thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Bize Yeni Bir Kap Gerek; Bu da Kepez İlçe Olsun Demek”

Tarih: 27-09-2017 14:47:05 + -


Türkiye’nin nüfus olarak en büyük beldesinin Kepez Beldesi olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Dr.Ömer Faruk Mutan; “İlçe olmak hakkımız. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu isteğimizi biliyor. Ne gerekiyorsa yapacağız; imza kampanyası başlatacağım. Artık kabımıza sığmıyoruz. Bize yeni bir kap gerek; bu da Kepez İlçe olsun demek” dedi.


“Bize Yeni Bir Kap Gerek; Bu da Kepez İlçe Olsun Demek”

Bir süredir Çanakkale’de konuşulan konuların başında Kepez’in ilçe olması geliyor. AK Partili siyasetçilerin gündeme getirerek Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan’ı ilçe olmasını istemiyor şeklindeki eleştirilere Başkan Mutan; geçtiğimiz ay düzenlediği basın toplantısında “İstiyorum” demişti. Yaklaşık bir aydır Kepez’in İlçe olması konusunda hiçbir adım atılmazken; Belediye Başkanı Mutan bugün düzenlediği toplantıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konudan haberdar olduğunu açıkladı.

 

Düzenlediği toplantıda Kepez’in ilçe olması ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Başkan Mutan; AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ile konuyu görüştüklerini, bu vesile ile de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Kepez’in İlçe olması konusundan haberdar olduğunu açıkladı. Başkan Mutan; “Geçtiğimiz günlerde İşadamı Niyazi Önen’in oğlunun nikah töreninde AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ile karşılaştık. Kepez’in ilçe olması konusunda görüş alışverişlerimiz öncesinde de olmuştu. Konuyla ilgili yaptığımız konuşmada Sayın Turan’ın konuyu Cumhurbaşkanı’na ilettiğini öğrendim. Cumhurbaşkanı Kepez’in ilçe olması konusunda halkın iradesi varsa olur vermiş. Biz yerel yönetim olarak, meclis üyeleri olarak konu üzerindeki irademizi ortaya koyduk” dedi.

 

“KEPEZ MECLİS ÜYELERİNİN TAMAMI İLÇE OLMAYI İSTİYOR”

 

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ile yaptığı görüşme sonrasında Kepez Belediye Meclis üyeleri ile konuyu tartıştıklarını açıklayan Başkan Mutan; “Meclis üyelerimizde halkımızın çeşitli siyasi görüşlerini yansıtmaktadırlar. Konuyu müzakere ettik; kendileri de Kepez’in ilçe olması konusunda aynı fikirde olduklarını beyan ettiler. Yapılan görüşmeyi basit bir tutanakla imza altına aldık. Hepimiz Kepez’in ilçe olmasını istiyoruz” dedi.

İLÇE OLMAK İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATILACAK!

 

Meclis üyelerinin de onur vermesi üzerine harekete geçtiklerini belirten Başkan Mutan; “Sayın Cumhurbaşkanımız halkımızın iradesi varsa olur demişler. Halkımızın iradesini ortaya koyması ilçe olma konusunda kararlılığımızı ortaya koymak için imza kampanyası başlatacağız. Gerekirse pankartlar yaptıracağız. Meclis üyelerimiz ile Ankara’ya gideriz gerekirse; yürümeyiz ama ulusal basın, yerel basın olsun ilanlar da verebiliriz” dedi.

 

“YENİ BİR KAP GEREK; BU DA KEPEZ İLÇE OLSUN DEMEK”

 

Türkiye’nin en büyük Beldesi’nin Kepez Beldesi olduğuna dikkat çeken Başkan Mutan; “Konuyla ilgili olarak birazda karikatürize ederek Bülent Turan vekilimize ‘Söyleyin Cumhuru reise bir KHK ile yapıversin. Nasıl Artvin’de beldeyi ilçe yaptılarsa; Çanakkale’nin Kepez Beldesini de araya sıkıştırsınlar’ dedim. Artık kabımıza sığmıyoruz. Bize yeni bir kap gerek; bu da Kepez İlçe olsun demek” dedi.

“KEPEZDEKİ OKUL SERVİSLERİNE S PLAKASI VERMEK İSTİYORUZ!”

 

Çanakkale-Kepez Belediyeleri arasındaki ulaşım sorununun devam ettiğine dikkat çeken Başkan Mutan; “Geçtiğimiz günlerde Sayın Valimiz ziyaretimize geldiler, konuyu kendilerine de izah ettim. Çanakkale – Kepez arasındaki ulaşım protokolünü yenilemek istediğimizi bizi bir masada buluşturmalarını istedik. Anlaşmak istiyoruz. Bakın ben Kepez’deki okulların servislerine plaka veremiyorum. S Plaka vermeye yetkisi bile 10 yıl önce imzalanan protokol ile Çanakkale Belediyesine verilmiş. O dönem Kepez’de 4 okul vardı şimdi 26 okul oldu. Bu okullar servis plakası alamıyorlar. S Plakası yetkisinin belediye olarak biz vermek istiyoruz. Bunca servis şoförü S plakası alamadıkları için kaçak çalışıyorlar, yakalandıkça ceza yiyorlar. Yazıktır günahtır; S Plakasında da adalet istiyoruz. Söz konusu protokol İçişleri Bakanlığınca da onaysız, dolayısıyla geçersiz bir protokoldür. 10 yıl önce kentin ihtiyaçları farklıydı; şimdi daha farklı” dedi.




Bu haber 5275 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI