thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Kepez Limanın İçler Acısı Hali!
Tarih: 30-10-2023 05:53:03 Güncelleme: 30-10-2023 05:55:03 + -


Türkiye Liman İşletmeleri üyesi olan Çanakkale Kepez Liman İşletmesi aylardır çöp ve moloz yığınları arasında hizmet veriyor. Çanakkale’ye kurvaziyer gemileri ile gezmeye gelen binlerce turist moloz ve çöp yığınları arasından geçerken; turistlerin görüntüden rahatsızlığı acenteleri de etkiledi. Birçok seyahat acentesi Kepez Limanı’nda gemilerin durmaması yönünde şikâyet ettiği öğrenildi.


Kepez Limanın İçler Acısı Hali!

Çanakkale son yıllarda Balkan turizminin yanı sıra özellikle Pandemi sonrasında kapanan Kurvaziyer Turizmi ile yeniden canlandı. Turistik otel ve seyahat acentelerinin yüzleri gülerken; özellikle kurvaziyer gemileri ile Çanakkale’ye gelen turistlerin ise yüzleri gördükleri manzaralar nedeniyle Çanakkale’den mutsuz ayrılıyorlar.

 

LİMAN İÇERİSİNDEKİ MOLOZ VE ÇÖP YIĞINLARI!

Çanakkale özellikle son 1 yılda binlerce yolcu taşıyan Kurvaziyer Gemilerinin yine rotalarına alınması büyük sevinç yaratmıştı. 2023 yılında 45’den fazla Kurvaziyer Gemisi Çanakkale Kepez Limanına yanaşırken; 50 binden fazla turistte bu gemiler ile Çanakkale’nin tarihi ve turistik bölgelerini gezme imkanı buldular.

 

Ancak turistlerin Kepez Limanında eskiden Mehter Takımları marşlarla karşılarken; şimdi çöp yığınları ve molozlar karşılıyor. Kepez Liman İşletmesi içerisinde bulunan çöp yığınları taşınmıyor mu? Yoksa sabah erken saatlerinde toplanmadığından mı bilinmiyor ama çöp yığınları özellikle turistlerin Çanakkale’de karaya çıktığı saatlerde ortalık alanda görülüyor.

Öte yandan Kepez Limanı içerisinde yapılan tadilatlar nedeniyle tonlarca beton parçalarından oluşan moloz yığınları da temizlenmiyor. Aylardır moloz yığınlarının Kepez Limanı içerisinde olduğu, yetkililerin bu moloz yığınlarını taşıttırmadığı öğrenildi.

 

TURİZM ACENTALARI LİMANI ŞİKÂYET EDİYOR!

Edinilen bilgiye göre; Çanakkale Kepez Limanı’ndaki çöp ve moloz yığınları nedeniyle kurvaziyer gemilerinin acenteleri çok sayıda şikayet alıyorlar. Limandaki çöp ve moloz yığınları arasından geçen turistlerin manzaradan dolayı rahatsızlık duyduğu ve acentelere bu durumdan dolayı şikayetçi oldukları öğrenildi. Acentelerin ise durumu Liman İşletmesine bildirdiği ama sorunun çözülmemesi nedeniyle Kurvaziyer Gemi acentelerinin tepe noktalarına şikayet ettikleri bildirildi. Yapılan şikayetler nedeniyle önümüzdeki aylarda Çanakkale’nin Kurvaziyer Gemi duraklarından çıkartılmasının gündeme geldiğini belirtiliyor.




Bu haber 3721 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI