thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Çetin: “Ulaşımı Doğru Düzgün Yapın, Yapamayacaksanız..”

Tarih: 04-11-2018 12:38:46 + -


GESTAŞ’a ait 57.Alay Gemisinde yaşanan makine arızası bardağı taşıran son damla oldu. Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, vatandaşların Gökçeada’ya ulaşımı güvenli bir şekilde uzun süredir sağlanamadığına dikkat çekerek çok sert eleştirilerde bulundu. Başkan Çetin; “Artık bu rezalete dur demenin zamanı gelmiştir. Ne büyük rezalet ki geminin bakımsızlıktan motorları arıza yaparken, geminin halatları bile yoktur” dedi.


Çetin: “Ulaşımı Doğru Düzgün Yapın, Yapamayacaksanız..”

Kabatepe ve Gökçeada arasında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ’a ait 57.Alay isimli gemide yaşanan arıza sonrasında ortaya çıkan görüntüler bardağı taşırdı. Gökçeada da büyük öfke yaratan son gemi arızası nedeniyle sosyal medyadan yetkililere seslenen Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin vatandaşların sağlıklı ve güvenli bir şekilde ulaşımının sağlanmasının siyaset malzemesi yapılmaması gerektiğini söyledi. Başkan Ünal Çetin Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’ya da çağrıda bulunarak ada ulaşımının sorunlarının bir an önce çözülmesini istedi.

“BU REZALETE DUR DEMENİN ZAMANI GELMİŞTİR”

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin yaptığı açıklamada; “Bugün GESTAŞ’a ait 57. Alay Gemisi Makine arızası yapmış ve Kuzu limanında, limana yanaşamayarak yine ulaşım rezaleti yaşanmıştır. Artık bu rezalete dur demenin zamanı gelmiştir. Ne büyük rezalet ki geminin bakımsızlıktan motorları arıza yaparken, geminin halatları bile yoktur. Yaşanan bu rezaletleler ile alakalı suskunluğumuz korkumuz veya çekindiğimizden değil efendiliğimizdendir” ifadelerini kullandı.

 

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ BÜYÜK BİR DEVLET İSE..”

Başkan Çetin açıklamalarının devamında deniz ulaşımının siyasete alet edilmemesi gerektiğini belirterek; Gökçeada’nın ulaşımı hiçbir noktada siyasete bulaştırılmaz, ulaşım üzerinden siyaset yapılamaz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlet ise Kuzey Ege’de bulunan tek adasının ulaşımını sağlamak zorundadır” dedi.

 

“SİZLERDEN İFTAR YEMEĞİ İSTEMİYORUZ, SAĞLIKLI VE GÜVENLİ ULAŞIM İSTİYORUZ”

GESTAŞ’ın kötü yönetildiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Ünal Çetin; “Yıllardır Gökçeada’nın ulaşımında yaşanan zorluklar kat ve kat artmıştır. GESTAŞ’ın bu denli kötü yönetildiği bir dönem olmadı. Sayın Vali, GESTAŞ Genel Müdürü ve yönetim kurulu birkaç kişi ve zümrenin memnuniyetini bırakın ve bu adada yaşayan Gökçeadalı Vatandaşlarımın ulaşımımı sağlayın. Biz sizlerden iftar yemeği falan istemiyoruz. Biz sizlerden güvenli sağlıklı modern ve konforlu bir ulaşım istiyoruz” dedi.

“GESTAŞ İSRAFTAN BATMA NOKTASINA GELMİŞ.. YAPAMIYORSANIZ..”

GESTAŞ’ın kamuoyuna yansıyan borçlarına atıf yağan Belediye Başkanı Ünal Çetin, yetkililerin ada ulaşımını güvenli ve sağlıklı bir şekilde yapamadığını belirterek ada ulaşımını kendilerinin daha iyi yapabileceğini iddia etti. Çetin; “ İsraftan ve lüzumsuz işlerden gemilerine bakamayan ve iflasın eşiğine gelmiş GESTAŞ bizi ilgilendiren kısmı ulaşımı doğru düzgün yapın yapamayacaksanız bırakın biz yaparız. Önümüzdeki kış sezonunda ulaşım ile yaşanan sıkıntıyla Gökçeadalı bir vatandaşım en ufak zarar görürse herkes bilsin ki tepkimiz çok ağır olacaktır” dedi.




Bu haber 4496 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI