thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Bigalıların Tercihini Gösteren O Anket..
Tarih: 27-11-2023 06:41:25 Güncelleme: 27-11-2023 07:21:25 + -


Bupar Araştırma ve Danışmanlık şirketi Biga’da seçmenin nabzını tuttu. Yapılan ankette seçmen, Biga Belediye Başkanı olarak CHP’li İsmail Işık’ı görmek istiyor.. Açık ara farkla ankette çıkan İsmail Işık’a karşılık CHP Biga teşkilatı Alper Şen’in aday olmasında ısrarcı.. Milletvekilleri ise Biga CHP içerisinde ön seçimden yana.. Ankette AK Parti’de Bülent Erdoğan önde çıkarken, Erdoğan’ın İsmail Işık’ın yarısı kadar seçmenden oy alması ise dikkat çekici!


Bigalıların Tercihini Gösteren O Anket..

31 Mart yerel seçimleri öncesinde partilerde aday adaylarının yarışı devam ediyor. Çanakkale’de önceki dönemlere göre; AK Parti’de aday adaylığı başvuruları son derece azalırken CHP’de de tam tersine aday adayları arasında adeta kıran kırana yarış sürüyor. Bu yarışın en ciddi yaşandığı yerlerden birisi ise Biga..!

 

ANKETLER “İSMAİL IŞIK” ÖRGÜT “ALPER ŞEN” DİYOR!

Eylül ayında Biga’da yapılan ve yayınlanan anket sadece CHP değil; AK Partililer tarafından da biliniyor. Anketin tüm ölçeklerinde CHP’li İsmail Işık önde çıkarken; aday gösterilmesi halinde seçmenlerden alacağı oylarla çok rahat bir şekilde Biga Belediye Başkanlığını kazanacağı görülüyor.

Ancak CHP’de kafalar karışık. İsmail Işık anketlerde sokaklarda büyük ilgi görürken; CHP’nin diğer adayı Alper Şen’in ise arkasında örgüt var. CHP Biga İlçe Başkanlığı da Alper Şen’in aday gösterilmesini istiyor. Seçmen anketinde katılımcıların yüzde 20’sinden fazlasının “Tanımıyorum” dediği Alper Şen’in ise adaylıkta ısrarcı olduğu biliniyor.

 

VEKİLLER “ÖN SEÇİM” DİYOR AMA ADAYLAR İSTEMİYOR!

İsmail Işık ve Alper Şen arasında kalan milletvekilleri ise; iki aday arasında ön seçim yapılmasından yana tercih belirtiyorlar. Ancak milletvekillerinin yapılmasını istediği Ön Seçim ise aday adayları tarafından da istenmiyor! Ayrıca CHP Genel Merkezi de ön seçim değil; temayül yoklaması ve anketlere göre adayların belirleneceğini belirtti.

 

CHP’DEKİ BELİRSİZLİK AK PARTİ ADAY ADAYLARINI ETKİLİYOR!

Biga’da hali hazırda AK Partili Bülent Erdoğan dışında 4 aday adayı daha var. Ancak mevcut belediye başkanı dışındaki diğer 4 isim, aday adaylığı için başvuru yapmayı CHP’nin adayının netleşmesine göre yapmayı planlıyor. İsmail Işık’ın aday gösterilmesi halinde AK Partili Bülent Erdoğan ve diğer dört ismin aday olmayacağı, Alper Şen’in aday gösterilmesi halinde ise AK Parti’de diğer dört ismin aday adayı olarak başvuru yapmayacağı konuşuluyor.

 

AK PARTİ “KAZANACAK” ADAY ARAYIŞI!

AK Partili Bülent Erdoğan aday olmayı istiyor ancak partide ise; Erdoğan’ın çok yıprandığı ve eleştirilerin hedefi olduğu dile getiriliyor. Biga Belediye Başkanlığını rakip kim olursa olsun kazanabilecek aday bulmak için AK Partili yöneticilerin, kentin önemli isimleri ile yoğun görüşme halinde olduğu öğrenildi.

 

BİGALILARIN TERCİHİNİ GÖSTEREN İŞTE O ANKET!

Bupar Araştırma ve Danışmanlık şirketi Biga’da seçmenin nabzını tutmak için Eylül ayı içerisinde “Biga Siyasi Gündem Araştırması” ismiyle anket yaptı. Seçmenlerle yüz yüze yöntemi ile yapılan ankette 1938 kişi ile görüşüldü. Kadın ve erkek seçmenlerin eşit olarak yapıldığı ankette 18 ve 65 arası, yüzde 27,7’si esnaf, yüzde 24,1’i ev kadını, yüzde 22’sinin işçi, yüzde 16’sının emeklilerden, kalanların ise öğrenci, çiftçi ve memurlardan oluşan seçmenlere sorular yöneltildi.

AK PARTİ’NİN ADAYLARI KİM BİLİYOR MUSUNUZ?

Ankette “AK Parti’den kimler aday adayı biliyor musunuz” sorusuna seçmenlerin yüzde 28,2’si Bülent Erdoğan ismini verdi. Mehmet Özkan ismi yüzde 4,3 oy alırken; Adnan Pastırmacı yüzde 2,3 oranında kaldı. Yüzde 1 oyun adlında kalan isimler ise sırasıyla Nihat Borazan, Ahmet Şahin oldular. Ankete katılan seçmenlerin yüzde 68,2’si ise “Fikrim yok/Bilmiyorum” yanıtını verdi!

İSMAİL IŞIK’IN YÜZDE 53,5 ÇIKTI!

CHP’den kimin aday adayı olduğunu biliyor musunuz sorusuna yanıtı ise İsmail Işık ve Alper Şen oldu. Geçtiğimiz dönem çok az bir farkla seçimleri kaybeden İsmail Işık’ın aday adayı olduğunu bilen seçmen oranı yüzde 53,5 olarak çıkarken, Alper Şen’in aday adayı olduğunu bilen seçmen oranı ise yüzde 35,6 olarak belirlendi.

TANINIRLIKTA ERDOĞAN VE IŞIK YARIŞIYOR

Ankette aday adaylarının tanınırlıkları da ölçüldü. Tanınırlıkta; AK Partili mevcut başkan Bülent Erdoğan yüzde 99,3 oran ile ilk sırada yer aldı. CHP’li İsmail Işık ise yüzde 96,3 oran ile ikinci sırada yer alırken; AK Partili Mehmet Özkan yüzde 87,3 oran ile üçüncü çıktı. CHP’nin bir diğer adayı Alper Şen’in ise seçmen tarafından tanınırlık oranının yüzde 65,1 olması ise şaşırttı!

 

BÜLENT ERDOĞAN GÜVEN KAYBI YAŞIYOR!

4,5 yıldır AK Parti’den Biga Belediye Başkanı olarak görev yapan Bülent Erdoğan’ın ise seçmenlerin yüzde 39,9’u güvendiğini belirtti. Bülent Erdoğan’a güvenmiyorum diyenlerin oranı ise yüzde 38,1 olarak ölçüldü. “Ne güveniyorum/ne güvenmiyorum” diyenlerin oranı yüzde 14,4 iken; “Fikrim yok/Çok iyi tanımıyorum” diyenlerin oranı ise yüzde 7,5 olarak ölçüldü.

 

“KİME OY VERİRSİNİZ” SORUSUNDA AÇIK ARA..

Ankette seçmenlere tek tek Bülent Erdoğan, Alper Şen, İsmail Işık, Mehmet Özkan, Sıtkı Keçeci ve Mustafa Ardıç’ın isimleri sorularak; aday olmaları halinde oy verip vermeyecekleri soruldu. AK Parti ve MHP’li isimlerin tek başlarına seçimlere girmeleri halinde daha fazla oy alırken; Cumhur ittifakı olarak girmeleri halinde oylarında düşüş olması dikkat çekti. Anketin bir başka dikkat çeken yönü ise; CHP’li Alper Şen’in, MHP’li Sıtkı Keçeci ve İYİ Partili Mustafa Ardıç’ın seçmenlerce tanınmaması oldu!

 

İsmail Işık’a oy veririm diyenlerin oranı açık ara diğer adaylardan fazla çıktı. İsmail Işık’a oy veririm diyenlerin oranı yüzde 46,6 oranında ölçüldü. İsmail Işık için “verebilirim de/vermeyebilirim de” şeklinde yanıt veren seçmen oranı yüzde 10,4 iken; vermem diyenlerin oranı yüzde 37,9’da kaldı.




Bu haber 4182 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI