thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Çanakkaleli Kadınlar “Özgecan” İçin Yürüdüler

Tarih: 15-02-2015 11:23:35 Güncelleme: 15-02-2015 11:40:35 + -


Özgecan Aslan vahşeti tüm Türkiye’de ‘tepki seline’ neden oldu. Türkiye'nin dört bir yanında toplanan yüzlerce kişi, "Kadın cinayetlerine son", "Özgecan Aslan isyanımız" slogan ve pankartlarıyla yürürken; dün akşam Çanakkale Kadın Platformu’ndan yapılan çağrıyla birlikte Çanakkaleli kadınlar bugün sokağa döküldüler.


Çanakkaleli Kadınlar “Özgecan” İçin Yürüdüler

Tarsus'ta hunharca öldürülen Özgecan Aslan için Çanakkale Kadın Platformu tarafından yapılan çağrı üzerine bugün İskele Meydanında toplanan Çanakkaleli kadınlar, kadına uygulanan şiddeti protesto ederek yürüyüş gerçekleştirdiler. Kadınların düzenlediği eyleme çok sayıda erkek vatandaşta katılıp destek verirken başta CHP Çanakkale Milletvekili aday adayı Muharrem Erkek ve eşi, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi, Sendika ve STK temsilcileri de yürüyüşe katılarak destek verdiler.

İskele Meydanında toplanan kalabalığa hitaben duygusal bir basın açıklaması yapıldı. Yapılan basın açıklamasında birçok kadın gözyaşlarını döktüğü görüldü. Özgecan Aslan’ın katledilmesi ile ilgili olarak basına açıklamada bulunan Ülgür Gökhan; “Kadın cinayetlerine, kadınların aşağılanmasına karşı sesimizi daha yüksek bir şekilde çıkartmamız gerekiyor. Kadının bu toplumda öncelikli unsur olduğunu her yerde gündeme getirmeliyiz. Bugün Özgecan Aslan’ı tanımadan seven milyonlarca vatandaşımız yollara düştü. Dün bir kadın öldü, bugün bir kadın daha öldü böyle giderse yarın da bir kadın öldürülecek. Hükümetin bu konuda bir an önce sahte politikalarını bir kenara bırakarak sona erdirmesi gerekir. Kadınlara gerekli özenin gösterilmesi ve toplum içerisindeki yerinin yüceltilmesi konusunda çaba harcaması gerekmektedir. Eğitim seviyesinin de tekrar gözden geçirilerek; çağdaş, Laik ve Atatürkçü eğitim sistemine geri döndürülmesi gerekmektedir. Bugün geldiğimiz noktada; kadının toplum içerisindeki yerini savunan ve yücelten en önemli lider Mustafa Kemal Atatürk olduğunu görüyoruz. Bizde onun yolunda kadınımıza sahip çıkıyor ve çıkmaya devam edeceğiz. Bugün bu soğuk havada buraya gelen Çanakkaleli hemşerilerimi de yürekten kutluyorum. Umarım bu yaşadığımız son acı olur ve bir daha tekrarlanmaz” dedi.

Çanakkale Kadın Platformu tarafından yapılan basın açıklamasının ardından yürüyüşe geçen grup sloganlar eşliğinde kordondan Golf Çay bahçesine kadar olan alanda yürüyüş gerçekleştirdiler. Golf Çay bahçesine ulaşan kalabalıklar burada bir süre daha slogan attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldılar.

 



HABER VİDEOSU





Bu haber 5261 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI