thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Kendi Önergesine Kendisi de İnanmamış

Tarih: 29-07-2019 07:10:14 Güncelleme: 29-07-2019 07:59:14 + -


CHP'de 12 milletvekilinin imzası ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve CHP Milletvekili Özgür Ceylan tarafından hazırlanan ve TBMM genel kurulunda teklif olarak sunulan Kazdağları Araştırma önergesi görüşmesine 6 CHP Milletvekili katılmış....


Kendi Önergesine Kendisi de İnanmamış

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve CHP Milletvekili Özgür Ceylan tarafından hazırlanan ve TBMM genel kurulunda teklif olarak sunulan Kazdağları Araştırma önergesi AKP ve MHP oyları ile red edilmişti. Çanakkale'de Bülent Turan ve Jülide İskenderoğlu'nun yaptıkları konuşma tepki çekmiş, TBMM'de görüşme Çanakkale'de büyük yankı uyandırmıştı. CHP'de 12 milletvekilinin imzası ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve CHP Milletvekili Özgür Ceylan tarafından hazırlanan ve TBMM genel kurulunda teklif olarak sunulan Kazdağları Araştırma önergesi görüşmesine 6 CHP Milletvekili katılmış.... Bu vahim gerçek CHP'nin kendi verdiği önergeye kendisinin dahi inanmadığını gösterdi. Şu anda CHP Genel Sekreter vekilliği yapan Muharrem Erkek'in verdiği önergeye parti milletvekillerinin destek vermemesi de büyük dikkat çekti.

 

BÜLENT TURAN SOSYAL MEDYADA DALGA GEÇTİĞİ

Çanakkale gündemini işgal eden Araştırma Önergesinin reddi sonrasında AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan sosyal medyadan, CHP'nin TBMM'de verdiği önergeye CHP'li vekillerin gelmemesini alaycı bir üslup ile eleştirdi.  İddialarını video ile de destekleyen Turan; "Yok efendim, AK Parti ve MHP oylarıyla Kaz Dağları katledilmiş. Söz konusu önergenin reddi usulü bir işlemdir. Görüldüğü gibi önerge sahibi CHP milletvekili konuşurken ve oylama yapılırken Meclis'te sadece 6 CHP milletvekili var. O halde diğer 133 CHP milletvekili de gizli katil mi! Bu ne samimiyetsizlik.. "dedi.

 

CHP ÇANAKKALE MERKEZ'DE ÇEVRECİ.. İLÇELERDE SESSİZ

CHP'nin çevre politikaları Çanakkale'de de değişkenlik gösteriyor. Termik santrallere ve Siyanür ile Altın Madenciliğine Çanakkale Merkez'de Ülgür Gökhan'ın önderliğinde karşı eylem koyan CHP'nin ilçelerinde ise tam tersi bir durum var. Merkez'de termik santral karşıtı bir durum var iken Karabiga'da CHP'li eski Belediye Başkanı beldenin neredeyse göbeğine yapılan Termik Santrale refakatçilik yaptı. En çok termik santral'in olduğu Biga'da eski Belediye Başkanının hiç bir çevre hareketine dahil olmaması ve çevreci bir tek açıklama yapmaması dikkat çekti.

 

Bugün ise Çan'ın yeni seçilen CHP'li Belediye Başkanından Çan'da yaşamı tehdit eden iki termik santral ile ilgili şu ana kadar hiç bir tepki ortaya koymaması dikkat çekti. Aynı şekilde il Genel Meclisinde çoğunluğu ele geçiren CHP'li meclis üyelerinde de dikkat çekiyor. Geçtiğimiz dönem Çanakkale İl Genel Meclisinde çevrecilerin karşı çıktığı projelerin meclisten geçmesi için CHP'li üyelerin destek verdiği gözlendi. Yeni dönemde ise çoğunluğu ele geçiren CHP'nin Ak Partiye sert muhalefete beklenirken, şu anada kadar sessiz kalması sol camianın beklentileri de boşa çıkarttı.

 

CHP'nin son yıllarda Çanakkale'nin ön önemli gündemini oluşturan Siyanür ile Altın Madenciliği ve Termik Santraller konusunda tek tutarlı politikayı Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın yürüttüğü gözlendi. Genel Merkezin ise Kaz Dağlarında yaşanan ağaç katliamına ise ne kadar duyarsız olduğu TBMM'de ki oylamada gözler önüne serildi.




Bu haber 5057 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI