thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


"7 Bin 774 Gün Olmuş.." Diyerek "Aday Değilim" Dedi..
Tarih: 24-11-2023 11:24:11 Güncelleme: 24-11-2023 11:29:11 + -


Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan aday olmayacağını düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı. 22 yıllık belediye başkanlığı sonrasında gelecek planlaması ile ilgili açıklamalarda bulunan Gökhan, ticari yaşamına devam edeceğini ifade ederek siyasetin de içerisinde olacağını belirti. Gökhan “Siyasi bir tecrübem var 38 yıllık, bir fiil 22 yıllık başkanlık yaptığım bir dönem var. Partimin her ihtiyaç duyduğu her aşamada tecrübemi yeni belediye başkanımıza ve partimize vermeye hazırız” dedi.



Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan aktif siyasi yaşamını yerel seçimlerin noktalayacağını açıkladı. Yerel seçimlerde tekrar aday olmayacağını düzenlediği basın açıklaması ile duyuran Ülgür Gökhan yaptığı açıklamada siyasi yaşamından kesitleri paylaştı. CHP Merkez İlçe Başkanlığında gerçekleşen basın toplantısına Ülgür Gökhan’a eşi Hale Gökhan’ın yanı sıra Belediye Grubunun Belediye Başkan aday adayı İrfan Mutlay ve eski İl Başkanı Doğan Ateş de katıldılar.

 

1989 yılından bu yana siyaset yaptığının altını çizen Ülgür Gökhan, siyasete atılmasının gerekçesini ise şu sözlerle açıkladı; “Belediye başkanlığında 22 yılı doldurdum, aktif olarak 38 yıldır siyasetin içerisindeyim. Devletimizin en güzel okullarında, ailemin cebinden tek kuruş harcamadan beni okutan devletime borcum vardı. 18 ay yedek subay olarak vatani görevimi yaptım. Bu süreçte devletim bana para verdi. Dolayısıyla aldıklarımı hak etme adına, çağdaş bir Türk insanı olarak yetiştiren bu ülkeye, bu sisteme borcumu ödemek adına siyasete atıldım. Siyasette Sol ve sosyal demokrasi yolunu biliyorduk. Sol’da olmak bugün olduğu gibi o günlerde de kolay değildi. Büyük mücadeleler ve ödenecek bedeller vardı. Bu yolda beraber yürüdüğüm, büyüklerimi minnet ve saygı ile anıyorum.”

 

“1989 YILINDAN BU YANA SİYASETİN İÇERİSİNDEYİM”

Siyasete Sosyal Demokrat Halkçı Parti çatısı altında başladığını belirten Gökhan; “Siyasi yaşamım 1989 yılında sayın İsmail Özay’ın belediye başkanı olduğu yerel seçimlere hazırlık esnasında ön seçim olmuştu. Ön seçimle girdik; bende katıldım ve destekledik. O yıllarda partimizin adı Sosyal Demokrat Halkçı Parti idi çünkü CHP kapatılmıştı. Belediye meclis üyeliği ile 1994 yılına kadar. 1994 yılında CHP’nin Kurucu İl Başkanı oldum, bu görev bana verildi. Arkadaşlarımla birlikte ilçe ve beldelerde örgütlendik. CHP ve SHP birleşme kurultayında Kurultay Başkanlığı görevini üstlendim. 1999-2004 seçimlerinde Meclis üyeliği görevini üstlendim. 2002 yılında gerçekleşen genel seçimler Sayın İsmail Özay’ın milletvekili olmak istediğinden oturup konuştuk. Belediye meclisinden CHP ve Doğru Yol Partisi üyelerinin oyları ile Belediye Başkanı seçildim. 2002 yılında Çanakkale Belediyesi mührünü teslim aldım ve Belediye Başkanlığı yolculuğum başladı” dedi.

 

“SÜREKLİ ARTAN BAŞARI İLE PARTİMİN BAYRAĞINI YUKARILARA TAŞIDIK”

Belediye başkanlığı sürecini de aktaran Ülgür Gökhan; “Aldığım mührün benim için önemi çok büyüktü. Şehrin emanetini alıyordum, halkın temsilciliği görevini üstleniyordum. Bu benim için kıymetliydi. Sayın İsmail Özay’a dönemin meclis üyeleri ve parti üyelerimize bana duydukları güven için bir kez daha teşekkür ediyorum. 2004 yılı yerel seçimlerinde hem partimin hem kent halkının iradesi devam etmem yönünde idi. Bende kente olan borcumu ödemek üzere tekrar aday oldum. 2004 yılında ‘Önce insan sonra başkan” sloganıyla yola çıktık. 2009 yerel seçimlerinde ‘Daha yaşanabilir bir Çanakkale için ben varım’ sloganıyla, 2014 seçimleri öncesinde ‘Kendime de kentime de güveniyorum’ sloganlarını kullandık. 2019 yerel seçimlerinde ‘Ben buradayım, varım’ sloganıyla aday adayı oldum. Partimin adayı olarak girdiğim son yerel seçimde tüm CHP Belediyelerinde olduğu gibi ‘Derman Belediyeciliği’ sloganıyla ülke genelinde çok güzel ve önemli sonuçlar aldık. 2004 yılından bu yana partimin adayı olarak girdiğim tüm seçimlerde sürekli artan bir başarı ile partimin bayrağını yukarıları taşıdık ama belediye binasından içeri girdikten sonra partizanlık yapmadım. Kimse de partizanlık yaptığımı iddia edemez, çünkü bize böyle öğretildi. Asla halkın arasında ayrım yapmamamız gerektiğini, herkese hizmet etmemiz gerektiğini çünkü CHP’nin değil; halkın kaynaklarını kullandığımızı ifade ettiler. O kaynaklar içerisinde CHP’li olmayan diğer hemşerilerimin hissesi ve hakkı var” dedi.

“7 BİN 774 GÜN OLMUŞ…”

Çanakkale Belediye Başkanlığı görevine geldiği günden bu yana 7 bin 774 gün olduğunu açıklayan Gökhan; “12 Ağustos 2002’den bugüne kadar geçen 7 bin 774 gün olmuş. Çanakkale’nin gelişmesi, sürdürülebilir bir şekilde, dengeli, koruyup yaşatan bir anlayışla büyümesi için emek harcadım. İnadına alt yapı diyerek kentsel alt yapının yanı sıra çevre yatırımlarımızla birçok belediyeye de örnek olduk. İmar rantının kent rantına dönüşmesi için risk aldık, öncülük ettik. Kenti sanat ve kültürle buluşturmak, kültürel varlıklara sahip çıkmak, doğayı ve çevreyi korumak için mücadele ettik. En büyük mücadelem Barışın Kenti dediğimiz Çanakkale’nin farklı etnik kökenlere, dine ve dile yaşam biçime sahip tüm hemşerilerimiz barış ve ahenk içerisinde yaşamasının teminatı olabilmekti. Kentin rantını büyük şirketlere peşkeş çektirmemek için kumpaslara maruz kaldık, mahkemelerde yargılandık, müfettişlerden başımızı kaldıramadık ama o başımızı da kimsenin önünde eğmedik. En büyük gurur kaynaklarımdan birisi de ‘Senin başkanın rüşvet almış, kendine yandaşlarına rant sağlamış. Biz hizmet beklerken kaynakları har vurup harman savurmuş’ dedirtmedim, çok mutluyum. Çanakkale bugün örnek bir belediyedir. Binalar yapılır, çöpler toplanır, kanalizasyonlar yapılır. Bunlar belediyeciliğin bitmeyen işleridir. Aslolan bu hizmetleri kullanacak insanların yaşamına değer katmaktır” dedi.

 

“ÇANAKKALE’NİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAK BİR AYRICALIKTIR”

Çanakkale Belediye Başkanı olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirten Ülgür Gökhan; “Her fırsatta ile getirdiğim gibi Çanakkale’nin Belediye Başkanı olmak bir ayrıcalıktır. Ben de bu konuda hep kendimi şanslı hissettim. Ama bu görevin aynı zamanda çok büyük sorumluluk getirdiği bir gerçektir. Çünkü Çanakkale, 100’ncü gurur yılını idrak ettiğimiz laik, demokratik cumhuriyetimizin önsözünün yazıldığı yerdir. Çünkü Çanakkale, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde binlerce Mehmetçiğin kanıyla, canıyla korunuş attığınız her adımda yürekleri titretmiş bir kenttir” dedi.

 

“YURTTAŞ ÜLGÜR GÖKHAN OLARAK MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİM”

Görev yaptığı süre boyunca siyasi, sosyal ve çevre mücadelesi verdiğinin altını çizen Ülgür Gökhan, yurttaş olarak da mücadele edeceğini ifade ederek; “Görev yaptığım 21 yılda bugün hep birlikte barışın ve özgürlüklerin kenti haline getirdiğimiz, Çanakkale sokaklarında attığım her adımda, soluduğum her nefeste, hemşerilerime verdiğim her sözleri, kamunun ürettiği kaynakları kullandığımı, bana korumak ve kollanmak üzere çok değerli bir emanet teslim edildiğini asla unutmadım. Adaleti, demokrasiyi, eşitliği yok sayanlara, gözü dönmüş çevre talancılarına, suyumuza zehir akıtanlara, kentin rantına göz koyanlara karşı mücadele ettim. Yurttaş Ülgür Gökhan olarak da mücadele etmeye devam edeceğim” dedi.

“TÜM HEMŞERİLERİME, BELEDİYE PERSONELİNE VE PARTİLİLERİME..”

Görev yaptığı süre boyunca kendisine destek olanlara teşekkür eden Ülgür Gökhan; “Kendi kişisel tarihimde bir yol ayrımına geldim. 2002 yılından bu yana sürdürdüğüm Belediye Başkanlığı için yaklaşan seçimlerde aday olmama kararı aldım. Partimiz bayrağı daha da yukarılara taşıyacak, Çanakkale’de yaşayan herkesin gurur duyacağı, belediye başkanı olacak adayını parti içi demokrasinin gerektiği koşullarda mutlaka içinden çıkartacaktır. Böylesine özel ve önemli, dünya tarihinin akışını değiştirmiş bir kentin, mutlu, modern ve uygar Çanakkalelilerin belediye başkanı olma ayrıcalığına 21 senedir beni layık gören tüm hemşerilerime, partime her şeyden önce teşekkür ve minnet borcumu ifade etmek istiyorum. Çanakkale halkı tarafından bu denli sevilmek, ilgi görmek, desteklenmek, yapılan onca haksızlığa karşı korunup kollanmak benim için ifadesi imkansız eşsiz bir duygudur. Bu eşsiz duyguyu daima kalbimde taşıyacağım ve mutlu olacağım. Bu süreçte istemeden kırdığım, incittiklerim varsa aflarına sığınıyor, herkesin bana helal etmesini diliyorum. Görev sürem boyunca birlikte çalıştığımız tüm belediye emekçilerine, beni bu kentin Ülgür Amcası yapıp bağrına basan tüm çocuklara teşekkür ediyorum” dedi.

 

“SEÇİLECEK CHP BELEDİYE BAŞKANINA MÜHRÜ TESLİM EDECEĞİM”

Yerel seçimleri CHP adayının kazanacağına inandığını ve Belediye mührünü CHP’nin yeni seçilecek belediye başkanına teslim edeceğini belirten Ülgür Gökhan; “Bu kentin uygar, üreten, cesur kadınlarına da özel bir teşekkürüm var. Kent yaşamına kattığınız değer; yıllarca yeniden seçilmemde biliyorum ki en büyük pay bu kentin kadınlarınındır. Sağ olsun, var olsunlar. Bir özel teşekkür de aileme olacak. Kolay değil; ailece planlarınızın yanında bir de kentin planları vardır hep gündeminizde. Evdeki huzurunuz sonsuz olsa da; omzunuzda taşıdığınız yüklerle girersiniz eve. Yıllardır ev ve sosyal hayatımızı müthiş bir ahenk ile birleştiren, başarılı ve sağlıklı, en önemlisi de mutlu olmamda en büyük pay sahibi, sırdaşım, en iyi arkadaşım, elimi hiç bırakmayan sevgili eşime teşekkür ediyorum. Çocuklarıma ve torunlarıma da zor ve zahmetli yolculukta bana gösterdikleri sabır ve anlayış için de teşekkür ediyorum. 31 Mart 2024 günü gerçekleşecek olan seçimlerde seçilecek CHP’nin belediye başkanına emanet aldığım mührü teslim edeceğime inancım sonsuzdur. Seçimlerde adayımızın başarısı için hep birlikte çalışarak Martın sonunda yine baharı getireceğiz. Her şey çok güzel olacak” dedi.

“İŞLERİN BAŞINA GEÇECEĞİM. SİYASİ TECRÜBEME İHTİYAÇ DUYULURSA..”

Gelecek planlarınız nedir sorusu üzerine Ülgür Gökhan; “Kendi özel işlerim var. Çocuklar var işlerin başında. Muhtemelen birlikte ticari hayatımızı birlikte sürdüreceğiz. Tabi benim bir tecrübem var burada 38 yıllık, bir fiil 22 yıllık başkanlık yaptığım bir dönem var. Birincisi; partimin her ihtiyaç duyduğu her aşamada tecrübemi yeni belediye başkanımıza ve partimize vermeye hazırız. Sivil toplum kuruluşları ile biraz haşır neşir oluruz. Sosyal hayatta bize ihtiyaç duyulduğu noktada destek vermeye devam edeceğiz. Eşim ile tatil planlarımız var, onları gerçekleştireceğiz. Bu kentte yaşıyoruz;  1 Nisan günü itibariyle yine sokaklarda olacağız, selamlaşacağız” diyerek yanıtladı.

 

MUTLUAY’A DESTEK ADINA BİR ŞEY SÖYLEMEDİ!

“Belediye Başkan aday adaylarından İrfan Mutluay’a destek adına bir şeyler söylemek ister misiniz” sorusuna Ülgür Gökhan “Hayır, söylemek istemem. Ben tüm adayların hepsine bu noktada bu kentin hizmet etme konusunda başarılı olacağına inanıyorum. İrfan beyin ne avantajı var? Şuanda belediye de başkan yardımcısı olarak çalışıyor. Bir de bizim grubumuz var, gurubumuzun adayı olarak ortaya çıkmış. Elbette ki parti içi demokratik süreçlerde kime destek vereceğimizi o zaman konuşuruz. Şuanda tüm adaylara aynı şekilde başarılar diliyorum; çünkü hepsi CHP’li, hepsi de başarılı olacaktır” diyerek yanıt verdi.

 

“YAPMAK İSTEYİP DE YAPAMADIKLARIMIZ VAR”

Yapmak isteyip de yapamadıklarını var mı sorusuna Ülgür Gökhan; “Olmaz olur mu? Yat limanında barınak yapamadık mesela. Ben hiç iktidar partisinin belediye başkanlığını yapmadım. Hep muhalefette kaldık. Bu şartlarda ne yaptıysak iyisi ile kötüsü ile yaptık. İller bankasından ben kaynak alamıyorum kaç senedir. Belediye binasını kendi imkanlarımızla tamamladık. İki ekonomik kriz, bir pandemi geçirdik. Yapamadıklarımız arasında Sosyal Konutlar var. Bakan söz vermişti, ne oldu? Riskli ilan etmekten vazgeçtiler. Şimdi riskli alan yasası çıkartıyorlar. El koymak, çökmek için. Biz ne için mücadele ettik? İnsanların ellerinden mülkleri alınmasın istedik. Kayları indirdiler, biz yine oralara ü kat ilave verdik. Ekonomik kriz nedeniyle müteahhitler cesaret edemiyorlar. Sonra da faturayı bize çıkarttılar. Faturayı bize niye çıkartıyorsunuz? Yeni alanlar açtık ama hep engellerle karşılaştık. Orman kampını konut olmaktan kurtardık, şimdi vazgeçtiler. Ama önde 20 metrelik bir alan var oraya emsal vermişler. Orayı yine mahkemeye götüreceğiz. Sümerbank konusunda imar yapmışlar, Trutaş var orası ne olacak. Hep rant, birilerine özel rant yapıyorlar. Onun için bu kentte CHP’den başka yerel iktidar olmasını düşünmeyin. Rüyanıza girerse kabus olarak girer” diyerek yanıt verdi.




Bu haber 1790 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI