thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Kürşat Tuna; “Birilerinin İsteği İle Siyaset Yapılmaz”

Tarih: 01-07-2015 19:32:51 + -


Meclis Başkanlığına İsmet Yılmaz’ın seçilmesiyle birlikte Çanakkale Milletvekilleri Bülent Turan, Bülent Öz, Muharrem Erkek’in ardından Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili İbrahim Kürşat Tuna’da seçim sonuçlarını Aynalı Pazar Gazetesine değerlendirdi. Kürşat Tuna yaptığı değerlendirmede; “Birilerinin isteği ile siyaset yapılmaz” ifadelerini kullandı.


Kürşat Tuna;  “Birilerinin İsteği İle Siyaset Yapılmaz”

Meclis Başkanı seçimlerinin ardından Milliyetçi Hareket Partisi Çanakkale Milletvekili İbrahim Kürşat Tuna’da seçim sonuçlarını Aynalı Pazar Gazetesine değerlendirdi. Kürşat Tuna yaptığı değerlendirmede Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’nin çatı aday olarak MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday olarak gösterdiğini ve MHP’nin de İhsanoğlu’nu desteklediğini hatırlattı. Tuna yaptığı değerlendirmede; “MHP İstanbul Milletvekilimiz Ekmeleddin İhsanoğlu hatırlanacağı gibi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’nin önerisi Partimizin desteği ile ortak aday olarak gösterilmiştir. Bugün geldiğimiz noktada ise AKP’nin adayı karşısında Ekmeleddin İhsanoğlu üzerinde uzlaşma sağlanabilir ve Meclis Başkanı muhalefet partilerinin belirlediği bir aday üzerinden olabilirdi. Sayın İhsanoğlu, AKP içerisinden de oy alabilecek bir adaydı. Ne yazık ki bu uzlaşı sağlanamadı. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizde adayımız olan Sayın İhsanoğlu’nun arkasında son tura kadar sağlam bir şekilde durduk” dedi.

 

“ADAYIMIZIN ARKASINDA DURMA İRADESİ GÖSTERDİK”

 

“Meclis Başkanı AKP’den olması istenmiyorsa Partimizin adayı desteklenebilirdi” açıklamasında bulunan Tuna sözlerine şöyle devam etti; “CHP ısrarla kendi adayları Deniz Baykal’ı seçtirmek istemiştir. Tüm bunlar olmadı diye şimdi kalkıp ‘AKP’nin önü açıldı’ demek çok da sağlıklı bir değerlendirme değildir diye düşünüyorum. Kimseye destek vermeyerek adayımızın arkasında durma iradesini gösterdik. Birilerinin isteği ile siyaset yapılmaz, olmaz. Milletin menfaatlerini en iyi şekilde kendi ilkelerimiz içerisinde değerlendirerek hareket ettiğimizi düşünüyorum.”

 

“BU MECLİS KENDİ İÇERİSİNDEN HÜKÜMET ÇIKARTACAKTIR”

 

“AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi arasında herhangi bir koalisyon söz konusu mu?” şeklindeki sorumuza ise MHP Çanakkale Milletvekili Kürşat Tuna şöyle cevap verdi; “Koalisyon görüşmeleri konusunda henüz çok erken. Görüşmelerin yakında başlayacağını biliyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi son tahlilde devleti hükümetsiz bırakmayacaktır, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bilindiği gibi partimizin Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli koalisyon ile ilgili yaptığı değerlendirmelerde ‘AKP önce diğer partilerle görüşsün. Eğer kurabilirlerse biz Ana Muhalefet görevini üstleniriz’ demişti. Bu bağlamda eğer hükümet kurulmazsa Genel Başkanımızın da dediği gibi son tahlilde ülkemizi istikrarsız bırakmayız. AKP ile yapılacak görüşmelerin kırmızı çizgilerini de Sayın Genel Başkanımız açıklamıştı. 17-25 Aralık Yolsuzluk soruşturmalarının tekrar açılması, Ülkemizin Üniter yapısının korunması ve Türk kimliğinin tartışmaya açılmaması, Çözüm Süreci’nin sona erdirilmesi ve son olarak da Cumhurbaşkanı’nın anayasal sınırlara çekilmesi. Ancak bu dört temel ilke baz alındıktan sonra AKP ile hükümet müzakereleri yürütebiliriz. Bu dört ilkemizin baz alınmaması ihtimalinde de ve AKP’nin diğer partilerle de hükümeti kurumaması durumunda da seçimin yenilenmesi gündeme gelebilir. Ancak ben şahsen bu meclisin kendi içerisinden bir hükümet çıkartabileceğine inanıyorum” dedi.

 




Bu haber 3042 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI