thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Gençler, Çocuklar İntihar Ediyor, Hiçbir Şey Değişmiyor”

Tarih: 28-10-2023 06:33:53 Güncelleme: 28-10-2023 07:35:53 + -


KYK yurtlarında yaşanan öğrenci ölümlerine tepki göstermek üzere CHP Çanakkale Merkez İlçe Gençlik Kolları basın açıklaması düzenledi. CHP İl ve Merkez ilçe başkanları, CHP’li yöneticiler ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın da katıldığı basın açıklamasında KYK yurtlarında yaşanan sorunlara dikkat çekildi.


“Gençler, Çocuklar İntihar Ediyor, Hiçbir Şey Değişmiyor”

Türkiye’de KYK yurtlarında yaşanan öğrenci ölümleri toplumda, özellikle öğrenci ve aileleri arasında hem infial hem de endişe yaratmaya devam ediyor. KYK yurtlarında güvenlik önlemlerinin yetersizliği, idarecilerin sorumluluklarını yerine getirmemeleri ve denetimlerin eksiklikleri tepki çekiyor. Eskişehir’de iki öğrenci, Aydın’da bir öğrenci ve Çanakkale’de de bir öğrenci ölümüyle sonuçlanan olaylar sonrasında dün gece öğrenciler kaldıkları KYK yurtlarında eylem yapmış ardından İskele ve Valilik önüne kadar yürümüşlerdi.

 

KYK yurtlarında yaşanan öğrenci ölümlerine tepki göstermek üzere CHP Çanakkale Merkez İlçe Gençlik Kolları basın açıklaması düzenledi. CHP İl ve Merkez ilçe başkanları, CHP’li yöneticiler ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın da katıldığı basın açıklamasında KYK yurtlarında yaşanan sorunlara dikkat çekildi.

 

CHP Merkez İlçe Gençlik Kolları başkanı Eren Saraç öğrencilerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekerek; “Memleketimizin içinde bulunduğu bu ekonomik ve sosyal buhran döneminde, tek istekleri asgari yaşam koşullarında eğitimlerini tamamlayabilmek olan ama çileden başka bir şey görmeyen öğrenci arkadaşlarım ve basın emekçileri, bugün burada olmamızın sebebini hepimiz çok iyi biliyoruz. Dün sadece Çanakkale’de değil yurdun dört bir yanında haklarını arayan arkadaşlarım, haklarımızı alana dek mücadelemiz sürecektir” dedi.

 

“KYK YURTLARINDA MANEVİ DANIŞMANLAR DEĞİL; SORUNLARI ÇÖZEN GÖREVLİLER..”

Saraç açıklamasının devamında; “15 Ekim günü Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yemekhanesinde bir arkadaşımız hayatına son verdi. Aradan 1 hafta geçmemişken yine aynı şehirde başka bir arkadaşımız kaldığı KYK yurdunda hayatına son verdi.  Bu öğrenci arkadaşlarımızın acılarını hala yüreğimizde taşırken Çanakkale’de, arkamızda bulunan KYK yurdunda bir arkadaşımız daha hayatına son verdi. KYK yurtlarında manevi danışmanlar değil, öğrencilerin sorunlarına gerçekçi, laik ve bilimsel bir şekilde yaklaşan, bu sorunları çözüme ulaştıran görevlilerin olması gerekiyor. Yurda 5 dakika geç kalındığında hakkınızda her işlemi yapan görevliler alınmayan önlemlere, kurtlu yemeklere, bozuk asansörlere, öğrencilerin sorunlarına yurda giriş saati kadar önem vermiyorlar” dedi.

 

“FACİANIN SORUMLUSU; ÖĞRENCİLERİN ŞİKAYETLERİNE KULAK ASMAYAN..”

Aydın’da KYK yurdunda yaşanan asansör düşmesi olayında bir öğrencinin hayatını kaybetmesinin sorumlularını hedef alan Saraç; “Aydın’da Güzel hisar KYK kız yurdunda göz ardı edilmiş ihmaller yüzünden asansörün düşmesiyle 1 arkadaşımız vefat etti. Bu facianın sorumluları o yurtta bulunan öğrenci arkadaşlarımızın şikâyetlerine kulak asmayan yurt idaresidir” dedi.

“TÜRKİYE KAYBETTİĞİ GENÇLERLE GELECEĞİNİ, UMUDUNU, AYDINLIĞINI KAYDEDİYOR”

CHP Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Eren Saraç açıklamasının devamında ise; “İktidarın bahsettiği Türkiye yüzyılı bu mu? Öğrencilerin, gençlerin geçinemedikleri, barınamadıkları için intihar ettiği, ihmaller sonucu yaşanan facialarda hayatlarını kaybettikleri, psikolojik ve fiziksel sorunlar yaşadıkları ve tüm bu sıkıntılarına aldırış etmeyen, sadece kendi rahatlarını önemseyen siyasetçilerin yüzyılı mıdır bu dönem? Belki fark edilmiyor. Türkiye kaybettiği gençlerle geleceğini, umudunu, aydınlığını kaydediyor. Bu duruma karşı Cumhuriyet Halk Partisi örgütü olarak her koşulda, gençlerin sorunlarını yaşadıkları haksızlıkları gündeme getirmekten geri durmayacağız. Öğrenci arkadaşlarımız ile birlikte omuz omuza haklarımızı almak için mücadele edeceğiz. Cumhuriyetimizin 100. yılında gençlerin hayatlarını kaybederek umutlarının, gelecek hayallerinin liyakatsiz yöneticiler tarafından yıkılmasına da izin vermeyeceğiz. Memleketimizin gençleri gelecek kaygısı ile her gün hayatlarına son verirken, kendi çocuklarını kayıran bu kirli düzenin sürdürücüsü yöneticilerin peşini bırakmayacağız” dedi.

 

“GENÇLER, ÇOCUKLAR İNTİHAR EDİYOR, HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMİYOR”

CHP Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Eren Saraç açıklamasını ise şu sözlerle noktaladı; “Burada sonlandıracağımız tek şey basın açıklamamızdır. Arkadaşlarımız intihar ederken Türkiye'de gençler çocuklar intihar ediyor her gün ve hiçbir şey değişmiyor. ‘Ben atlamayayım da kim atlasın’ diyen arkadaşımızın sözlerini,  Aydın KYK yurdunda ihmaller sonucu hayatını kaybeden Zeren kardeşimizin babasının, ‘Ben kızıma saygılı olmayı öğrettim, karıncayı dahi incitmezdi. Yüzümü yere eğmedi hiç. Çocuğumu devlete emanet ettim ama devlet benim çocuğuma bakamadı’ sözlerini. Asla unutturmayacağız.  Bu sözler tüm sorumluların, utanç duyması gereken sözlerdir. Verdiğiniz yorganların kefenimiz olmasına izin vermeyeceğiz.”




Bu haber 2284 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI