thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



İYİ Partili Burak Kunt’tan “Değişim” Çıkışı!

Tarih: 15-04-2024 09:21:58 Güncelleme: 15-04-2024 10:07:58 + -


Seçimlere hür ve müstakil giren İYİ Parti’de seçim yenilgisi sonrasında “Değişim” çağrıları başladı. İYİ Parti’nin ülke genelinde aldığı oy oranının Çanakkale’de 9 katı oy toplayan Burak Kunt da değişim çağrısında bulundu. Kunt çağrısında “Koltuk kapmaca oynayarak bir on sene daha kaybetmeye bizim de milletin de tahammülü yoktur! İstişareye ihtiyaç vardır, gelecek stratejinin net olarak belirleneceği bir geçiş dönemine ihtiyaç vardır. Bir değişim şarttır, lakin yöntem yine aceleci ve hatalıdır”


İYİ Partili Burak Kunt’tan “Değişim” Çıkışı!

31 Mart 2024 seçimlerinde tüm çağrılara rağmen ‘Hür ve Müstakil’ olarak girme kararı alan İYİ Parti’de seçim sonrasında genel kurul kararı alındı. İYİ Parti liderliği için çeşitli isimler adaylığını açıklarken; seçim yenilgisinin ağır faturasının sorumlusu olarak gösterilen Meral Akşener’in de bir kez daha aday olup olmayacağı bilinmiyor.

 

“KOLTUK KAPMACA OYNAYARAK..”

Nisan ayı sonlarında gerçekleşen İYİ Parti Genel Kurulu için açıklamalarda bulunan Burak Kunt ise; “Bu mücadelenin bir evladı olarak kongre ve süreç ile alakalı alternatif çağrımızdır! Koltuk kapmaca oynayarak bir on sene daha kaybetmeye bizim de milletin de tahammülü yoktur. İstişareye ihtiyaç vardır, gelecek stratejinin net olarak belirleneceği bir geçiş dönemine ihtiyaç vardır. Bir değişim şarttır, lakin yöntem yine aceleci ve hatalıdır. Tıpkı ülke siyasetinde olduğu gibi seçeneksiz bırakılmaya itiraz ediyoruz ve mecbur değiliz diyoruz” açıklamasında bulundu.
 

“CADI AVINA ÇIKANLARI.. YOK ETMEYE ÇALIŞANLARI..”
İYİ Partili Burak Kunt yaptığı açıklamanın devamında; “Seçimlerin hemen akabinde, daha taziye evinde iken ikinci ajandalarının kapaklarını açarak hızlıca hareket edenleri üzüntüyle izliyorum. Aday olarak kendisini tehlikeye atmış, mücadelenin birçok evladına teşekkür etmek yerine bazı sosyal medya hesapları üzerinden itibarsızlaştırmaya çalışarak adeta cadı avına çıkanları ve teşekkür etmek yerine yok etmeye çalışan bu anlayışı, sahibi kim olursa olsun sonuna kadar red ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

“SEÇMENİ ÖZGÜR BIRAKMAMIZ GEREKTİĞİNİ İLK GÜNDEN..”

Meral Akşener’in tüm seçim yenilgisinden sorumlu tutulmasını eleştiren Burak Kunt; “İstanbul ve Ankara gibi iki kutba sıkışmış bir siyasi alanda kendimizi ifade edemeyeceğimizi ve seçmeni özgür bırakmamız gerektiğini ilk günden bu yana ifade ettim. Geri kalan tüm illerde aday çıkarılarak sonuna kadar savunduğum hür ve müstakil stratejimizin de en ateşli savunucuları olan ve kanal kanal gezerek bu konudaki fikirlerini beyan eden arkadaşlarımızın bugün sadece suçlu Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener imiş gibi davranmalarını red ediyor, kendilerini de sorumluluk almaya davet ediyorum” dedi.

 

“BİR DEĞİŞİM ŞARTTIR FAKAT..”

İYİ Partide bir değişimin şart olduğunu ifade eden Burak Kunt; “İYİ Parti’de değişim çağrısı yapan Burak Kunt; “Bir değişim şarttır fakat bu değişimi sadece Genel Başkan ve kadro değişikliği olarak lanse etmek, stratejimizi bu işi bir hesaplaşmaya çevirmeyi red ediyorum. Aynı kişilerin kendi illerindeki adayların seçim kampanyalarındaki soru işaretleri ile dolu performansları ve seçim sürecinin hemen akabindeki bu hızlı çıkışları bir aday olarak benim gibi birçok kişide soru işaretleri doğurmuştur. Bu soru işaretlerinin de cevaplarını bekliyorum. Kendi şehirlerinde dahi sahneye hiç çıkmamış, vatandaşta karşılığını hiç bilmediğimiz olanları red ediyorum. Tüm vatandaşlarımızı kucaklayamayacak bir dil ve anlayışı olanları, ideolojisini dayatırcasına seçmenin gözüne batıranları, memleket yönetme sevdasında değil sadece parti yönetmek iddiasında olanları red ediyorum. Yeni nesli anlamayanları, yeni neslin de zaten onları anlayamadıklarını red ediyorum”dedi.

 

“BAŞARIYI TAÇLANDIRAMADIĞIMIZ İÇİN NE KADAR ÜZGÜN OLDUĞUMUZU..”

Çanakkale’de yerel seçimlerde başarılı olduklarını, “Çanakkale CHP’nin kalesi, yıkılmaz” anlayışını da yıktıklarını ifade eden Burak Kunt; “Yıllardır dile getirdiğim birçok siyasi tespiti bizzat uygulayabildiğim bir seçim sürecini geride bıraktık. Zaferin kıyısından döndük ama ‘Burası kale yıkılmaz’ anlayışını da yıkmış olduk. Partilerin omuzlarında yükselen kişilerin değil; kişilerin ve fikirlerin omuzlarında yükselen bir vizyonun gerekliliği göstermiş olduk. Bu vizyonun da gelecekte iktidar olacağını da kanıtlamış olduk. Vatandaşımızın neyi istediğini ve neye oy vereceğini de bizzat sahada göstermiş olduk. Vatandaşımızın siyaseten yeni yüzler aradığını bizzat sahada görmüş olduk. Kendi mesleğinde başarılı, sert ideolojiler peşinde koşmayan ama ilkelerinden asla ödün vermeyen, kucaklayıcı, sahadan gelen, sorunlara çözüm üreten ve yeni yüzler aradığımızı ve buna ne kadar aç olduğumuzu bizzat görmüş olduk. Çanakkale’de yüzde 37 oy alarak partimizin dokuz katı oy oranına ulaştık. Bu başarıyı taçlandıramadığımız için ne kadar üzgün olduğumuzu anlatamam. Kazanmak için ne yapmamız gerektiğini bizzat sahada göstermiş olduk” dedi.

 

“DAYATILANLARA MECBUR DEĞİLİZ; ALTERNATİF BULURUZ.. BULAMAZSAK..”

İYİ Partililere seslenen Burak Kunt; “Kıymetli yol arkadaşlarım zaman bu ve buna benzer başarılı birçok stratejiyi Türkiye geneline nasıl yayacağımızı konuşma zamanıdır. Zaman bu noktada aynı ülke siyasetinde olduğu gibi seçeneksiz bırakmaya çalışanlara bir çift laf etme zamanıdır. Çanakkale’de olduğu gibi, kurulduğumuz günden beri her birlikte birçok kez başardığımız gibi bize dayatılanlara mecbur değiliz diyoruz, alternatif buluruz diyoruz. Eğer ki alternatif bulamazsak bu mücadelenin evlatları olarak hep birlikte alternatif oluruz diyoruz” dedi.



HABER VİDEOSU





Bu haber 1543 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI