut Şen, denetçinin hazırladığı tespit raporu sonrasında Bayramiç Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Bağımsız denetçi tarafından; İsmail Pehlivan’ın yardımcılığını yapan bir şahsa ve kızına da maddi çıkar sağladığı da tespit edilerek raporlaştırdığı öğrenildi. 2014-2023 tarihinde yapılan onlarca kalem işlemde İsmail Pehlivan’ın toplamda 520 bin TL’den fazla bir miktarda Ziraat Odasını zarara uğrattığı iddia ediliyor!

 

42 SAYFALIK RAPOR.. YARDIMCISI VE KIZINA MADDİ ÇIKAR SAĞLADI İDDİALARI

Bağımsız denetçinin raporunda yaptığı tespitler ile ilgili olarak ; “Ziraat odası personeline hukuka ve ilgili mevzuatlara aykırı olarak para çektirip avans ödemesi adı altında kendisine ödeme yaptırdığı, gerçeği yansıtmayan, şüpheli yada odanın kuruluş amacına ve faaliyetlerine ilişkin olmayan bir takım fatura, gider pusulası fiş vb. belgeleri ibraz ederek avans mahsubu işlemleri yaptırdığı tespit edilmiştir. İncelenen hesap ve işlemler sonucunda kanuna ve hukuka aykırılık taşınan iş ve işlemler için yasal olarak gerekenlerin yapılması” ifadelerini kullandığı ve Ziraat Odası yönetimine suç duyurusunda bulunulmasını tavsiye ettiği belirtildi. 2014-2023 tarihleri arasında tespit edilen usulsüzlükler ile ilgili olarak ise toplamda 521 bin 796 TL Ziraat odasından İsmail Pehlivan’a usulsüz ödeme yapıldığı belirtildi.

 

OTOMOBİL VE ŞİRKET HARCAMALARINI ODA BÜTÇESİNDEN ÖDETTİĞİ..

Bağımsız denetçi ayrıca İsmail Pehlivan’ın kızı İ.Pehlivan ile o dönemde yardımcılığını yapan bir şahsa da Oda bütçesinden gerçekte olmayan bir takım işlemler karşılığında ödemeler yapıldığı da kayıtlara geçirdi. Denetçilerin bulguları arasında; ortak olduğu şirkete odadan para aktardığı, özel aracının masraflarını ödettiği, kişi ve kurumların yaptığı masrafları oda yapmış gibi göstererek verdiği mahsup fişleri ile çektiği paraları mahsup ettiği, organizasyon şirketinden şahsi menfaat sağladığı, gönüllü olarak hizmet veren kişilere ödeme yapılmış gibi gösterildiği, kurumların yaptığı patent ve marka başvuruları ücretle yapılmış gibi gösterdiği, şirketinin mobilyalarının tamir masraflarını oda bütçesinden ödettirdiği gibi tespitler yer aldı.

 

SAVCILIK BAKANLIKTAN MÜFETTİŞ İSTEDİ

Bayramiç Ziraat Odası Başkanı Mesut Şen, bağımsız denetçi tarafından hazırlanan 42 sayfalık rapor sonrasında Savcılığa suç duyurusunda bulundu. Başkan Mesut Şen’in şikayeti ve Bağımsız Denetçi’nin tespit ettiği usulsüzlükler üzerine Bayramiç Cumhuriyet Savcılığının şikayeti kabul ettiği, Tarım ve Orman Bakanlığından hesapların incelenmesi için Müfettiş talebinde bulunduğu öğrenildi.

 

MÜFETTİŞLER 2 AYDIR DOSYALARI İNCELİYOR!

Savcılığın talebi üzerine Bakanlıktan maliye müfettişleri Bayramiç’e geldiği ve Ziraat Odasının 2007-2023 yılı arasındaki tüm kayıtları incelemeye başladığı öğrenildi. Müfettişlerin bağımsız denetçinin tespitlerinin yanı sıra farklı usulsüzlükler de tespit ettiği iddia ediliyor. Bağımsız denetçi raporuna göre; 521 bin TL olan yolsuzluk tutarının Bakanlık müfettişlerinin incelemesi sonrasında daha da artacağı tahmin ediliyor.




Bu haber 2614 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI