thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Bu Onur ve Gurur Hepimizin”

Tarih: 11-10-2016 12:04:09 Güncelleme: 11-10-2016 12:34:09 + -


Hafta sonunda Çanakkale’de gerçekleşen Balkan Kupası’nı kazanarak Çanakkale’ye bir Avrupa Kupası armağan eden Çanakkale Belediyespor kulübünde büyük gurur yaşanıyor. Balkan Kupası şampiyonası sonrasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Kulüp Başkanı İsmet Güneşhan; “Balkan Kupasını kazanmış bir takımın başkanı olarak çok mutlu ve gururluyuz. Bu gurur ve onur sadece bize ait değil herkese aittir. Herkesi kulübümüzü desteklemeye davet ediyoruz" dedi.


“Bu Onur ve Gurur Hepimizin”

BALKAN KUPASI’NDAN SONRA AVRUPA CHALLENGE KUPASI

 

7-9 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Kupası müsabakalarında elde ettiği galibiyetler sonrasında Çanakkale’ye Avrupa Kupası kazandıran Boğaz’ın Sultanları önümüzdeki aylarda düzenlenecek olan Avrupa Challenge Kupasına katılmaya hak kazandı. Aralık ayında Bulgaristan’ın Sofia kentinde ilk müsabakasına çıkacak olan Çanakkale Belediyespor’da Balkan Kupası’nı kazanmanın verdiği mutluluk yüzleri güldürüyor.

 

Kulüp Başkanı İsmet Güneşhan, Voleybol Sorumlusu Aysun, yönetim kurulu üyesi Levent Çetin ve takım koçu Üzeyir Özdurak basın mensuplarıyla Avrupa Kupasını değerlendirdiler. Kulüp Başkanı İsmet Güneşhan yaptığı açıklamalarda çok mutlu ve gururlu olduklarını belirterek şunları söyledi; “Bugün sizlerin karşısına kentimizde düzenlenen Balkan Kupasını kazanmış bir kulübün başkanı ve teknik heyeti, yöneticileri olarak durmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğumuzu belirtmek isterim. Çanakkale spor tarihinde ilk defa böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Aynı zamanda bu organizasyon içerisinde bu kentin bir takımı da mücadele ederek kentimize bir Balkan Şampiyonluğu kazandırmış oldu. Bundan sonra hem kentimizi, hem kulübümüzü hem de ülkemizi Avrupa Challenge Kupası’nda temsil edeceğiz.”

 

CHALLENGE KUPASI’NDA HEDEFİMİZ ÜST TURLARA ÇIKMAK

 

Avrupa Challenge Kupası’nda mücadele edecek olan Boğaz’ın Sultanları’nın şimdiki hedefinin bu turnuvada üst turlara çıkmak olduğunu açıklayan Başkan İsmet Güneşhan; “Dünyanın en güzel kentinde yaşıyoruz ve bu kent ve kentliler olarak her şeyin en iyisine layıktır diye düşünüyoruz. Çanakkale Belediyespor Kulübü olarak özellikle Voleybol branşında çok daha iyi noktalarda olabilmek için mücadele ediyoruz. Emeklerimizin karşılığı olarak da; önce birinci lige çıkarak sonrasında da birinci ligde kalarak nihayetinde de bu sene Avrupa Kupalarında kentimizi temsil etme hakkı kazanmıştık. Balkan Kupası’nı kentimize ve ülkemize kazandırmaktan dolayı son derece mutluyuz. Avrupa Challenge Kupası’nda ki hedefimiz üst turları çıkmaktır. Kendimize güveniyoruz; oyuncularımızda bu kapasite var. Teknik heyetimiz olsun, oyuncularımız olsun çok iyi durumdalar” dedi.

 

“TÜRKİYE LİGİ TESCİLLENDİ; AVRUPANIN EN ZOR LİGİ”

 

Bayan Voleybol Ligleri arasında Avrupa’nın en zor liginin Türkiye Birinci Ligi olduğunun federasyon yetkilileri tarafından açıklandığını belirten Güneşhan; “Şu da bir gerçek ki; Voleybol Federasyonu Asbaşkanı Sayın Mustafa Ekşi’de Balkan Kupası için Çanakkale’de bulunuyordu, kendisi bizlere Türkiye Bayan Voleybol Ligi’nin açık ara Avrupa’nın en iyi ligi olarak belirlendiğini açıkladı. 990 puan ile ülkemiz ligi birinci olurken; 940 puan ile Polonya Ligi geliyor. Avrupa’nın en iyi liginde mücadele ederek kentimizi başarıyla temsil ettiğimize inanıyoruz” dedi.

 

“KENTİMİZİN TAKIMIMIZI, KULÜBÜMÜZÜ SAHİPLENMESİNİ İSTİYORUZ”

 

Elde edilen başarıdan sonra Çanakkale halkı ve işadamlarının Çanakkale Belediyespor’a daha fazla destek vermelerini isteyen Güneşhan, “Kentimizin takımımızı sahiplenmesini istiyoruz; sonuçta Çanakkale Belediyespor takımı halkımızın takımıdır. Bizler Çanakkale halkı adına bu kulüpte görev yapan insanlarız. Dolayısıyla biz kulüp ve kenti bütünleştirmek için daha çok çaba sarf edeceğiz. Burada herkese büyük görevler düşüyor. Bu takımın elde ettiği başarılara kentlilerin de ortak olması gerekiyor. Bir noktada kentin kaynaklarını sponsorların kaynaklarını kullanarak bu başarılar elde ediliyor. Bu anlamda ben bu başarıda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sporcularımıza, teknik heyetimize, yönetici arkadaşlarımıza ve tesislerde görev yapan diğer tüm arkadaşlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

BU BAŞARI HEPİMİZİN BAŞARISIDIR”

 

Elde edilen başarının büyük bir başarı olduğuna dikkat çeken Kulüp Başkanı İsmet Güneşhan, mütevazi bütçelerle böyle bir başarı yaşadıklarını, milyonlarca lira harcayan birçok takımın bile böyle başarılar elde edemediğini söyledi. Güneşhan konuşmasının devamında Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’ya ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a özel olarak teşekkür etti; “Sayın Valimiz Orhan Tavlı’ya özellikle teşekkür etmek istiyorum; çünkü kendisi henüz kentimizde göreve başlamış olmasına rağmen, Çanakkale’yi çok fazla tanıyamadan bu organizasyonda Çanakkale’nin temsil edileceğinin kendisine iletilmesi sonrasında kendisi sağ olsun eşiyle maçımıza geldi. Dolayısıyla Sayın Valimize çok çok teşekkür ediyorum. Bununla birlikte kentimizin Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan, kulübümüzün her şeyidir. Kendisi benimsemese, destek olmasa kulübümüzün bu başarıları elde etmesi çok zor olurdu. Kendisine de çok teşekkür ediyorum. Maçlarımıza gelen çok büyük bir taraftar topluğu vardı, taraftarlarımıza, takımımızı destekleyen sponsorlarımıza da çok teşekkür ediyoruz.”

KENDİ İMKÂNLARIMIZLA ULUSLAR ARASI ORGANİZASYON DÜZENLEDİK

 

Kulüp Yöneticilerinden Levent Çetin ise Balkan Kupası organizasyonuna dikkat çekti. Çetin yaptığı açıklamada Avrupa Voleybol Federasyon yetkililerinden Kupa organizasyonu için gelen 7 sayfalık talimatların tamamının Kulüp görevlilerince eksiksiz olarak yapıldığını belirterek; “Çanakkale de uluslar arası spor organizasyonlarının mükemmel bir şekilde yapılabileceğini herkese göstermiş olduk” dedi. Levent Çetin; “Şehrin bu başarılardan haberi olması bu sansasyonel turnuvalar ile oluyor. Bu turnuvanın burada yapılmasını özellikle bu yüzden talep ettik. Bu turnuvanın tüm organizasyonu ilk gününden son gününe kadar tamamı kendi imkânlarımız ile yapıldı.”

 

“Hiçbir şekilde dışarıdan profesyonel bir şirketten destek almadan kulüp çalışanları, yöneticileri ve sporcuları ile yapıldı. Buda iyi b,ir başarıydı. Çanakkale’de bu tarz tecrübeler yok. Bu tecrübeler yok. Tecrübeyi burada deneyimlemiş olmakta önemliydi. Biz bunu yapabileceğimizi ve başarabileceğimizi gördük. Talimatnamelerin hiçbir satırını atlamadan tamamen amatör imkanlar ile yerine getirebildik. Hem federasyon yetkilisi hem Avrupa Voleybol Federasyonu’nun Bulgar gözlemcisi son derece memnun kaldılar. Buda bizim açımızdan ileride daha büyük organizasyonlara talip olabilmek için bizim açımızdan büyük bir deneyim odu. Seyircinin katılımı da gayet yeterliydi. Biz en az olan maçta 600-700 seyirci ile oynadık. Biz bunları yapabileceğimizi de görmüş olduk. Çanakkalelilerde bunun Çanakkale’de yapılabilirliğini görmüş oldular” dedi.

 

“ESKİ YENİ TÜM SPORCULARIMIZIN ALIN TERİ VAR BU KUPADA”

 

Voleybol Şube sorumlusu Aysun Kavcar da yaptığı konuşmada Kupayı kazanmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını, bu süreç içerisinde eski ve yeni tüm sporculara teşekkür ederek şunları söyledi; “Ben en başta teknik heyeti hocam nezdinde kızlarımızı tebrik ediyorum. Ben sosyal medya paylaşımlarda şunu atlamak istemedim. Buraya gelmek, sadece burada yaptığımız maçlarda değil bir geçmişi var. Orada çok emeği olan kızlarımız var. Onlara da buradan teşekkür ediyorum. Çünkü bu profesyonel bir sektör. Birinci lige çıkmış orada kalmaya çalıştıktan sonra kendisin hedef koymuş bir kulübüz. Yavaş yavaş sindire dindire Çanakkale’nin de adını duyurarak ciddi anlamda artık ligde Çanakkale isminin çok konuşulduğunu duyuyoruz. Ben özellikle dün bizzat federasyondan çok fazla tebrik telefonu aldım. Bizi 7 sayfalık Avrupa Voleybol Federasyonu’nun organizasyon talimatını yapabilecek seviyede ve düzeyde gördükleri için federasyonlara da teşekkür ediyorum. Burada önemi olan ev sahipli yapabilmemiz. Biz hep inandık. İnandığınız şeyleri yapabiliyorsunuz. Geçen senenin başından beri hep dedik ki ilk 8’e gireceğiz playoff oynayacağız. Buna inandık. Şimdi Balkan Kupası’nı alacağımıza inanmıştık bunu da aldık. Başarılı olacağımıza çok inanıyorum. Umut ediyorum daha da büyük başarılara imza atarız.”

 

İLK TURU GEÇERSEK CHALLENGE KUPASINDA FİNAL OYNARIZ

 

Balkan Kupasının kazanılmasında büyük katkısı olan Boğaz’ın Sultanları’nın takım Koçu Üzeyir Özdurak ise başarılarının tesadüf olmadığını, Avrupa Challenge Kupasında da ilk turu geçmeleri halinde Final oynayabileceklerini söyledi. Üzeyir Özdurak yaptığı açıklamalarda takımına güvendiğini belirterek şunları söyledi; “Bu kupanın geleceğinin müjdesi geçen seneki playoflar da verilmişti. Orada çok fazla inanılmaz bir birliktelik vardı. Hem seyircimiz, hem yönetimimiz, teknik kadro oyuncular tüm Çanakkale o ruhu geçen sene göstermişti. Bu sene sadece çıkıp bu maçları oynamak gerekiyordu. Oynadık ve kazandık.”

 

“Bundan sonraki süreçte daha ciddi rakipler var. Ama bizde elimizden geldiğince daha iyisini yapmaya çalışacağız. Biraz daha zamana ihtiyacımız var Çünkü yeni bir takımız. Ama yaptığımız maçlar antrenmanlar bize moral veriyor. Yabancımızın bir tanesi yeni geldi, Gözde sakatlığından dolayı antrenman yapamıyor. Tam ö bir hafta bu yüzden biraz daha zaman var. Ama inanıyorum ki Avrupa’da ilk turu geçersek bizim yolumuz finale kadar açık olabilir.”

 




Bu haber 4403 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI