thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Ekonomi Battıysa Bize Ne? Ülkeyi 16 Yıldır Biz Mi Yönetiyoruz?

Tarih: 22-05-2018 09:11:00 Güncelleme: 22-05-2018 09:18:00 + -


MHP Çanakkale İl Başkanı Hakan Pınar çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin Beka sorunu olduğu için AK Parti ile ittifak kurduklarını açıklayan Pınar, “Ekonomiden bize ne? Ülkeyi 16 yıldır biz mi yönetiyoruz da hesabını bize soruyorsunuz? Bunun hesabını biz neden verelim? İster gelen AK Partili adaya hesabını sorun, isterseniz sandıkta sorun. MHP kurumsal logosu ve kimliği ile oradadır” açıklamasında bulundu.


Ekonomi Battıysa Bize Ne? Ülkeyi 16 Yıldır Biz Mi Yönetiyoruz?

MHP İl Başkanlığı düzenlediği iftar ile milletvekili adaylarını basın mensuplarıyla bir araya getirdi. Adayların kendilerini tanıtmasının ardından MHP İl Başkanı Hakan Pınar gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu. Özellikle AK Parti ve MHP arasındaki ittifakın neden kurulduğunu anlatan MHP İl Başkanı Pınar Türkiye’nin Beka sorunu olduğunun tekrar tekrar altını çizdi. Ülkenin beka sorununu çözmek için sadece AK Parti ile ittifak kurduklarını belirten İl Başkanı Hakan Pınar, ülkenin içinde bulunduğu işsizlik, ekonomi gibi sorunların ise kendilerine yüklenmemesi gerektiğini söyledi.

 

“ÇANAKKALE’DE MİLLETVEKİLİ ÇIKARTACAĞIZ”

 

7 Haziran seçimlerinde TBMM’ye Çanakkale’den bir milletvekili gönderdiklerini hatırlatan İl Başkanı Hakan Pınar, 24 Haziran seçimlerinde de hedeflerinin en az bir tane milletvekili adaylarını TBMM’ye göndermek olduğunu açıkladı. Pınar; “Asli hedefimiz 7 Haziran’da alıp, 1 Kasım seçimlerinde kaybettiğimiz milletvekilini tekrar elde etmektir. 4 milletvekili adayımız da sosyal hayatlarında aktif, hareketimizin mutfağından çıkarttığımız dört adayımızı halkın huzuruna çıkartıyoruz” dedi.

 

“MHP’NİN SOKAKTA, SİYASETTE VE HALKTA SAYGINLIĞINI TEKRAR SAĞLADIK”

 

 “2,5 yıldan bu yana zor günlerden geçiyoruz. Özellikle 1 Kasım seçimlerinden sonra Liderimiz Devlet Bahçeli’ye yönelik, MHP’ye yönelik ciddi mana da saldırı altında olduğuna inanıyorum. İstifalar, dedikodular, hakaretler. Ne dansözlüğümüz ne Saray başkanlığımız kaldı. Bu süreçte hep sabrettik. Sabrımızın karşılığını da almaya başladık. Çanakkale’de de bu farklı değildi, yaptığımız görüşlerde de bize olan teveccühü görüyoruz. Bunun da sandığa yansıyacağını düşünüyoruz. Tabi bu süreçte partimizden istifa ederek yeni parti kuran kişiler var. Bunların MHP’den istifa eden kişi sayısı ise sadece 317 kişidir. Buna karşılık 1516 yeni üyemiz var. 23 şubat 2016 tarihinde göreve geldiğimizden bu yana sokakta, siyasette ve bürokraside karşılığı olmayan partimizin bugün geldiğimiz noktada hak ettiği saygıya ulaşmıştır. Bu çalışma ve emeklerimizin karşılığını da 24 Haziran seçimlerinde halkımızdan fazlasıyla alacağımıza inanıyorum” dedi.

 

NE CUMHURBAŞKANI, NE BAŞBAKAN NE AKP BİZİM BABAMIZIN OĞLU DEĞİL!

 

MHP İl Başkanı Hakan Pınar AK Parti ve MHP’nin aynı ittifak içerisinde fakat farklı siyasi partiler olduğunu belirterek, Cumhur İttifakı içerisinde MHP’nin konumunu anlattı. Pınar; “Liderimiz Devlet Bahçeli ülkemizin çıkarları, milli menfaatlerimiz doğrultusunda; mevcut iç ve dış tehditleri düşünerek alınması gereken bir kararı almıştır. 24 Haziran tarihinde de güçlü bir MHP’nin ve AK Partiden güçlü bir meclis olacak. Yalnız burada şuna da dikkat çekmek istiyorum; ne Cumhurbaşkanı, ne Başbakan ne de AKP bizim babamızın oğlu değil! Milli ve yerli politikaları ürettikleri ve devam ettirdikleri sürece biz terörle mücadelede, onurlu dış politikada ve ülke menfaatleri neyi gerektiriyorsa hükümetin yanındayız. Cumhur ittifakının aslı budur, bu şekilde devam edecektir. Siyasi ortağımız aynı siyasi çizgiyi devam ettirdiği sürecedir” dedi.

FETÖ ALDATTI, PKK ALDATTI, ESAT ALDATTI..

 

MHP’nin ülke sevdası ile devletin, milletin anlayışından başka siyaset etme şansı olmadığını ifade eden İl Başkanı Hakan Pınar; “Liderimizin çok güzel bir sözü var. Ülkemiz, milletimiz elden gittikten sonra biz neyin siyasetini yapacağız? Hakikaten elimizi vicdanınıza koyun; FETÖ aldattı, PKK aldattı, Esat ailesi aldattı alın bunu siyaseten kullanın. Kafadan yüzde 25 oy yapar. Ama devlet elden gittikten sonra yüzde 25 değil yüzde 45 oy alsak ne olur? Ülkemiz Suriye gibi olursa, iç savaş çıkarsa sokaklar kan gölüne dönerse biz neyin siyasetini yapacağız. Biz önce demiyor muyuz ülkem ve milletim. Biz sahada bunu anlatabilsek zaten MHP’nin samimi siyaset anlayışını halka anlatabilsek zaten başka da bir şey anlatmaya gerek yok” dedi.

 

“ÜLKEYİ BÖLMEK İSTEYEN ANLAYIŞ HALA TETİKDE BEKLİYOR”

 

Türkiye’yi bölmek isteyen güçlerin halen iş başında olduğunu ve Türkiye’yi bölmek için tetikte beklediklerini söyleyen İl Başkanı Hakan Pınar; “Hepinizce de bilinen bir gerçek var. Son 7 aydır Türkiye Cumhuriyet Devletine karşı ekonomik savaş veriliyor.  NATO’da bir general hareketlenmesi var. İran ve Türkiye üzerinde ciddi hesaplar yapılıyor. Türkiye’nin zayıflamasını bekleyen anlayış hala tetikte bekliyor. İç ve dış tehditler bu boyuta ulaşmışken biz neyin siyasetini yapacağız” dedi.

 

MHP’NİN BAŞARISI İÇİN ÇALIŞMADILAR, GİDİP PARTİ KURDULAR

 

Çanakkale’de MHP’den istifa ederek İYİ Partiye geçen isimler ile ilgili sorulan bir soruya yanıt veren İl Başkanı Hakan Pınar; “Çok konuşup da gündeme getirmek istemiyorum ama 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde bu arkadaşlar MHP için çalışmadılar ki. Gittiler parti kurdular. Aday oldular buyursun çıksınlar halkın karşısına. Berber koltuğuna oturdular önlerine ne düşecek hepimiz bekleyip göreceğiz. Ben İYİ Partili arkadaşlarıma bir de çağrı yapmak istiyorum; fitne zamanı düşman oklarını takip edin. Oklar şu anda kimi gösteriyor? Cemil Bayık bu ülkenin, milletin hayrına bir şey söyler mi? Erdoğan ve MHP ikilisi bu ülkenin başından gitmelidir diyorsa ben inadına orada durmalım.”

 

16 YILLIK AKP İKTİDARININ VEBALİ MHP’YE AİT DEĞİLDİR

 

Türkiye’de son yıllarda yavaş yavaş hissedilen fakat son günlerde artık varlığı iyice ortaya çıkan ekonomik kriz ile MHP’nin bağdaştırılmaması gerektiğine dikkat çeken İl Başkanı Hakan Pınar; “AK Parti Cumhur İttifakı altında bizim siyasi paydaşımız olabilir ancak altını kalınca çizmek istiyorum MHP kendi kurumsal kimliği ve logosu ile kullanılacak olan oy pusulasında yer alacaktır. Sahada sık sık karşılaşıyoruz; 16 yıllık AK Parti iktidarının vebali MHP’ye ait değildir. Biz öyle bir sorunun muhatabı olmak istemiyoruz. MHP 15 Temmuzdan sonra ülkenin karşı karşıya kaldığı iç ve dış tehditleri doğru anlamış ve buna göre insiyatif almış bir siyasi kurumdur. Onurlu ve omurgalı dış politikada, taviz verilmeden terörle mücadele karşılığında hükümetin yanındayız.”

BENZİN 5,86 OLMUŞ, DOLAR 4, AVRO 5 TL OLMUŞ. BİZE NE KARDEŞİM?

 

Hükümetin uyguladığı yanlış ekonomik politikaların MHP ile ilgisi olmadığını oldukça sert ifadelerle altını çizen MHP İl Başkanı Hakan Pınar; “Benzin 5,86 olmuş bize ne kardeşim! Hükümeti biz mi yönetiyoruz? Dolar 5 liraya koşuyor, avro 6 liraya koşuyor, bize ne kardeşim. 16 yıldır ülkenin başında biz mi varız? Bunun hesabını 16 yıldır ülkeyi yöneten AK Partili siyasetçiler geldiğinde kendilerine sorun. MHP bu ülkeye ne yaptı? 2011 yılında getirip koydular dönemin başbakanının önüne Suriye açılımını, bugün yapılan Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekâtı o zaman biz önerdiğimizde yapılsaydı bunca şehit verilir miydi? Bunun vebali, hesabı bize ait değil. Bugün itibariyle bu iş birliği ve beraberlik ülkenin, milletin ve devletin lehine olduğu için MHP, AK parti ile birlikte yürümektedir. Bu kadar basit. Buğdayın fiyatı düşükmüş, fındığın bilmem nesi, benzin yok şu kadarmış. Bize ne kardeşim, 16 yıldır bu ülkeyi biz mi yönetiyoruz. Bunun hesabını biz neden verelim? İster gelen adaya hesabını sorun, isterseniz sandıkta sorun. MHP kurumsal logosu ve kimliği ile oradadır.

 

“1 MİLLETVEKİLİ, 5 BELEDİYE BAŞKANI ÇIKARAMAZSAK BIRAKIR GİDERİM”

 

MHP İl Başkanlığı görevine geldikten sonra verdiği sözü tekrar yineleyen Hakan Pınar, genel ve yerel seçimlerinde 1 Milletvekili ve 5 belediye başkanı çıkartamazlarsa istifa edeceğini tekrarladı. Pınar; “Seçim pusulasında kendi kimliğimiz ve logomuz ile oy pusulasında yer alıyoruz. Geçmişte AK Parti’ye, CHP’ye oy vermiş kişiler mevcut iktidarı beğenmiyor, CHP’nin yeni kimliğini beğenmiyorlarsa; dilerse pusula da Üç Hilalin üzerine mührü basar geçer. Cumhurbaşkanlığına gelirsek; kendi partisinde bile itibar görmeyip genel başkanına iki kez yenilen İnce’yi mi? Fethullah Gülen’in manevi kucağına oturmuş ablayı mı? Biz kimi destekleyelim? Dolayısıyla burada aklın yolu birdir. Milli ve yerli politikaları yürüttüğü sürece, terörle mücadele ettiği sürece MHP’de Sayın Cumhurbaşkanı için oy isteyecektir. Siyasi hedefimiz de çok basit bir denklemdir. MHP’nin son 5 seçimlerde aldığı sonuçları inceledim; 46’nın altına düşmüyor, 72 bin civarlarında da oy almış. Takriben 60 bin civarında bir oy alıyoruz. 1 Kasım seçimlerinde her türlü hakarete uğradığımız halde bile ölüsü 53 bin oy yapıyor. Ben aklıselim bir ülkücünün gidip de o partiye oy vereceğini sanmıyorum.  Hadi kafası karıştı 3-5 bin kişi gitti verdi oy; 15 Temmuz’dan sonra MHP hiç mi takdir görmedi halktan? Dolayısıyla anketlerde 52-58 bin oy aldığımızı görüyoruz, henüz ne liderler sahaya çıkmışlardır, ne de biz doğru düzgün buluştuk. Çalışmalarımıza hızla başlayarak oy oranlarımızı arttıracağız. 55 binler seviyesinde oy potansiyeli ile seçimlere başlangıç yapacak olmamızı önemli buluyorum. Hedefimiz İyi Parti’nin MHP’den çok CHP’yi böleceğini öngörüyoruz, aşağı yukarı 120 bin bandına düşeceklerini öngörüyoruz. 60 bin oy bir vekil çıkartır ama biz hedefimizi 85 bin olarak ortaya koyduk. Zaten 65 bin altı bizim için başarısızlıktır. Ben daha önce söylemiştim; 1 vekil ve 5 Belediye başkanı çıkartamazsak bırakır giderim demiştim. Bu süreçte bir vekil çıkartamazsak eğer; Çanakkale’nin 23 belediyesi var, 23’ünün başkanlığını kazansak da ben durmam açık ve net söylüyorum. Vekil çıkartamazsak da teşkilatların yanında olacağım ama sözümü tutamadığım için 23 belediyenin hepsini MHP alsa da ben o koltukta oturmam” dedi.




Bu haber 6588 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI