thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Disiplin Maçında Son Raunt Mavi Köşe’nin!

Tarih: 15-09-2017 16:18:12 + -


CHP’de yüksek disiplin Kurulu, İl Yönetiminin Rebiye Ünüvar, Cahit Çelik, Hülya Umut, Birkan Arslan, Önder Musaoğlu ve Melih Kaytaz için verdiği “Tedbirlik” olarak disiplin kuruluna sevk kararını kaldırdı. Delege seçimlerinde mavi pusulanın destekçisi olan 6 isim bu karar ile oy kullanabilecek…


Disiplin Maçında Son Raunt Mavi Köşe’nin!

CHP’de yüksek disiplin Kurulu, İl Yönetiminin Rebiye Ünüvar, Cahit Çelik, Hülya Umut, Birkan Arslan, Önder Musaoğlu ve Melih Kaytaz için verdiği “Tedbirlik” olarak disiplin kuruluna sevk kararını kaldırdı. Delege seçimlerinde mavi pusulanın destekçisi olan 6 isim bu karar ile oy kullanabilecek…

 

DELEGE SEÇİMİ ARİFESİNDE JET HIZI İLE ÇALIŞAN DİSİPLİN KURULU

Delege seçimlerine hazırlanan CHP’de son dakikada patlak veren facebook krizinde son sözü Parti Yüksek Disiplin Kurulu söyledi. Peki neydi disiplin kurulunu bu kararı almaya iten neden. Bundan 1 ay kadar önce Gazeteci Seçkin Sağlam “CHP Çanakkale’de Adalet Kurultayı düzenliyor… Umarım partinin haberi vardırJ” şeklinde bir Facebook paylaşımı yaptı. Bunu CHP’ye üye olan ve Çanakkale Belediyesinde görevli 6 kişi beğendi. Rebiye Ünüvar, Cahit Çelik, Hülya Umut, Birkan Arslan, Önder Musaoğlu ve Melih Kaytaz bu beğenileri nedeni ile İl Yönetim kurulunca Parti disiplin suçu işledikleri gerekçesi ile tedbirlik olarak disiplin kuruluna verildi. Tedbirli olduğu için bugünlerde gerçekleşecek olan dele seçimlerinde oy kullanmaları engellenecek olan 6 kişi yönetim kurulunun kararına itiraz etti. Bu kararın hukuksuz olduğunu ileri süren 6 isimin başvurusu disiplin kurulunca jet hızı ile değerlendirildi. 9 kişilik Disiplin Kurulu Başkanı Yusuf Sezgin ve iki üyesi olmadan olağan üstü toplanarak karar aldı. 31 ağustos günü İrem Selçuk başkanlığında toplanan disiplin kurulu alınan karar il tedbirin devam etmesine karar verdi. Bunun üzerine 6 isim Genel Merkeze müracaat ederek Yüksek Disiplin Kurulu başvurdu.

TEDBİR “YOK” HÜKMÜNDEDİR

10 Yüksek Disiplin Kurulu 14 Eylül günü toplanarak Çanakkale’de il yönetimi ve muhalifleri arasında tamda delege seçimleri arifesinde patlak veren krizde son noktayı koydu. Oy birliği ile alınan kararda “ Kurulumuzun, 14.09.2017 tarih ve 2017/82 E, 2017/64 K sayılı kararı ile Çanakkale İl Disiplin Kurulunun 31.08.2017 tarihinde yapmış olduğu toplantının yok hükmünde olduğunun tespiti karar verilmiş olmakla, Disipline sevkin, bir sosyal medya paylaşımını “Beğenme” eylemine dayalı olduğu görülmektedir. Eylemin bu niteliği ve kesinleşmeden uygulanacak bir disiplin cezasının, halen devam etmekte olan kongreler takvimi sürecinde doğuracağı sonuçların sonradan telafisinin mümkün görünmemesi nedeniyle tedbir kararının kaldırılmasına karar verilmesi gerekmiştir” denildi. Oy birliği ile verilen karar şöyle ifade edildi; “KARAR; açıklanan nedenlerle; itirazın kabulü ile Rebiye Ünüvar, Cahit Çelik, Hülya Umut, Birkan Arslan, Önder Musaoğlu ve Melih Kaytaz hakkındaki tedbirin kaldırılmasına; katılanların oy birliği ile ve KESİN OLARAK karar verilmiştir”

İL DİSİPLİN KURULU BAŞKANI DA GÖREVE İADE

Öte yandan Yüksek Disiplin Kuruluna bir itirazda tedbir talebinin ret karının alınırken toplantıda olmayan İl Disiplin Kurulu Başkanı Yusuf Sezgin’den geldi. Sezgin, karara itiraz ederken, bir itirazda kendisine başkanlıktan düşüren disiplin kurulunun yeni başkan seçime geldi. Yüksek disiplin Kurulu 14 Eylülde yaptığı toplantıda, oy birliği ile Çanakkale il disiplin kurulunun kararlarının iptaline karar verildi. Karar şöyle kaleme alındı; “Çanakkale İl Disiplin Kurulu Başkanı Yusuf Sezgin’ in itiraz kapsamlı talebinin kabulü ile geçersiz bir şekilde yapılmış toplantıda alınan tüm kararların geçersiz olduğunun tespiti ile aynı kapsam da yapılan seçimin geçersizliğine ve il disiplin kurulu başkanlık seçimin yok hükmünde olması nedeniyle Yusuf Sezgin’in Çanakkale İl Disiplin Kurulu Başkanlık görevinin devam ettiğinin tespitine karar verilmesi gerekmiştir”




Bu haber 4425 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI