thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Kendime de, Kentime de Güveniyorum...”

Tarih: 30-03-2024 09:34:40 Güncelleme: 30-03-2024 10:07:40 + -


31 Mart seçimlerinde CHP, Çanakkale'deki en güçlü siyasi kariyere sahip ismi; Muharrem Erkek'i aday yaparak yola çıktı. Tam 2 aydır aralıksız süren siyasi çalışmaların artık sonuna gelindi. Sürecin sonunda seçimin en güçlü partisi görünen CHP'de seçimin kazanılmasına inanç oldukça yüksek. Muharrem Erkek, Çanakkale halkına ve kendine güvendiğini üzerine basarak söylüyor. Erkek seçimler sonrasındaki hedefleri ile ilgili olarak “Ana hedefimiz; Çanakkale’yi Dünyada örnek alınan bir kent haline getir


“Kendime de, Kentime de Güveniyorum...”

31 Mart seçimlerinde CHP, Çanakkale'deki en güçlü siyasi kariyere sahip ismi; Muharrem Erkek'i aday yaparak yola çıktı. Tam 2 aydır aralıksız süren siyasi çalışmaların artık sonuna gelinde. Sürecin sonunda seçimin en güçlü partisi görünen CHP'de seçimin kazanılmasına inanç oldukça yüksek. Muharrem Erkek, Çanakkale halkına ve kendine güvendiğini üzerine basarak söylüyor. Günlerdir Çanakkale’nin gezmedik sokak ve mahallesini bırakmayan Muharrem Erkek iddialı projelerinin yanı sıra Çanakkale’nin geleceğine yönelik çizdiği vizyonla da dikkat çekti. Muharrem Erkek seçimler sonrasındaki hedefleri ile ilgili olarak “Ana hedefimiz; Çanakkale’yi Dünyada örnek alınan bir kent haline getirmektir” dedi.

 

CHP Çanakkale Belediye Başkan adayı Muharrem Erkek, yaptığı açıklamada; “Çanakkale, doğası, tarihi, kültürü ve olağanüstü cazibesiyle göz bebeğimiz olan bir kent. Herkesin yaşamak istediği ve tarihinden örnekler verdiği bir kent. Güzelliğin başkenti bu kenti Örnek Kent yapacağız. Halkçı belediyeciliği her açıdan başarıyla uygulamaya çalışan bir geleneği devralacağız. Hem bu başarıyı sürdürecek hem de çağın gereklerine uygun güncellemeler yaparak yeni uygulamalarla halkçı belediyeciliği ileri taşıyacağız. Çünkü halkçı belediyecilik büyüdükçe yaşanılan zorluklar sona erecektir. Halkçı belediyecilik büyüdükçe yurttaşlarımızı çaresiz hissettiren şartlar değişecektir. Umut yeşerecek, dayanışma güçlenecek, üretim yoğunlaşacak, bölüşüm adil olacak ve sevgi çoğalacaktır” dedi.

 

“İŞİMİZ, GÜCÜMÜZ ÇANAKKALE DİYEREK, DİNLENMEDEN ÇALIŞMAYA GELİYORUZ”

Çanakkale’nin tüm insanlık için önemli bir kent olduğunu, göreve gelmesi halinde bu bilinçle hareket edeceklerinin altını çizen Muharrem Erkek; “İki yakasında insanlık tarihinin en büyük savaşları yaşanmış, dünya tarihine adını yazdırmış kentimizi birlikte yönetmeye geliyoruz. "İşimiz Gücümüz Çanakkale" diyerek dinlenmemek üzere yola çıktık. Aklın ve bilimin olanaklarıyla birleştirerek Çanakkale'yi yönetmeye hazırız. 31 Mart tarihinde gerçekleştirilecek seçimle beş bin yıllık kadim bir kenti birlikte yönetmeye geliyoruz. Doğduğum, büyüdüğüm, sokaklarında oynadığım, dostluklarımı ve ailemi kurduğum, kaldırımlarında yürüdüğüm bu kente hizmet edecek olmaktan ayrı bir mutluluk duyuyorum. Bu heyecanla Çanakkale aşığı uzman ekibimizle muhtarlarımızın, ilgili meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının, hemşerilerimizin görüşlerini alarak tespit ettiğimiz sorunlara gerçekçi ve sürdürülebilir çözümler ürettik. Bu projelerimizi takdirlerinize sunacağız” dedi.

 

“ÇOK İYİ VE UZMAN EKİBİMİZLE YANINIZDA OLACAĞIZ”

Siyaseten çok deneyim kazandığını ancak siyasi hayatında kent yönetimi ile ilgili olarak da gerekli beceriyi kazandığına dikkat çeken CHP Çanakkale Belediye Başkan adayı Muharrem Erkek; “Gerek 10 yıl yürüttüğüm belediye meclis üyeliği gerek CHP Çanakkale Milletvekilliği, Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel Sekreterliği görevlerinde edindiğim tecrübeyle ve çok iyi bir ekiple yanınızda olacağız. Ana hedefimiz Çanakkale'mizi Örnek Kent yapmak. Bunun için yola çıktık. Örnek Kent olabilmek için hedeflediğimiz projelerimizi Akıllı Kent, Sosyal Kent, Dirençli Kent, Kültür Kent, Demokratik Kent, Spor Kent ana başlıklarıyla sınıflandırdık. Çanakkale'mizi ikinci yüzyıla taşımaya ve birlikte yönetmeye hazırız. Cumhuriyetimizin önsözünün yazıldığı bu tarihi kentte, aklın ve bilimin ışığında özgürce ilerleyeceğiz. Dünyanın en güzel şehri Çanakkale'de; kimliği, inancı, görüşü, yaşam tarzı ne olursa olsun barış ve huzur içerisinde kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz” dedi.

“İNÖNÜ VE ATATÜRK CADDELERİ TEK YÖNLÜ OLACAK”

Atatürk caddesinde esnaf ziyaretlerinde bulunan Muharrem Erkek, Çanakkale’nin eski yerleşim bölgesini araç trafiğine kapatmayı hedeflediklerini söyledi. Bazı bölgelerde de araç trafiğini tek yönlü olarak düzenleyeceklerini belirten Erkek; “Çanakkale’de ciddi bir trafik sorunumuz var; bizim hayalimiz Çanakkale’nin Bisiklet Kenti olması. Bunu sağlamak içinde uzman ekiplerle trafik sorunumuza eğildik. İnönü Caddesi ve Atatürk caddeleri tek yönlü olacak. Bu iki caddeyi de birbirine bağlayan yollarda tek yönlü araç trafiği olacak. Cuma Pazarı ve Sanayi kavşakları düzenlenecek. Bu şekilde kent içi trafiği rahatlatmayı planlıyoruz” dedi.

 

“AKILLI AYDINLATMA SİSTEMLERİYLE TASARRUF SAĞLAYACAĞIZ”

Vatandaşların rahatlığı ve güvenliğinin yanı sıra tasarrufa da önem veren projeler hazırladıklarını ifade eden Muharrem Erkek; “Şehrimizin belli yerlerinde bu sistem var. Güneş enerjisi ile çalışan LED teknolojisini her yerde yaygınlaştıracağız. İnsan adımını attığında yanacak olan lambalarımız çok önemli bir tasarruf kaynağı sağlayacak. Tasarruf bizim için çok önemli” dedi.

 

“ÇANAKKALE, TROYA İNOVASYON MERKEZİ İLE BİLİŞİM KENTİ OLACAK”

Çanakkale’nin bilim merkezi olması gibi bir hayali olduğunu ifade eden Muharrem Erkek, “Bu projemizi çok önemsiyoruz. Çanakkale 10-15 yıl sonra neden bilişim merkezi, kenti olmasın? Bilişim merkezlerinin altyapısı bu merkez ile oluşacak. Girişimci gençlerimiz burada her türlü yazılım, kodlama ve uygulama yapabilecekler. Gençlerimiz için çok önemli bir merkez olacak” dedi.

 

TAM OTOMATİK OTOPARKLAR YAPILACAK!

Çarşı caddesinde esnaf ziyaretlerinde Tam Otomatik Otopark projesini vatandaşa anlatan Erkek; Çanakkale’nin otopark sorununun büyük ölçüde çözüleceğini söyledi. Tam Otomatik Otopark projesi ile ilgili olarak Muharrem Erkek; “Eski Çanakkale'yi trafiğe kapatacağız. Cephe iyileştirmelerine devam edeceğiz. Tam otomatik otoparklar yapmalıyız. Çanakkale’mizin belli noktalarına bunları yapacağız. Asıl hedefimiz bisikletli ulaşım” dedi.

 

“DİRENÇLİ KENT YARATACAĞIZ”

İsmetpaşa mahallesinde vatandaşları ziyaret eden Muharrem Erkek, Çanakkale’nin deprem riskine dikkat çekti. Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi uzmanlarının da destek verdiğini söyleyen Erkek, Dirençli Kent Projesi ile ilgili olarak; “Deprem bizim en önemli gerçeğimiz. Birinci derece deprem kuşağındayız. Belediyemiz 2012 yılında bütün Çanakkale'de zemin etütleri yapıldı. Zemin iyileştirmesi yapmadan hiç bir inşaata başlayamıyorsunuz Çanakkale'de. Her iki kuruma da teşekkür ediyorum. Her şey zemin. Zemin iyileştirmelerini ve yapı stokunu çok iyi inceleyeceğiz. Zemin laboratuarı kuracağız” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Çanakkale Belediyesi güvencesi ile Çanakkale’de Kentsel Dönüşüm çalışmalarını başlatacaklarını ifade eden Muharrem Erkek; “Yerinde bir kentsel dönüşüm ile gerekirse kooperatif sistemi ile dönüşümü sağlayacağız. Kat malikleri ile birebir görüşecek bunu hep birlikte başaracağız. Çanakkale'yi dirençli bir kent haline hep birlikte getireceğiz” dedi.

 

CUMA PAZARI GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLİYLE AYDINLATILACAK!

Muharrem Erkek Cuma Pazarına yaptığı ziyarette esnafa da önemli müjdeler verdi. Cuma Pazarının yenilenmesi gerektiğine dikkat çeken Muharrem Erkek; "Artık kapalı pazaryerimiz olan Cuma Pazarımızın mutlaka yenilenmesi gerekiyor. Buraya çelik ağırlıklı yeni bir yapı kuracağız. Bu yenilemeyi oradaki pazarcılarımız ile konuşarak, onların haklarını koruyarak yapacağız. Modern bir pazaryerini inşa edeceğiz. Kapalı pazar yerimizin üst kısmına güneş enerjisi panelleri yerleştirerek elektrik elde edeceğiz” dedi.

 

“SARIÇAY’IN İKİ YAKASINA BALIKÇI BARINAĞI YAPACAĞIZ”

Çanakkale’yi ikiye bölen Sarıçay’ın hem iki kenarında tekne barınakları için elverişli alan yaratacaklarını hem de Sarıçay’ın denizle birleştiği yerde yapılacak köprü düzenlemesi ile Çanakkale kordonlarının bir bütün haline getireceklerini belirten Muharrem Erkek; “Sarıçay çevre düzenlemesi mutlaka yapılacak. Yeşil alan düzenlemesi gerçekleştirilecek. Talimhane sokaktan gelen yıl ile Barbaros mahallesini birbirine bağlayan yeni bir köprü yapacağız. Burada araç geçişi olmayacak, yürüyüş ve bisiklet yolu olacak” dedi.

 

“DEPREME HAZIRLIK EĞİTİMLE OLUR; DEPREM PARK YAPACAĞIZ”

Toplanma alanlarının yanı sıra deprem bilincini aşılamak, depreme hazırlık ve sonrası için eğitim alanlarının da içinde olacağı Deprem Park Projesini anlatan Muharrem Erkek; “Çanakkale'deki deprem toplanma alanlarında farkındalıklar olacak. Biz deprem toplanma alanlarını imara açan zihniyetten farklıyız. Biz bu konuyu çok önemiyoruz. Deprem toplanma alanlarında afet bilinci eğitimleri gerçekleştireceğiz” dedi.

 

“ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ PROJEMİZİ ÇOK ÖNEMSİYORUM”

Çanakkale kordonda bulunan ve artık bir bölümü işlevsiz hale gelen Türkan Saylan Sosyal Tesislerini yenileyeceklerini ve arkasındaki otopark alanı da kullanılmak üzere Atatürk Kültür Merkezi inşa edeceklerini açıklayan Muharrem Erkek; “Türkan Saylan Sosyal Tesisleri Çanakkale için çok özel bir yer. Bu bina önümüzdeki dönem yıkılarak buraya yeni bir kültür merkez inşa edeceğiz. İçerisinde öğrencilerimiz için okuma solanları, sergi salonları, kütüphane, dinlenme alanları bulunan ve Çanakkale'ye yakışan harika bir kültür merkezi inşa edeceğiz. Yeni kültür merkezimizin adı 'Atatürk Kültür Merkezi' olacak. Atatürk Kültür Merkezi'nin içindeki çok amaçlı salona 'Türkan Saylan Salonu' adını vereceğiz. Çanakkale kültür kenti olmalı, tarih kenti olmalı, turizm kenti olmalı, öğrenci dostu kent olmalı, kadın ve çocuk dostu bir kent olmalı. Bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

“DAR GELİRLİ VATANDAŞLARIMIZ ESENLERE DÜĞÜN SALONUNDA ÖNCELİKLİ FAYDALANACAK”

Esenler Mahallesinde vatandaşlarla buluşan Muharrem Erkek, yeni yuva kuracak ancak düğün yapmak için otellerin salonlarına mahkûm kalan vatandaşlar için uygun fiyatlı hizmet verecek Düğün Salonu yapacaklarını söyledi. Erkek; “Vatandaşlarımızdan bizlere inanılmaz bir düğün salonu talebi oldu. Herkes özel yerlerde düğün yapamıyor, imkânı yok. Onun için düğün salonu mutlaka yapacağız. Projesi ve yeri belirlendi. Esenler Mahallemizde olacak. 1800 metrekare kapalı alana sahip ve 650 kişilik olacak. Öncelikle dar gelirli ailelerimiz faydalanacak” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN BARINMA SORUNU ÖĞRENCİ EVİ PROJEMİZLE ÇÖZECEĞİZ”

Öğrencilerle de sık sık bir araya gelen Muharrem Erkek, Çanakkale’nin öğrenci kenti olduğunu söyledi. Öğrencilerin barınma sorunlarını çözmek için de projeleri olduğunu belirten Muharrem Erkek; “Biz öğrenci kentiyiz. Çanakkale nüfusumuzun yüzde 40'ı genç. Öğrencilerimizin bir çoğunun barınma sorunu var. Dar gelirli öğrencilerimizin faydalanacağı, barınma sorunlarını çözeceği öğrenci evi yapacağız” dedi. Engelli gençlerin sınavlara hazırlanabilmesi ve bu imkandan dar gelirli gençlerin de faydalanması için ise Muharrem Erkek; “YGS ve YKS gibi bir çok sınava hazırlık kurslarının olacağı, engelli vatandaşlarımıza yönelik bir dershane inşa edeceğiz. Gönüllü öğretmenlerimiz ile birlikte bu kursları vereceğiz. Bunun çalışmalarını yaptık, öğretmenlerimiz ile konuştuk” dedi.

 

SOKAK CANLARI REHABİLİTASYON MERKEZİ

Sokak hayvanları ve Kent Park projesi ile ilgili de açıklamada bulunan Muharrem Erkek; “Can dostlarımız, sokak hayvanlarımızı asla yalnız bırakmayacağız. Yeri ve projesi belirlenen bir sokak hayvanlarımız için rehabilitasyon merkezi kuracağız. Burada aynı zamanda can dostlarımız barınabilecek. Hayvan dostu bir kent olacağız” dedi.

 

ESENLERE 75 DÖNÜMLÜK KENT PARK GELİYOR!

Esenler Seçim Ofisi açılışında CHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek, Esenler Mahallesi'ne yapacakları 75 dönümlük 'Kent Park' projesinin detaylarını anlattı. Erkek, Halk Bahçesi'nin yaklaşık 3 katı büyüklüğünde olacağını söylediği Kent Park'ın içinde birçok faaliyet alanının bulunacağını söyledi. Kent Park'ın yanında ayrıca bir Ekolojik Kreş yapacaklarını söyleyen Erkek'in açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Çok değerli hemşerilerim, Esenler Mahallemizde Ahmet Piriştina Caddemizin kuzeyindeki 75 dönümlük park alanımızın içerisindeyiz. Burada harika, çok amaçlı tematik bir park yapacağız. 75 bin metrekare, halk bahçemizin yaklaşık 3 katı büyüklüğünde. Parkımızın içerisinde botanik park olacak, ıslah edilmiş dere yatağının üzerinde köprüler olacak, yürüyüş ve bisiklet yollarımız olacak, 7'den 70'e herkesin yararlanabileceği, dinlenebileceği, spor yapabileceği, doğa ile iç içe vakit geçirebileceği harika bir park yapacağız."

 

“25 DÖNÜME SPOR ALANLARI YAPILACAK”

Yapılacak parkın üçte biri büyüklüğünde alanın ise spor faaliyetleri için ayrılacağını belirten Çanakkale Belediye Başkan adayı Muharrem Erkek; "Bu parkın hemen yakınında 25 dönümlük bir alanımız var. Orada da spor sahaları olacak, basketbol sahaları olacak. Tenis sahaları ve gençlerimiz için spor alanları olacak" dedi.

 

10 DÖNÜM ALANA EKOLOJİK KREŞ

Çocukların okul öncesi eğitimi için de farklı bir konsept kreşi parkın içinde yer vereceklerini belirten CHP Belediye Başkan adayı Muharrem Erkek; "Yine bu 75 dönümlük park alanımızın çaprazında 10 dönümlük bir alanımız var. Orada Ekolojik Kreş yapacağız çocuklarımız için. Burada olağanüstü güzel bir yaşam alanı, tematik park, kent park yaratacağız. Yeşil alanlarımızı, park alanlarımızı çoğaltacağız. Yaşam standartı yüksek güzel bir kenti hep birlikte inşa edeceğiz" dedi.

 

ÇANAKKALE’YE OYUNCAK MÜZESİ KURULACAK

İstanbul ve dünyanın sayılı kentlerinde olan Oyuncak Müzesi Çanakkale’de de hayat bulacak. Proje ile ilgili olarak Muharrem Erkek, “Çocuklar ile ilgili adımlar atacağız. Bütün mücadelemiz onların geleceği için zaten. Ekolojik kreş yapacağız, oyuncak müzesi yapacağız. Değerli Sunay Akın ile müzemi yapacağız. Kendisi çok mutlu oldu. İçerisinde çok güzel etkinlikler, oyunlar olacak. Sunay Akın ile birlikte projemizi hayata geçireceğiz” dedi.




Bu haber 1139 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI