thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Kılıçdaroğlu Gökhan’a Sahip Çıktı

Tarih: 22-03-2018 10:14:43 + -


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gerçekleşen grup toplantısında 18 Mart Törenlerinde konuşma yapması Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan tarafından yasaklanan Çanakkale Belediye Ülgür Gökhan’a sahip çıktı.


Kılıçdaroğlu Gökhan’a Sahip Çıktı

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 18 Mart törenlerinde konuşma yapması engellen Ülgür Gökhan’a sahip çıkarak AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdi. Kılıçdaroğlu; “18 Mart şehitler günüdür. Aynı zamanda Çanakkale Deniz Zaferi'nin de 103'üncü yıldönümüdür. Çanakkale'nin her karşısında şehidimiz vardır. Gelibolu’nun her karışında askerlerimizin şehit kanı ile sulanmıştır. Olağanüstü bir mücadele verilmiştir. 18 Mart kutlamalarına Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden zat gidiyor. Ama bizim belediye başkanımızın konuşmasına yasak getiriyorlar. Benimle aynı kürsüde konuşamazsın diyor. Bir de kalkıp diyor ki; Efendim biz millete güveniyoruz. O zaman milletin seçtiği belediye başkanını neden dışlıyorsun? Sanıyor ki bunu yapınca 18 Mart’ı anacağız. Sen 18 Mart'ı, bilmezsin, Şehitlerin de ne olduğunu bilmezsin, Çanakkale’nin ne olduğunu bilmezsin. Sen ancak ve ancak Man Adası'nı bilirsin” dedi.

 

Diyanet’in hutbelerinde Atatürk’e yer verilmemesini eleştiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu; “Çanakkale Savaşı aynı zamanda milli Kurtuluş Savaşımızın önsözünü yazdığı savaştır. 18 Mart'ta bütün camilerimizde hutbe okutuldu. Ama hutbenin içinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk yok. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, düşmanın bile saygı gösterdiği kahramanlıkları var. Diyanet İşleri Başkanlığı'na da seslenmek istiyorum. Sizin kurucunuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü neden anmıyorsunuz? 1920'lerde harabeye dönmüş camiler için ödenek ayırıp tamir ettiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün adını neden anmıyorsunuz?

 

'ÇANAKKALE'Yİ ATATÜRKSÜZ KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİL'

 

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın siyasetin etkisi altında kalmaması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu; “Bir fesli Kadir soytarısı var biliyorsunuz. Saraydaki zat ziyaret ediyor onu. Siz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anmadığınızda bu soytarıyla aynı oluyorsunuz. Çanakkale'yi Atatürksüz kabul etmek mümkün değil. Umarım Diyanet İşleri Başkanlığı birilerinin etkisinde, siyasetin etkisinde kalmaz. Nasıl olur da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anmazsınız. Bu memlekete kötülük yapıyorsunuz, 80 milyonun kalbini kırıyorsunuz” dedi.




Bu haber 4909 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI