thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Biga'da Su Kesintilerinde Sona Geliniyor..
Tarih: 28-12-2023 07:14:52 Güncelleme: 28-12-2023 07:16:52 + -


Biga'da son yıllarda su kesintilerinde yaşanan artışlar hem vatandaşı bezdirdi, hem de belediye yönetimini zor durumda bıraktı. Bir süredir çalışmalarını sürdüren Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, yeni su borularının döşenmeye başladığını ve Balıkkaya tepesine 4 bin metreküplük yeni su deposu inşaatının başladığını duyurdu.


Biga'da Su Kesintilerinde Sona Geliniyor..

Biga'da son yıllarda su kesintilerinde yaşanan artışlar hem vatandaşı bezdirdi, hem de belediye yönetimini zor durumda bıraktı. Vatandaşın en sert tepkisine neden olan sık yaşanan su kesintilerinin kaynağının bulunması için Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan'ın bir süredir çalışma yürüttüğü biliniyordu. Kalafat Köyü sınırlarındaki Biga Belediyesi'ne ait su deposu giden borulardaki sorun bulundu ve çözümü için harekete geçildi.

 

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga'da yaşanan su kesintilerini 35 yıl ortadan kaldırmak için kolları sıvadı. Çalışmaları yerinde inceleyen Erdoğan, projelerin detaylarını ilgili müdür ve personeller ile görüşerek kamuoyuna duyurdu.

"SORUNLU HAT YENİLENECEK"

Su kesintilerinin en önemli sebebi olduğunu öğrenilen Kalafat su depolarından çıkan hattın yenileneceğini söyleyen Erdoğan yaptığı açıklamada; "Son iki yıldır su kesintilerinde yaşanan büyük artışlar nedeniyle mevcut borularımızı analiz ettirdik. Boruların ömrünü tamamladığını test sonuçlarında gördük. Bu borularla su kesintilerinin de artarak devam edeceğini öngördük. Böylece yatırım planlarımızda olmamasına rağmen çalışmamızı başlattık. Proje tamamlandıktan sonra ihaleye çıktık. Çalışmamızı hızlıca başlattık. Belediyemizde bulunan 10 metreküp ve 50 metreküp kapasiteli iki maslak yerine, belediyemizin öz kaynaklarıyla yani borçlanmadan burada 200 metreküp kapasiteli yeni bir maslak inşa edilmektedir. Maslaktan Kalafat deposuna kadar 710 mm çapında, yaklaşık 3 km uzunluğunda HDPE PN10 boru döşenecek ve hat yenilenecektir. Daha önce maslağımız küçük olduğu için kuyularımızdan bastığımız su taşıyordu. Şimdi büyütüyoruz" dedi.

"HATLAR SÜREKLİ TAKİP EDİLEBİLECEK"

Su iletim hatlarını sürekli takip edebilmek ve erken müdahale edebilmek için bir sistemi entegre edeceklerini dile getiren Erdoğan; "Aynı zamanda yeni yapılan maslak ile birlikte su yönetimini optimize etmek ve verimliliği artırmak amacıyla SCADA sistemi entegre edilecektir. Bu sistem, su iletim hatlarını 7/24 takip ederek olası arızaların erken tespit edilmesini ve kesintisiz su hizmetinin sağlanmasını amaçlamaktadır. Ayrıca, doğal kaynakların verimli kullanımı için sistem sürekli olarak izlenecek ve gerekli veriler raporlanacaktır. Bu sistemle birlikte 8 kuyumuz ihtiyaca göre çalışacak. İhtiyaç olmadığı zamanlar bazı kuyularımız duracak. Verimli çalışma sağlanacak" ifadelerini kullandı.

 

BORULARIN TESTİ TAMAMLANDI VE DÖŞEME İŞLEMİ BAŞLADI

Yeniceköy - Kocatepe Caddesi hattında 2 defa test edilmiş ve onaylanmış boruların döşenmeye başlandığını dile getiren Erdoğan; "Kalafat deposundan çıkarak, 450 mm çapında boru ile Yeniceköy'den Kocatepe Caddesi'ne kadar olan 4 km uzunluğunda bir hat oluşturulacaktır. Toplamda 8 km uzunluğundaki hat, 35 yıllık ihtiyaca göre tasarlanmıştır. Bu hattımızdaki boruların çapları büyüyecek. Projede kullanılacak olan borular, üretici fabrika laboratuvarlarında ve bağımsız akredite laboratuvarlarda test edilmiştir. Aynı zamanda yatay delgiler kullanılarak, karayolu geçişi sağlanacak ve Yeniyaka bölgesindeki mevcut hatlarla birleştirme işlemi gerçekleştirilecektir" dedi.

BALIKKAYA'YA 4000 METREKÜPLÜK YENİ SU DEPOSUNUN KAZI ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Balıkkaya'ya 4000 metreküplük yeni depo inşaatına başladıklarını dile getiren Erdoğan, su deposu inşaat alanı önünde yaptığı açıklamada; "Mevcut 1500 metreküplük su deposu, Biga şehrine hizmet vermektedir. Ancak su kesintisi ve acil durumlarda depodaki suyun kısa sürede tükenmesi nedeniyle kesintilere sebep olmaktadır. Bu sorunu çözmek amacıyla, yakın zamanda yapılacak 4000 metreküplük yeni depo ile toplam kapasite 4 katına çıkarılarak kesinti ve hizmet aksamalarının önüne geçilmesi planlanmaktadır. Bu depoyla 9 bin 500 metreküplük hazır su olacak depolarımızda. Aynı zamanda Belediyemizce Gümüşçay, Kalafat ve Hoşoba bölgelerinde yeni su arama noktaları belirlenmiştir. Bu noktalar, bölgedeki su kaynaklarının analizi ve kullanım potansiyelinin değerlendirilmesi için incelenmektedir. Su arama çalışmalarıyla beraber bölgenin su ihtiyacının karşılanması hedeflenmektedir. Su kesintileri sonrası yüksek kesimlerde oturan vatandaşlarımız suların hanelerine geç ulaşması sorunu ve tazyik sorunu yaşıyordu. Bunu da engellemiş olacağız. Nisan ayı gibi buradaki çalışmalarımızı tamamlamış olacağız" ifadelerini kullandı.




Bu haber 895 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İLÇELERDEN Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI