thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Mutan; "Bunu Bir Daha Aday Göstersinler, Bende Adayım."
Tarih: 21-08-2023 06:19:53 Güncelleme: 21-08-2023 06:31:53 + -


Kepez Belediyesi için Birol Arslan’ın yanlış bir aday olduğunu 2019 yılında ilan eden önceki dönem Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, 4,5 yıllık süreç sonunda haklı olduğunu savundu. 27 yıl boyunca belediyenin toplamda 62 milyon TL borçlandığını, Arslan’ın seçildiği günden bugüne kadar ise Belediyenin borcunun 69 milyon TL olduğunu belirtti. Belediyenin güncel borcunu pankart yaptırarak belediyenin karşısına astıran Mutan; “Birol Arslan’ın tekrar aday olması halinde bende adayım” açıkl


Mutan;

31 Mart 2019 seçimlerinde CHP’den Kepez Belediye Başkanı seçilen Birol Arslan sanki belediye başkanlığını başka bir partinin belediye başkanından almışçasına kendisinden önceki CHP’li Ömer Faruk Mutan dönemine ait borçları pankart yaptırıp belediye binasına astırmıştı. Geçmişten gelen tüm borçları afiş yaptırıp astıran Birol Arslan, 16 ay sonra düzenlediği toplantı ile de Belediyenin borcunu bir kez daha açıklamış ve Kepez Belediyesinin borcunu düşürdüğünü ilan etmişti. Ancak aradan geçen 3 yıllık süre içerisinde belediyenin borç durumu ile ilgili bir daha hiçbir açıklama yapmadı.!

 

MUTAN SÖZÜNÜ TUTTU BELEDİYENİN KARŞISINA ASTIRDI!

Geçmişten de gelen borçlarıyla birlikte belediyenin toplam borcu sanki Mutan’ın döneminde yapılmış gibi gösterilen pankarta yıllar sonra Mutan’dan yanıt gecikmedi. Belediyenin 2019-2023 arasında yaptığı borçları öğrenen Mutan geçtiğimiz gün sosyal medyadan pankart hazırlattığını ve belediyenin karşısına astıracağını açıklamıştı.

 

“Sen bana, ben sana.. Men dakka dükka” sözleriyle pankartı sosyal medyadan paylaşan Ömer Faruk Mutan sözünü tutarak belediyenin binasından görülecek şekilde hazırlattığı Belediyenin Birol Arslan dönemine ait borcunun yazılı olduğu pankartı astırdı.

 

“BELEDİYE’Yİ 4,5 YILDA; 27 YILDAN DAHA FAZLA BORCA SOKTU”

Birol Arslan’ın göreve geldiği 1 Nisan 2019 ila Mayıs 2023 sonu itibariyle Kepez Belediyesinin İller Bankasına 35 milyon 372 bin 591 lira 43 kuruş, Özel bankalara 22 milyon 6 bin 474 lira 56 kuruş, ÇAKAB’a ise 11 milyon 511 bin 494 lira 21 kuruş olmak üzere toplam 69 milyon TL borç yaptığı bilgisi pankartta paylaşıldı. Birol Arslan’dan önceki 27 yılda kepez belediyesinin toplam 62 milyon TL borç yaptığı bilgisi de pankartta yer aldı.

“YOL YENİLEME ADI ALTINDA GÜNDE 3 ARACIN GEÇMEDİĞİ SOKAKLARDA YOK YAPTILAR”

Birol Arslan’ın 4,5 yıllık belediye başkanlığı dönemi ve belediyenin borçları ile ilgili olarak Mutan; Aynalı Pazar Gazetesine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Belediyenin karşısına astırdığı Borçlanma Pankartı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Mutan; “O pankart şu anki mali tabloyu gösteriyor. Hiçbir karşılığı olmayan kredi borçlanmasına gidildi; özellikle 2023 yılında İller Bankası ve Özel bankalara ciddi borçlanma yapıldı. Yol yenilemesi adı altında mevcut parke taşlar söküldü; kullanılabilecek durumdaki taşlar dahi, günde 3 aracın bile girip çıkmadığı Cumhuriyet sokakta yenileme yaptılar. Neden bu paralar harcandı bu paralar, bütçenin sıkıntılı olduğu bu durumda anlamak mümkün değil” dedi.

 

“BATAK BELEDİYESİ.. BELEDİYE’NİN BUGÜN 74 MİLYON TL BORCU VAR”

2019 yılında görevi bıraktığında kendisinden önceki toplam 27 yılda sadece 62 milyon TL borçlanma yapıldığını ifade eden Dr. Ömer Faruk Mutan; “Son 3,5 yılda; özellikle 2023 yılı ağırlıklı olmak üzere belirtiyorum; 2019’un 29 Kasım’ında ilk borcunu alıyor bir özel bankadan. Sonra da bugünlere kadar geliyor ve belediye son 4,5 yılda 69 milyon TL borç yapıyor. ÇAKAB’a son 3 taksidi de ödemediğini göz önüne alırsanız Kepez Belediyesinin bugün toplam borcu 74 milyon liraya ulaşıyor. Mayıs itibariyle ÇAKAB’a 11 Milyon TL’den fazla borcu vardı; bizim dilekçemizden sonra son 3 aylık borcu da ödeyememişler. ÇAKAB’a aylık ortalama 1,5 milyon TL ödeme yapılıyor. Belediyenin şuan güncel borcu 74 milyon TL’yi buluyor” bilgisini verdi.

 

“VATANDAŞTAN TAHSİL ETTİ AMA ÇAKAB’A ÖDEMEDİ”

ÇAKAB’a yapılacak ödemelerin Su abonelerinden tahsil edildiğine dikkat çeken Mutan; “Bakın aslında ÇAKAB’a bu kadar borç olmaması gerekiyor. Çünkü belediye su abonelerinden Katı Atık Üyelik Sistemi aidat bedeli altında bu parayı tahsil ediyor. 26 TL idi bu para sonra 56 TL’ye mi ne çıkardılar. Vatandaştan topladığı parayı dahi ödeyemiyor. Mali tabloda karşılığı olmayan yol yenileme çalışmalarına, ki seçim vaatleri arasında yol yapmak, yol yenileme çalışması yapacağına dair vaadi yok 4,5 yılda bir tane çocuk parkı yapmadı Kepez’e..” ifadelerini kullandı.

 

“ÇOK FAZLA ALIM YAPTI.. PARA GELMEDEN MAAŞLARI ÖDEYEMİYOR..

Belediyenin borçları ödeyememesinin altında CHP’li Birol Arslan’ın belediyeye yaptığı personel alımları olduğunu ifade eden Mutan; “Ben ve benden önceki dönemlerde dahil olmak üzere 27 yılda Kepez Belediyesinde 227 memur ve işçi vardı. Şuanda belediyeye gidip baksanız 500 civarında çalışan var. 300 kişi değil belki ama 300’e yakın işçi alımı yaptı. Mevcut işçilerin yaşam standartları üzerinden düşük ücret almalarını sağladı. Ayın 10’unda İller bankasından payı gelmeden maaşları ödeyemiyor. Maaşları aslında ayın 5’ine kadar ödemesi gerekiyor.

“KEPEZ BELEDİYESİNDE İŞE GİTMEDEN MAAŞ ALANLAR VAR”

Kepez Belediyesinde CHP’li Birol Arslan döneminde “Bankamatik Memuru” tabiri ile ifade edilen 25’den fazla personel olduğunu ifade eden Mutan; “Bunca personel içinde hiçbir işe yaramayan personelin yanında; işe gelmeyen; ATM faresi, bankamatik işçisi en az 25 kişi var. En az bir o kadar daha da işe gelip kartını basıp çekip gidenler var. Personel rejimi çok kötü yönetiliyor. Maaş ödeyememe, sınırlı ödeme, iş yapmama, işsiz işçi var belediyede.. Adam alıyor sonra da iş yaratmaya çalışıyorlar. Vatandaş belediyeyi arayıp ‘Burada çimler kuruyor’ diye şikâyet ediyorlar. Vatandaşa verilen cevap ‘Yetersiz personelimiz var, siz yardımcı olun’ diye cevap veriyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Kapının girişinde 5 bayan 1 erkek’ten oluşan Halk masaları var. Ayıptır, günahtır. Ne yapıyorsunuz orada? Belde nüfusu 35 bin civarında 6 tane Halk Masası var. Vatandaş zaten belediyeyi biliyor; giriyor, çıkıyor işini halledip gidiyor. Siz oraya vatandaş işini görmesin diye engelleyici bir süzgeç mi koyuyorsunuz? Binadaki odalar bölünüyor, personel odalara tıkılıyor. 27 yılda 227 memur ve işçi alınmış belediyeye şuanda 500’e yakın işçi var. Peki, bu kadar personelle ihtiyaç duyulan bir belediye mi var ortada? Belediyenin alanı mı genişledi, alt yapı çalışması mı yapıldı, hayır. Bir yolları yeniledi. Verdiği hiçbir sözü yerine getirmedi; habire yıkıyor. Halk plajı ile başladı devam ediyor. Elle tutulur bir şeyi yok, BAZ istasyonlarından beldeyi kurtarmıştık, gitti beldenin ortasına BAZ istasyonu soktu” ifadelerini kullandı.

 

“KEPEZ HALKI SUSUZ KALDI.. TANKERLE DEPOLARA SU TAŞIYOR, ARITMIYOR”

Kepez Belediyesinin yönetilemediğini bunun en somut örneğinin ise vatandaşların susuz kalması ile gözler önüne serildiğini ifade eden Dr.Ömer Faruk Mutan; “Kepez’in yıllardır kanayan yarası susuzluk sorunu. ‘Birlikte başardık, gururlar için’ gibi grip ifadeler. Neyi başarmış ki? Mecliste kalkmış sonrada özür diliyor, arıtamadığını itiraf ediyor. Zaten hiç arıtmadı ki belde sularını. Belediyeyi bıraktığımda; 1,5 ay benden kalan kimyasallarla arıtmayı çalıştırdı, kimyasallar bitince de ‘Yeniden yapacağız, arıtacağız’ diyerek insanları 2 yıl oyaladı. Yeniden de yaptı ama işletemedi. Bir şey yapmak değil; sürdürebilmek de önemli. 4,5 yılda geldiğimiz nokta; Susuzluk. Kepez’de gidin apartmanların üst katlarına su verilemiyor. Öyle bir hale geldi ki; tankerlerle depolara su taşımaya başladılar. arıtma filan yok, inşallah dezenfekte ediyorlardır yoksa halk sağlığı konusunda ciddi sorunlar yaşarız. Yeterli hacimde su yok, kuyulardan çektikleri suları tankerle depolara taşıyorlar. 40 Milyon TL para harcayıp kuyular açtı; açılan kuyular da birbirine yakın olduğundan çökme sorunu yaşıyorlar. Köyleri besleyen kaynakları da bitirdiler; köylere de artık su taşımaya başladılar” açıklamasında bulundu.

 

“SU SORUNUNU ÇÖZMEK BASİT: AĞASI İTTİRDİ ÇOCUĞU, YARDIMCI OLSUN”

Kepez Beldesinde vatandaşların su sorununu çözmenin basit bir yolu olduğunu belirten Dr.Ömer Faruk Mutan; “Su sorunu şuan Kepez’de tıkanmış durumda. Ağustos-Eylül ayları yer altı sularının dip yaptığı aylardır. 15 Ağustos’tan Eylül ayı sonuna kadar günlerce sürecek bir susuzluk sorunu ile karşılaşabiliriz. Çözüm ise çok kolay; beldenin içinden geçen Güzelyalı-Dardanos hattından Kepez’e su vermek.. Vanalar hazır; Şen Kamp ışıklarında vanalar duruyor. Vali Mustafa Bey Caddesinden okula doğru 3-5 metrede vanalar duruyor. Bir kepçe 2 saat çalışsa bağlantıyı yapar. Ağası da yapsın artık bu kadarını; çocuğu ittirdi. Yardımcı olsun; sadece ona da değil; Kepez halkına yardımcı olsun” dedi.

 

“BUNU BİR DAHA ADAY GÖSTERSİNLER; BENDE ADAYIM”

Ülgür Gökhan’ın istemesi üzerine CHP’den Kepez’e Birol Arslan’ın aday yaptırıldığını, Arslan’ın ise Kepez Halkı için iyi bir aday olmadığını 2019 seçimleri öncesinde dile getirdiğini ancak dinletemediğini hatırlatan Mutan; “Pankartım orada duruyor, borçlara yanıt versinler. Su sorunu ortada duruyor, çözümünü söylüyorum yapsınlar. Asalak bir siyasal ilişki ve siyasal rüşvetlerle adaylık yollarını bu mahfillerde deneyenler sandığa gömülürler. Pankart orada yalan yanlış varsa açıklasınlar. Eksiği vardır; fazlası yoktur. Bu şahsın tekrar CHP’den Kepez Belediyesine aday gösterilmesi halinde bende çıkıp adaylığımı açıklayacağım. Böyle basiretsiz, liyakatsiz kişilere Kepez Belediyesini bir kez daha teslim etmeyeceğiz” dedi.




Bu haber 3515 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI