thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



30 Ağustos Zafer Bayramı Törenlerle Kutlandı

Tarih: 30-08-2018 09:03:04 + -


30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, yurtta, KKTC'de ve dış temsilciliklerde olduğu gibi Çanakkale’de de törenlerle kutlandı.


30 Ağustos Zafer Bayramı Törenlerle Kutlandı

30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'un 96’ncı yıldönümü Çanakkale’de çeşitli törenlerle kutlandı. Törenler sabah saat 09.00’da Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça ve Çanakkale Belediye Başkan vekili Mustafa Kemal Özkan Anıta çelenk bıraktılar.

 

SİYASİLER İLGİSİZ KALDI

 

Cumhuriyet Meydanında, Valilikteki bayramlaşma ve Kordonda düzenlenen törenlere kentin öne gelen siyasileri katılmadılar. Cumhuriyet Meydanındaki törenlere CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ve Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ile yönetimleri, MHP Çanakkale İl Başkanı Hakan Pınar yönetimi ile tam kadro katıldılar. AK Parti Milletvekilleri Jülide İskenderoğlu ve Bülent Turan’ın yanı sıra İl Başkanı Gültekin Yıldız da törenlere katılmadılar. AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek ve yönetimi ise törenlere katılım gösterdiler.

CHP’DEN ALTERNATİK KUTLAMA

 

Cumhuriyet Meydanındaki resmi tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okumasının ardından sonlanırken; CHP İl Başkanlığınca alternatif kutlama töreni gerçekleştirildi. Siyasi partiler, STK ve Sendikalarında anıta çelenk bırakmasının ardından CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, günün anlam ve önemine atfen kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

HALKOYUNLARI VE ŞİİRLERLE KUTLANDI

 

Çanakkale Valiliğinde düzenlenen bayramlaşma töreninin ardından saat 10,30’da Kordonda düzenlenen törenlere geçildi. Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Gazileri, Askeri birlikleri ve Çanakkale Halkının 30 Ağustos Zafer bayramını kutladı. Şiirler ve halk oyunu gösterisinin ardından ise Askeri birlikler tören geçişi yaptılar. 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle denizde de çeşitli gösteriler gerçekleştirildi.




Bu haber 3208 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI