thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Havayı Kirleten Termik Santral.. Suçlanan Çevre Derneği!

Tarih: 01-07-2020 14:06:26 Güncelleme: 01-07-2020 14:07:26 + -


18 Mart Termik Santrali ve Çan Linyit İşletmeleri tarafından gerçekleştirilen atık toz taşınması nedeniyle meydana gelen kirlilik nedeniyle bir takım kişiler Çan Çevre Derneğini hedef aldılar. Yapılan suçlamalar üzerine Çan Çevre Derneği Başkanı Hamza Yıldız basın açıklaması yayınladı. Yıldız’ın “Çan'da toplumsal hiç bir meselenin çözümüne katkısı olmayanlar, küçük çıkarların peşinde koşanlar hava kirliliği ve toz taşımı için utanmadan Çan Çevre Derneğini suçluyor. Para mı, sağlık mı sorusuna pa


Havayı Kirleten Termik Santral.. Suçlanan Çevre Derneği!

18 Mart Termik Santrali ve Çan Linyit İşletmeleri tarafından gerçekleştirilen atık toz taşınması nedeniyle meydana gelen kirlilik nedeniyle bir takım kişiler Çan Çevre Derneğini hedef aldılar. Yapılan suçlamalar üzerine Çan Çevre Derneği Başkanı Hamza Yıldız basın açıklaması yayınladı. Yıldız’ın “Çan'da toplumsal hiç bir meselenin çözümüne katkısı olmayanlar, küçük çıkarların peşinde koşanlar hava kirliliği ve toz taşımı için utanmadan Çan Çevre Derneğini suçluyor. Para mı, sağlık mı sorusuna parayı seçenlere sözüm şudur. İnsanlar hak ettiğini yaşar” ifadelerini kullanması dikkat çekti.

 

Çan’da hava kirliliği ve toz taşımı nedeniyle meydana gelen kirlilikler nedeniyle hedef olan Çan Çevre Derneği, yapılan yorumlara yanıt verdi. Dernek Başkanı Hamza Yıldız; “Son günlerde Çan'da hava kirliliği ve toz taşınımından kaynaklanan şikâyetler sosyal medya gündeminde yer alırken Çan Çevre Derneği'ne haksız atıflar yapılarak gerçekler saptırılmak istenmektedir. Çan'da hava kirliliği ve toz taşınımı geçmişten bu güne yaşanan en büyük problemdir. Bu konu ile ilgili Üniversite, 18 Mart Termik Santrali, Çan Linyit İşletme müdürleri ile görüşülmüş ve karşılıklı istekler iletilmiştir. ÇLİ ile önceki müdür ile dört saatlik bir görüşme sonrası:

1-Açıkta yanan kömürlerle ilgili acil müdahale ekipleri kurulması kararlaştırılmış, kurulmuş ve çalıştırılmıştır.

2-Hafriyat sahalarındaki yolların sulanması, artık kullanılmayan sahaların ağaçlandırılması kararları alınmıştır. Bu çerçevede Mallı köy altı geçen yıl yeniden ağaçlandırılmıştır.

3-Stoklanan kömürlerin tutuşmasına karşı stokların azaltılması ve kontrol altına alınması kararları alınmıştır.

4-Âşıklar Çeşmesinden Hurma Köye kadar olan kızılçam ormanı geçen yıl damgalanmıştı ve kesilecekti. Çevre Derneği ve Çekiçler Köyü muhtarı birlikte müdahale ettik ve kesimi durdurduk. Orası Çan'ın ciğerleri ve tozu yutan kalkanıdır dedik. Ve tüm bunları da sorumluluk gereği olarak açıklamadık ve reklamını yapmadık” ifadelerini kullandı.

 

“GÖREVİMİZ TOPLUMU BİLGİLENDİRMEK VE BİLİNÇLENDİRMEKTİR”

Çan Çevre Derneği Başkanı Hamza Yıldız, açıklamalarının devamında verdikleri çevre mücadelesinin yanı sıra yakında Çan’ın havasının daha da kirleneceğine dikkat çekti; “Yakında Asmalı kalker ocağı ve Helvacı kömür ocakları faaliyete geçince Çan o zaman daha kötü bir tozun altında kalacak. Çünkü hiç bir maden işletmesi kapandıktan sonra kullandığı alanı rehabilite etmiyor. Biz dernek olarak Kızılelma, Söğütalan, Etili’de Ağı Dağı ve Aksu ile Karadere suyu için eylem yaparken bir kaç gönüllü dışında desteğimiz yoktu. Kumarlar göletinden köye sulama suyu verilsin diye mücadele ederken de sayımız azdı ama haklıydık. Biz derneğiz. Sivil toplum kuruluşuyuz. Görevimiz toplumu bilgilendirmek ve bilinçlendirmek. Hukuki mücadele etmek ve toplum menfaatlerini savunmaktır. Sosyal medyada atıp tutanlar değil üye olup çevre mücadelesinin içinde olanlar muhatabımızdır. Kaz Dağları vatandır diyerek yola çıktık ve yaptığımız vatan savunmasıdır.”




Bu haber 2253 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER İLÇELERDEN Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI