thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“İlk Seçimde Bu Saray Rejimi Gidicidir”

Tarih: 14-12-2022 18:29:24 Güncelleme: 14-12-2022 18:31:24 + -


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na hapis cezası verilmesi ve siyasi yasak içeren 53. maddenin uygulanmasına CHP Genel Başkan yardımcısı Muharrem Erkek, CHP Milletvekili Özgür Ceylan ve CHP Çanakkale örgütünden ve Çanakkaleli siyasilerden tepki gecikmedi.


“İlk Seçimde Bu Saray Rejimi Gidicidir”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na hapis cezası verilmesi ve siyasi yasak içeren 53. maddenin uygulanmasına CHP Genel Başkan yardımcısı Muharrem Erkek, CHP Milletvekili Özgür Ceylan ve CHP Çanakkale örgütünden ve Çanakkaleli siyasilerden tepki gecikmedi.

 

“GÜCE TAPANLARIN OLDUĞU YERDE ADALET BEKLEME”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis ve siyasi yasak cezası nedeniyle yaptığı sosyal medya paylaşımında; “İmamoğlu’na ceza verildi! 2 yıl 7 ay hapis cezası… Güce tapanların olduğu yerde adalet bekleme!” ifadelerini paylaştı.

 

“16 MİLYON YURTTAŞIMIZIN İRADESİ YARGI VESAYETİ İLE ÇİĞNENMİŞTİR”

Saraçhane buluşmasına CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ile birlikte giden CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ise sosyal medyada yaptığı paylaşımda; “16 milyon yurttaşımızın iradesi yargı vesayeti ile çiğnenmiştir. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu yalnız değildir. Siyasi yasakların değil özgürlüklerin egemen olduğu bir Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

 

UZ: “ADALET ÖLÜRSE DEVLET ÖLÜR”

İBB Başkanı Erkem İmamoğlu’na verilen hapis ve siyasi yasak kararını değerlendiren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz ise; “Adalet ölürse devlet ölür. Karar vicdanları yaralamıştır. Sandıkta İki kere kazananı ancak sandıkla yenebilirsiniz” ifadelerine yer verdi.

 

“GELİYOR GELMEKTE OLAN..”

CHP İl Binası önünde bir araya gelen CHP İl Yöneticileri ve partililer burada tepkilerini gösterdiler. CHP İl Başkan Yardımcısı Doğan ateş burada yaptığı açıklamada; “2019 yerel seçimlerinde birinci seçimi kazanan Sayın Ekrem İmamoğlu olmuştu. Ama saray rejimi kazandığımız seçimleri iptal etmişti. 13 bin oyla kazandığımız seçim Haziran ayında tekrarlanan seçimde 806 bin farka çıkarak tekrar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunu yeniden Ekrem İmamoğlu kazanmıştır. Ancak Saray Rejimi bununla yetinmeyip, İstanbul il başkanımız Sayın Canan Kaftancıoğlu’na yine siyasi ceza vermiştir. Verdiği ceza ile yetinmeyen; çünkü İstanbul seçimlerinin mimarı tüm İstanbul halkı, örgütlerimiz, demokrasi bileşenleri ve ittifak güçleri hepsi birlikte hareket ederek kazanmışlardır. İmamoğlu’na bu defa yine siyasi bir karar ile saray rejiminin talimatıyla 2 yıl 7 ay gibi bir süre siyasi amaçlı yeni bir ceza vermiştir. “Geliyor gelmekte olan” deyimimiz her geçen gün yerine oturuyor. ne yaparlarsa yapsınlar, hangi çözüme başvururlarsa vursunlar, yapılacak ilk seçimde bu Saray Rejimi ve AKP İktidarı gidicidir. Geliyor, gelmekte olan” dedi.




Bu haber 1926 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI