thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



"Gökhan'ın Birini Desteklemesi Normaldir.. Benim İçin Sorun Değil"

Tarih: 18-02-2020 06:55:28 Güncelleme: 18-02-2020 07:34:28 + -


CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, gündemi değerlendirdiği basın açıklamasında CHP Genel Merkezinden Çanakkale'de yeni bir il binası yapılmak üzere 2,5 milyon TL destek sağlandığını açıkladı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın Metin Ümit Ural lehine delegelerden oy istemesini değerlendiren Güneşhan; "Bu son derece normaldir, benim içinde hiç sorun değil. Ben iki yıllık çalışmamla aday oldum, kimseden aday olurken icazet almadım" dedi.



CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, gündemi değerlendirdiği basın açıklamasında CHP Genel Merkezinden Çanakkale'de yeni bir il binası yapılmak üzere 2,5 milyon TL destek sağlandığını açıkladı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın Metin Ümit Ural lehine delegelerden oy istemesini değerlendiren Güneşhan; "Bu son derece normaldir, benim içinde hiç sorun değil. Ben iki yıllık çalışmamla aday oldum, kimseden aday olurken icazet almadım" dedi.

 

"SARAY SOSYETESİ İNTİHAR EDENLERİ UMURSAMIYOR"

CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ülke gündemi ve 23 Şubat 2020 günü İçdaş Kongre merkezinde gerçekleştirilecek olan İl Kongresi ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Ülkenin ekonomik durumunun toplumda karşılığının toplu intiharlara dönüştüğünü belirten İl Başkanı İsmet Güneşhan; "Ülkemizin içinde bulunduğu durumdan dolayı toplumun her kesiminde büyük endişe var. Hangi konuya el atılsa bir kriz ile karşı karşıya kalınıyor. Yurttaşlarımız bu içinde bulunduğu durumu hak etmiyor. Dolayısıyla ülkemizin içinde bulunduğu bu zor koşullardan çıkabilmek için Cumhuriyet Halk Partisine çok daha fazla ihtiyaç vardır. Bizlerde bunun bilincinde olarak örgütümüzle, yöneticilerimizle birlikte çalışarak ülkemizin içinde bulunduğu bu durumdan çıkışı sağlamak için el ele çalışacağız. Cumhuriyet tarihimizin en kötü dönemini birlikte yaşıyoruz.Ekonomimiz o kadar kötü bir şekilde yönetiliyor ki; ülkede ki işsiz sayısı 8 Milyona dayanmış durumda. Her 5 gençten 2'si işsiz. İnsanlar artık toplu intihar ediyorlar. Eşiyle, kardeşiyle toplu olarak intihar ediyorlar. Saray sosyetesinin ise bu durum umurlarında bile değil" dedi.

"TÜKETEN DEĞİL; ÜRETEN TÜRKİYE'Yİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ"

CHP olarak ülke sorunlarını çözmek için proje ve çözüm önerileri hazırladıklarını belirten İl Başkanı İsmet Güneşhan; "Ülkemizin sorunlarını çok iyi biliyor ve bunun için projelerimizi hazırladık. Çözüm önerilerimizde hazır. Ülkemizde acil olarak yapılması gerekenlerin başında, halkımızın insan onuruna yakışır biçimde yaşayabilmesi için öncelikle demokrasiyi, adaleti ve hukukun üstünlüğünü tekrar inşa edeceğiz. Herkes düşüncesini özgürce ifade edecek, düşünce özgürlüğünü en geniş şekilde sağlayacağız. Kimse düşünceleri için hapse atılmayacak tutuklanmayacak. Devlette olmazsa olmaz olan liyakati kesinlikle sağlayacağız. Üreten bir Türkiye yaratmak zorundayız. Türkiye maalesef bugün üreten değil; tüketen bir ülkedir. Üretimi önce tarlada, sonra sanayi de sonra da üniversitelerde bilim üreterek başlayacağız. Sanatta kültürde üretimimiz arttıracağız. Herkes sosyal güvence hakkına sahiptir yazar Anayasamızda. 1974 yılında TBMM'de kabul edilen 102 nolu kanun maddesinde 9 sigorta dalının uygulanması kabul edilmiştir. Fakat Türkiye'de bugün sadece 8 sigorta dalı yürürlükte iken Aile Sigortası uygulanmamaktadır. İktidara gelir gelmez ilk yapacağımız şey Aile Sigortasını güncelleyerek hayata geçirmektir. Bu ülkede yaşayan herkesin evine mutlaka zorunlu ihtiyaçlarını karşılayan bir ekonomik girdi sağlanacaktır" dedi.

 

"KONGRE ŞÖLENİMİZE HERKESİ DAVET EDİYORUZ"

İl Başkanlığı kongresinin Çanakkale ve CHP'ye yakışır bir şekilde gerçekleşeceğine şüphesi olmadığını söyleyen Güneşhan; "Hepinizin bildiği gibi İl Kongreleri sürecinin sonuna geliyoruz. Önümüzdeki 23 Şubat 2020 tarihinde İl Kongremizi gerçekleştireceğiz. Kongreler bizim için bayramdır, şölendir. Partililerimizin bir araya gelip, partimizin yetkili organlarını seçtiği en önemli organizasyonlardır. Bu vesile ile tüm partililerimizi, tüm Çanakkale halkını il kongremize davet ediyorum. Kongremizin Çanakkale'ye ve partimize yakışır bir şekilde gerçekleşeceğine olan inancım sonsuzdur" dedi.

 

2,5 MİLYON LİRAYA YENİ İL BİNASI YAPTIRILACAK

Mevcut CHP İl Binasının ihtiyaçları karşılamadığı, bu sebeple de bir süredir yeni İl Binası yapmak için çalışma yürüttüklerini açıklayan İl Başkanı İsmet Güneşhan; "Bu kadar sıkıntılı ve sorunların yaşandığı bir dönemde sizler aracılığı ile tüm partililerimize ve Çanakkale halkına bir müjde vermek istiyorum. Çok uzun zamandan beri çalışmasını sürdürdüğümüz ve Çanakkale'de içinde bulunduğumuz ancak yetersiz olan il binamızı yeni bir yere taşımak için parti binası satın aldık. Şu anda mevcut durum itibariyle kullanmamız çok zor ancak en kısa sürede inşaatını tamamlayarak yaklaşık 650 metrekare alanda partililerimize ve halkımıza hizmet vereceğiz. Bize en büyük desteği veren kişi Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Hiç ikiletmeden tüm bedeli genel merkezimiz tarafından karşılanmıştır. Partimizin Saymanı Bülent Kuşoğlu'nun da bu konuda büyük emekleri olmuştur, kendisine de ayrıca teşekkür ediyoruz. Milletvekilimiz Özgür Ceylan'a da teşekkür ediyoruz. En büyük teşekkürümüzü Genel Başkanımız ile birlikte Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Erkek'e teşekkür ediyoruz. Muharrem Erkek vekilimiz bu binanın satın alınması için büyük çaba göstermiştir. Yeni yapılacak olan binamız partimize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi

 

"YENİ İL BİNASI BİR YIL İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK"

Yaptırılacak il binasının İl Emniyet Müdürlüğüne komşu olduğunu belirten İl Başkanı İsmet Güneşhan; "Cumhuriyet meydanı arkasında eski Koton Mağazası ile Bombacı Hasan adlı işletmenin arasında bulunuyor yeni binamız. Taban alanı 150 metrekare, toplam inşaat alanı ise yaklaşık 650 metrekaredir. Binanın vergileri, DASK ve diğer sigortaları ile birlikte toplamda 2 milyon 445 bin lira maliyeti olmuştur. Perşembe günü tapu devir teslimi gerçekleşmiştir. Partimiz önümüzdeki süreçte; eğer yeni dönemde görev alırsak; ki ben göreve geleceğimize inanıyorum. Bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde binamızı yapacağız. Bodrum katında 110 kişilik toplantı ve konferans alanı olacak. Buradan herkes faydalanabilecek. Zemin katta bir lokal olacak. Partililerimize, Çanakkaleli hemşerilerimize hizmet verecek. Birinci katta Gençlik, Kadın, merkez ilçe başkanlıklarının ofislerinin olduğu ve toplantılarını yapabilecekleri salonları olacak. İkinci katta milletvekillerinin çalışma ofisleri ve il başkanlığının genişçe bir toplantı salonu olacaktır" dedi.

İYİ PARTİ - CHP İTTİFAKI ARASINDA SORUN MU VAR?

İYİ Parti GİK üyesi Rıdvan Uz'un CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'a yönelik ağır eleştiriler yapmasını nasıl değerlendirdiği şeklindeki soru üzerine CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan; "Millet ittifakı olarak birlikte girdiğimiz yerel seçimlerde çok başarılı olduk. Biz bu ittifak görüşmeleri esnasında tüm belediyeler ile ilgili olarak detaylıca görüştük. Çanakkale Belediyesi ile ilgili olarak da mutabık kaldık. Kendilerine ne söz vermiş isek; hepsini yerine getirdik. Arkadaşlarımızın farklı talepleri oldu, fakat Belediye Başkanımız tarafından uygun görülmedi. Bu demek değil ki; bugün böyledir, yarın başka şekilde olacak. Şu an kongreler sürecimiz devam ediyor, süreç bittiğinde tekrar İYİ Parti, Saadet ve diğer siyasi partilerin yanı sıra sendikalarla da işbirliğimizi güçlendirmek için çalışma başlatacağız. Sonuçta daha önümüzde 4 yıllık bir süreç var; oturur yeniden konuşur sorunları çözebilecek kudretimiz var" dedi.

 

"ÜLGÜR GÖKHAN'IN BİR ADAYI DESTEKLEMESİ NORMALDİR"

Metin Ümit Ural'ın CHP'li delegeler ile bir araya geldiği kahvaltılı programda Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın Ural'ın lehine delegelerden oy istemesini değerlendiren İl Başkanı İsmet Güneşhan; "Sayın Ülgür Gökhan bizim belediye başkanımızdır. İki aday var; iki adaydan biri lehine taraf olması son derece doğaldır. Parti içi bir yarış yapılıyor, ben bunu son derece normal karşılıyorum. Benim açımdan da herhangi bir sorun yok. Demokratik bir yarış yapılacak tüm delegelerimiz özgür iradeleriyle oylarını kullanacaklardır. İki yıl görev yaptım; bu süreçte en başarılı dönemlerimizden birini yaşadık. Aynı süreçte parti içi demokrasinin en geniş şekilde uygulandığı bir dönemi yaşadık. Sadece seçim sonuçlarıyla değil; hem Çanakkale'nin hem de partililerimiz ile seçilmişlerimizin hak ve hukuklarını en iyi şekilde koruduk. Yaptıklarımız ortada; ben üye ve delegelerimizin sağduyusuna inanıyorum. Doğu karar vereceklerdir; verdikleri doğru kararı da hep birlikte göreceğiz" dedi.

 

GÖKHAN'IN SİZDEN DESTEĞİNİ ÇEKMESİNİN SEBEBİ NEDİR?

Önceki iki kongrede de Ülgür Gökhan'ın kendisini desteklediği, fakat şimdi bir başka adayı desteklemesinin gerekçesinin ne olduğu ile ilgili soruya İsmet Güneşhan; "Biz 30 yıldan bu yana birlikte siyaset yapıyoruz. Son belediye başkanlığında diğer adaylarımız oldu, parti yönetimi olarak herkese eşit mesafede olmak zorundaydık. Bu sebeple tarafsız kalmıştık ama oy kullanırken de birine gidip oyu veriyorsunuz. Desteklediğimiz bir başkan adayımızdı. Delege seçimlerine tek liste ile gittik. Merkez ilçe seçimlerine tek liste ile gittik. İl Başkanlığına gelince bir aday daha çıktı karşımız. Merkez ilçe ve Belediye Başkanımızın desteklediği bir aday. Neden böyle oldu ben bilmiyorum ancak ben birilerinin icazeti ile desteği ile aday olmadım. İki yıllık çalışmamızı masaya yatırdık, kendi özeleştirimizi yaptık, iyi yaptıklarımız kadar kötü yaptıklarımızı da masaya yatırdık. Yönetim kurulu üyelerimle durumu değerlendirdik ve yeniden aday olduk. Sonuçta o gün destek olmuştur, bugün olmuyor olabilir, yarın destek olmayacağı anlamına gelmez. Şu an ülkenin içinde bulunduğu şartlar kimin il başkanı olacağından daha çok halkın, vatandaşın ve tüm siyasi partilerin bizden beklentisi CHP'nin iktidar olmasıdır. Kongre sürecimizi tamamlayıp tüm gücümüzü bu hedefe ulaşmak için tüm teşkilatlarımız ile çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz" dedi.




Bu haber 7240 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI