thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Anketler Başka.. Belde Teşkilatı Başka Şeyler Söylüyor..!
Tarih: 15-01-2024 07:02:53 Güncelleme: 15-01-2024 07:34:53 + -


6 aday adayının çıktığı Kepez'de CHP Genel Merkez temayül karar aldı. Bunun sebebi, belde örgütü ile halk arasında yapılan memnuniyet anketinde farklı görüşlerin ortaya çıkması. Delege seçimlerinde Birol Arslan'ın başını çektiği mavi liste Kepez'de delegeye hâkim. Örgütte onun desteklediği isimlerden oluşuyor. Fakat yapılan memnuniyet anketlerinde Birol Arslan'ın notu iyi değil.


Anketler Başka.. Belde Teşkilatı Başka Şeyler Söylüyor..!

6 aday adayının çıktığı Kepez'de CHP Genel Merkez temayül karar aldı. Bunun sebebi, belde örgütü ile halk arasında yapılan memnuniyet anketinde farklı görüşlerin ortaya çıkması.  Delege seçimlerinde Birol Arslan'ın başını çektiği mavi liste Kepez'de delegeye hâkim. Örgütte onun desteklediği isimlerden oluşuyor. Fakat yapılan memnuniyet anketlerinde Birol Arslan'ın notu iyi değil.

 

Başta su sorunu olmak üzere halk belediye hizmetlerinden memnun değil. Birol Arslan birçok konuda geçmiş dönem belediye başkanlarının gerisinde kaldı. Sosyal medyada eleştiriler hat safhada. Buna karşı Kepez örgütü temayülde Birol Arslan'ın birinci çıkacağı görüşünde. Sebebi ise Birol Arslan'a muhalif kesimin bölünmüş olması.

 

Yapılan anketlerde Birol Arslan yüzde 40 ona en yakın isim ise Erhan Bektaş'ın yüzde 21 oy oranından bahsediliyor. Yani anketlerde halkın yüzde 60'ı "Birol Arslan'a oy vermeyeceğim" diyor. Örgüt ile Kepez halkı arasında kalan CHP, önümüzdeki günlerde temayül yoklaması yaparak adayı belirleyecek. Birol Arslan karşıtlarının tek seçeneği birleşmek.

MUTAN KOMPLEKSİNİ AŞAMADI!

Belediye Başkanlığı seçilmesinin hemen ardından ilk icraatı kendisinden önceki CHP’li Belediye Başkanı Dr.Ömer Faruk Mutan’dan belediyeyi borçlu aldığına dair afiş bastırıp belediye hizmet binasına astırması oldu. Birol Arslan’ın bunu yapmasının arkasındaki sebep ise; Kepez’e yıllarca hizmet edip beldeyi önemli eserler kazandıran Mutan’ın kendisinden sonra yerine Üniversite mezunu, liyakatli ve hizmet edebilecek isimleri desteklemesi idi. Eğitim durumu lise terk olan Birol Arslan’ın yanlış aday olduğunu aylarca açıklamasına; Mimar Erhan Bektaş’ın Kepez için doğru ve liyakatli, iyi eğitim almış bir aday olarak destek veren Mutan’ı seçildiği güne kadar ağzına almayan Birol Arslan, seçimi kazanır kazanmaz ve sonrasındaki 5 yılda da Mutan’ı eleştirmeye devam etti.

 

ÖN SEÇİMİ “GÖKHAN” SAYESİNDE KAZANDI!

2019 yerel seçimler öncesinde 3 aday adayı ile Kepez’de ön seçim yapıldı. Normal şartlarda Kepez’de CHP’den önseçimi kazanma şansı dahi olmayan Birol Arslan’a Ülgür Gökhan sahip çıktı. 20 yıldan fazla bir süredir CHP’yi Çanakkale’de adeta tek başına yöneten Ülgür Gökhan’ın akaryakıt istasyonunda çalışan Birol Arslan’ı önseçimde destekledi. 1000 civarında üyesi olan Kepez’de önseçime katılan 745 üye sandık başına gitti. Ülgür Gökhan’ın desteğini alan Birol Arslan’a CHP’li üyelerin 544’ü oy verirken; Erhan Bektaş’a 161, Ali Aygün’e 39 oy çıktı. Önseçimin ardından 2019 yerel seçimlerini kazanan Birol Arslan’ın 5 yıllık belediye başkanlığı dönemi başladı.

 

GÖKHAN’IN KOPYASI BELEDİYE BAŞKANI!

Ülgür Gökhan’ın elinden su içmekle övünen Birol Arslan, başkanlığı süresince de Gökhan’ı kendisine örnek aldı. Ülgür Gökhan’da Mutan ile anlaşamazdı, Birol Arslan’ın da Mutan ile sorunları vardı. Ülgür Gökhan’ın “Barış” isimli kendisi vardı; Birol Arslan’ın “Özgür” isimli kedisi oldu! Ülgür Gökhan kimle kavgalıysa Birol Arslan’da kavgalı oldu. Ülgür Gökhan’ın “Özgürlüklerin kenti Çanakkale” sloganına karşılık Birol Arslan’ın “Özgür Kepez” sloganı vardı.

SEÇİME HARCADIĞI PARALARI ESNAFTAN TOPLADIĞI ORTAYA ÇIKTI!

İşte bu turnuvayı düzenlemeye izin verildiği iddia edilen Birol Arslan, gazetecileri suçlayınca seçim öncesinde harcadığı paralar ile ilgili şok iddialar ortaya atıldı. Belediye Başkanı seçilir seçilmez üslubunu değiştiren Birol Arslan astığı astık kestiği kestik bir karaktere dönüşürken; seçim çalışmalarını yürüttüğü bir medya ajansı sahibi Birol Arslan’ı ifşa etti!

 

“BENİ BAŞKAN YAPIN DEMEDİNİZ Mİ?”

Göksel Acaray kaleme aldığı köşe yazısında 2019 yılı yerel seçimler öncesinde Birol Arslan’ın kendisi ile çalışmak istediğini şu sözlerle açıkladı; “22 senedir Çanakkale’deyim. Evet, 24 tane dava açıldı hakkımda, köşe yazılarımdan dolayı hepsi gerçek bilgili belgeli haberlerdi. Birol’cum sende dava açtın, ama biri hariç (2800 para cezası ödedim) hepsinden tek bir ceza almadan takipsizlik kararı aldım. Ben sözde gazeteciysem Birol’cum, CHP’nin referandumunda HAYIR tanıtım filmini, CHP Belediyesine Cumhuriyet filmini, Ülgür Beyle 2 defa canlı yayını, Ülgür Bey ve sizinle ayrı ayrı evlerinizde ailece Aktüel Dergisi röportajı personelimizle neden yaptınız? Birol’cum, adaylığın açıklandığı gün 2018 Kasım ayında ofisimize gelip onlarca basın var ama tek profesyonel ekibi olan, iş yapan, dik duruşu olan siz varsınız. Benim seçim kampanyamı siz yürütün beni başkan yapın demediniz mi?

 

“125 BİN TL’YE ANLAŞTIK. PARAYI ÜLGÜR ABİM VERECEK..”

Belediye başkan adaylığı kesinleştiğinde 125 bin TL karşılığında Birol Arslan’ın seçim kampanyasını yürütmek üzere anlaştıklarını da kaleme alan Göksel Acaray, pazarlık konusu olan 125 Bin TL’yi ise Ülgür Gökhan’ın ödeyeceğini açıkladı. Acaray; “125 Bin TL anlaştık ama Ülgür Abim parasını verecek diyerek üç ay bizi oyalamadın mı? Ülgür Abin ödeme yapmayınca devamında, daha başkan adayı iken bir kaç firmaya gıda, inşaat, toptancıya fatura kestirmedin mi? Bu firmalara parasını iade ettin mi” sorularını yöneltti.

“BAŞKAN ADAYIYKEN FİRMALARA FATURA KESTİRTMEDİN Mİ”

Anlaştıkları rakamı Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın ödememesi üzerine Kepez’de faaliyet yürüten bazı işletmelere Birol Arslan’ın talimatıyla fatura kesip tahsilat yaptığını ise şu sözlerle açıkladı; “Danışmanın korkudan, personelimin şirket hattından arıyordu. Firmaları, para isteme konularında. Toptancıdan nakit 20 bin alıp bana araç içinde teslim ederken Kepez meydanında ajan gibiydiniz. Basını basın yoluyla tehdit, hakaret ediyorsun da bizi neden toplantıya çağıramadın? Bak Birolcum herkese salla bana sallama. Atar gider yapma. Yazdıklarımı yalanlayabilirsin, inkar edebilirsin. Muhasebemizde bütün firmaların belgeleri, faturaları var. 31 Mart’ ta başkan seçildin. 27 gün sonra sadece hayırlı olsuna geldim. Senden beklentim oldu mu? Reklam istedim mi? Namusun, şerefin üzerine söyle, iftira atma.”

 

SAHİLE KONTEYNIR.. ARAZİ PEŞKEŞİ.. MOBBİNG.. İŞÇİ ÖLÜMÜ.. SÜRGÜN, MAAŞLAR..

Birol Arslan’ın belediye Başkanlığı ile ilgili onlarca tepki çeken olay ve iddialar var. İlk akla gelenlerden birisi ise; Kepez sahiline iki meclis üyesi ile birlikte Konteynır kurmak.. Kıyı Kenar Kanununa aykırı bir şekilde konteynır kuran Birol Arslan ve diğer iki meclis üyesi için konteynırlara elektrik, su ve kanalizasyon hattı döşendiğini biliniyor. Şikayetler üzerine bu konteynırlar daha sonra kaldırılmak zorunda kalındı.

Yine kıyı kenar kanuna aykırı bir şekilde zengin bir işadamına sahil şeridinde kaçak yapıya mecliste yasal kılıf uydurmak girişimleri, bunu beceremeyince Mutan tarafından yargıya yapılan şikayetler.. Mutan döneminde işe alınan ve Mutan’a yakın olan işçilerin belediyede sürgün ve mobbinge uğramaları.. İşçilerin maaşlarının geç ödendiği..

 

VATANDAŞA YALAN SÖYLEDİ; “KORKMADAN İÇİN” DEDİ.. ARITTIRMADIĞINI İTİRAF ETTİ!

Ama asıl infial ise Belediye Başkanı olarak Birol Arslan’ın Kepez halkının sağlığıyla oynama pahasına vatandaşlara yalan söylemesi idi.. Yaklaşık 1 yıldan bu yana Kepez’de akmayan, aksa da çamurlu ve arıtılmadan şebekeye verilen su sorunu var. Mutan’ın yaptırdığı arıtma tesisini kapattıran Arslan, daha sonra Belediyeyi borca sokarak yeni bir arıtma tesisi yaptırdı, ancak bu tesisi de çalıştıramadı. Üstüne üstlük kuraklık da patlak verince; beldede ciddi su sıkıntısı yaşandı.

 

Mutan’ın yaptırdığı arıtma tesisini kapattıran sonrasında İller Bankası kredisi ile yaptırdığı Arıtma Tesisinin açılışında vatandaşlara seslenen Birol Arslan “Korkmadan su içebilirsiniz” diyordu. Bunun için çeşitli sloganları içeren afişler bile beldenin her yerine asıldı. Ancak 2 ay gibi kısa süre sonra işletme maliyetleri nedeniyle arıtma tesisini kapatmak zorunda kaldı. Üstüne de kuraklık sorunu patlak verince kuyu açma, kuyudan temin edilen suların tankerlerle pompa istasyonlarına taşındığı, buradan da arıtılmadan şebekeye verildiğini ortaya çıktı.

 

Halk sağlığını tehdit eden uygulama aylardır devam etse de; vatandaşlara yalan söyleyerek “Korkmadan içebilirsiniz” diyen Birol Arslan AK Partili Meclis üyelerinin sıkıştırması üzerine vatandaşlara aylarca arıtmadan su verdiğini itiraf etmişti.

 

KEPEZ’DE BİROL’A KARŞILIK BİRLEŞME ÇALIŞMALARI

Birol Arslan’a Kepez sokaklarında da büyük tepki var. Aylardır çamurlu, arıtılmadan şebekeye su verilmesi, buna rağmen Çanakkale’ye ulaşan içme su hattından beldeye su verdirememesi sokaktaki seçmeni olduğu kadar CHP tarafından da tepki çekiyor. Kepez Belediyesinin iyi yönetilmediği konusunda CHP’de de görüş birliği var. Bu sebeple CHP içerisinden Birol Arslan’a karşı 5 aday çıkarken, AK Parti ve İYİ Partinin de Kepez’de aday çıkartacağı biliniyor.

 

CHP’liler ellerinde bulunan Kepez Belediyesini kaybetmemek için Birol Arslan yerine bir başka ismin aday olmasını istiyor. Yapılan anketlerde 6 adayın da birbirine yakın oy alması sonrasında PM’den Kepez’de ön seçim yapılması kararı çıktı. Geçmişte Ülgür Gökhan’ın desteği ile önseçimden çıkan Birol Arslan’ın 5 yıllık süre içerisinde üyelere hâkim olduğu ve tekrar önseçimden sandıktan çıkma ihtimalinin ağırlık kazanması üzerine adaylar arasında birleşme yönünde adımlar atılıyor.

 

21 Ocak 2024 Pazar günü yapılacak üye bazlı önseçimde Erhan Bektaş ve Muammer Barışkan önseçime girme konusunda kararlılık gösterirken; Serdar Soydan’ın aday olmayacağı, diğer iki adayın da diğer adaylarla birleşmeye hazırlandığı öğrenildi.

 

MUTAN ADAYLIĞA HAZIRLANIYOR..

Öte yandan bir başka gelişme daha yaşandı. Aynalı Pazar Gazetesine 4 ay kadar önce CHP’nin bir kez daha Birol Arslan’ı aday göstermesi halinde “Bu adaysa, bende adayım” diyen Dr.Ömer Faruk Mutan’da adaylık için çalışma başlattığı öğrenildi. CHP’li adayların tutumlarını bekleyeceği ve önseçimden çıkan adaya göre Dr.Ömer Faruk Mutan’ın da adaylığa soyunması bekleniyor.




Bu haber 3046 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI