thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Sayıştay’dan ÇOMÜ’ye Uyarı
Tarih: 27-09-2023 08:45:00 Güncelleme: 27-09-2023 08:56:00 + -


Sayıştay Müfettişleri, ÇOMÜ Rektörlüğünün kiracısı konumundaki büfe ve kantin işletmelerinden birikmiş borçlarını tahsil edemediğini ortaya çıkardı. Sayıştay’a göre sadece 2022 yılında Üniversite’nin kiradaki gayrimenkullerinden 559 bin TL alacağını tahsil edemedi!


Sayıştay’dan ÇOMÜ’ye Uyarı

Sayıştay Başkanlığı 2022 yılı Sayıştay raporlarını yayınladı. ÇOMÜ’nün 2022 hesaplarını inceleyen müfettişler; 2021 yılında da raporda yer alan tespitlerin halen yerine getirilmediğini tespit etti. Sayıştay müfettişleri yaptıkları kontrollerde: Üniversite yönetiminin taşınmazların kiralanması işinden kaynaklanan alacaklardan bazılarının geç tahsil edildiği, bazılarının ise hiç tahsil edilmediği tespit etti.

 

KİRACILAR AMA KİRA ÖDEMİYORLAR!

Sayıştay müfettişleri; benzer tespitleri 2021 yılında da rapora geçirmişti. Üniversite rektörlüğü ise bu durumun düzeltileceğini taahhüt etmesine rağmen; geçmiş yıllardan birikmiş alacaklarını tahsil etmediği gibi 2022 yılında da bazı işletmelerden kira alamadığına dikkat çekti.

 

ÜNİVERSİTE İŞLEM YAPMIYOR!

Müfettişler ÇOMÜ Rektörlüğünün kiracılarla yapmış olduğu matbu sözleşmenin 4’üncü maddesine atıf yaparak borçların tahsili için verilen teminatlardan da tahsilat yapmaları gerekirken bunun da yapılmadığına dikkat çekti! ÇOMÜ ile kiracıları arasında imzalanan sözleşmenin 4’ncü maddesine göre üniversite yönetimi; “Kiracının, kira süresi içerisinde kira ve ortak gider ödemelerinden herhangi birini iki ay üst üste ödemediği takdirde kendisine on gün süreli uyarıda bulunulacağı, yapılan uyarıya rağmen borcunu ödemediği takdirde idareye sunmuş olduğu teminat mektubundan kira, ortak gider vb. mevcut tüm borçları ve sözleşme bitim tarihine kadar olan kira bedellerinin mahsup edileceği, teminat mektubundan geriye kalan tutarın, sözleşme bitiminde, varsa borcu mahsup edildikten sonra iade edileceği hüküm altına alınmıştır” hatırlatmasında bulunması dikkat çekti.

 

BİRİKMİŞ 2 MİLYON 340 BİN LİRA KİRA ALACAĞI VAR!

Sayıştay müfettişleri yaptıkları tespitte; ÇOMÜ rektörlüğünün sadece 2022 yılında kiracılarından 559 bin 467 lira 19 kuruş alacağı odlunu, geçmiş yıllardan gelen ve kiracılardan tahsil edilmeyen 2 milyon 339 bin 120 lira 25 kuruş alacağını tahsil edilmediğine dikkat çekti.




Bu haber 3350 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI