thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Kepez'e Dikilen Baz İstasyonlarına Kim İzin Verdi?

Tarih: 17-04-2020 06:51:10 Güncelleme: 17-04-2020 07:23:10 + -


Çanakkale'nin Kepez beldesinde muhtelif yerlere dikilen Baz İstasyonları'nın 5G teknolojisine uyumlu olması beldeyi karıştırdı. İngilizlerin Corona Virüsünü yaydığı gerekçesiyle 5G baz istasyonlarına saldırırken; Kepez'de 5G destekli Baz İstasyonu dikilmesine kimlerin ve hangi kurumların izin verdiği ise bilinmiyor.


Kepez'e Dikilen Baz İstasyonlarına Kim İzin Verdi?

Dünya'nın ve Türkiye'nin gündeminde son aylarda iki konu var: birisi 5G teknolojisi, diğeri de Çin'in 5G teknolojisine geçtikten birkaç gün sonra ortaya çıkan Corona Virüs Salgını! Kimilerine göre; Amerika ve Çin arasında ticaret savaşlarının başlamasına sebep olan 5G teknolojisinin Corona Virüs Salgınını yayılmasında etkili..

 

BİLİM İNSANLARI BM'Yİ UYARMIŞTI!

Dünyanın dört bir yanından yaklaşık 250 bilim insanı kısa süre önce, Birleşmiş Milletler (BM) ve Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ, WHO) bir dilekçe gönderdi. Bilim insanları, "radyo ve telsiz telefonların (2G, 3G ve 4G şebekeleri) ve yayın antenlerinin, ürettikleri elektromanyetik alan (EMF) radyo dalgaları nedeniyle kanser riski oluşturduğunu" ve bu konudaki endişelerini dile getirdi.

 

Dilekçede, etkiler arasında artan kanser riski, hücresel stres, zararlı serbest radikallerde artış, genetik hasarlar, üreme sistemlerinin yapısal ve işlevsel değişiklikleri, öğrenme ve hafıza açıkları, nörolojik bozukluklar ve insanların genel refahı üzerindeki olumsuz etkilere yer verildi. Dünyada yaşayan tüm organizmaların akıllı telefonlar ve sinyal iletim kuleleri tarafından üretilen elektromanyetik alanlardan etkilendiğini söyleyen bilim insanları, "Hem bitki hem de hayvan yaşamına zararlı etkilerin olduğuna dair kanıtlar arttığını kaydetti. Metinde, "Bu zarar insanlarla sınırlı değildir" ifadesine yer verildi.

 

Diğer yandan 2G, 3G ve 4G teknolojileri üzerine yapılan sayısız bilimsel çalışma, insanların elektromanyetik alana maruz kalmasının stres, sperm ve testis hasarı, beyindeki elektriksel aktivitedeki değişiklikler de dahil olmak üzere nöropsikiyatrik etkiler, hücresel DNA hasarı ve kalsiyumun aşırı yüklenmesi gibi sonuçları doğurduğunu gösterdi.

 

KANSER TEŞHİSİ KONAN FARELER

Almanya'daki Aachen Üniversitesi bünyesindeki Elektromanyetik Çevre Uyumluluğu Araştırma Merkezi'nden Sarah Drießen, güçlü radyo frekans alanları ile kanser teşhisi konan fareler arasında açık bir bağlantı olduğunu gösteren bir çalışmaya dikkat çekiyor.

 

İki yıllık bir zaman dilimi boyunca günde dokuz saat elektromanyetik alana maruz bırakılan fareler üzerinde uygulanan testler, beyin, kalp ve testisler dahil olmak üzere sinir sistemlerinde de değişimler yaşandığını ve hücre ölümlerinin arttığını ortaya koyuyor. Bu araştırma hayata geçirildiği sırada 5G teknolojilerinin henüz geliştirilmemiş olduğunu da unutmamak gerekiyor.

 

İNGİLİZLER 5G BAZ İSTASYONLARINI PARÇALADILAR!

Corona Virüs salgını nedeniyle yaşanan ölümlerle boğuşan İngiltere'de 5 Nisan 2020 günü İngiliz halkı şok bir saldırı gerçekleştirdi. 5G teknolojisinin Corona Virüsün yayılmasında rolü olduğu teorileri sosyal medyada hızla yayılırken İngiltere'nin farklı şehirlerinde baz istasyonlarına ve telekom altyapısına saldırılar gerçekleşti. Birmingham şehri başta olmak üzere ülkede bazı yerlerde baz istasyonlarına saldırılar gerçekleşirken telekom çalışanlarına da sataşmalar oldu.

 

KEPEZ'DE 3 YERE DİKİLEN BAZ İSTASYONLARI PANİK YARATTI!

Çanakkale'nin Kepez Beldesinde Corona Virüs salgını konuşulurken şimdi de faaliyete geçirilen 5G teknolojisini de destekleyen Baz İstasyonları gündeme geldi. Kepez'de Peugeot bayii arka tarafına, Halk kafenin sahil tarafına ve  Kepez Meydanı Eski belediye binası civarına kurulan baz istasyonları ile ilgili olarak vatandaşlar CİMER'e de başvuruda bulunmuştu.

 

"BASTIR PARAYI ÖLÇÜM YAPTIR.. YÜKSEK ÇIKARSA.."

CİMER'den gelen yanıtla şok olan vatandaş düşüncelerini sosyal medyada paylaştı; " 5G'nin kanser riskini arttırması nedeniyle dünyada protesto edildiği bilinirken, bu izni hangi akıllı kurum amiri verdi acaba? Güzelyalı İlkokulu'nun dibinde (2 metre uzaklıkta) baz istasyonu var. Şikayet ettim. 2 sene sonra CİMER'in aklına gelmiş ve bana bas parayı ölçüm yaptır. Yüksek çıkarsa önlem alırız yanıtı geldi. İçimden parayı ben ödüyorsam, devlete ne gerek var."




Bu haber 10023 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI