thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



"ÇOMÜ Yönetimi Öğrencilerin Sesini Duysun.."

Tarih: 26-10-2022 06:48:50 Güncelleme: 26-10-2022 07:16:50 + -


CHP Üniversite Komisyonu Başkanı Eren Saraç, KYK yurtlarındaki sorunlara dikkat çekti. ÇOMÜ kampüsü girişinde basın açıklaması yapan Saraç ÇOMÜ Yönetimine seslenerek öğrencilerin yeterince beslenemediğini, barınma sorunlarının halen çözüm beklediğini söyledi.



Okulların açılması ile Çanakkale'de başlayan fahiş kira ücretleri, yeterli yurt kapasitesinin de olmaması ile büyük bir soruna dönüştü. Üniversite sırf barınma sorununu çözebilmek için 10 gün geç açıldığı iddiaları Eğitimci sendikalarda açıklanırken; öğrencilerin barınma sorununun yanı sıra yetersiz beslenme sorunu yaşadıkları iddiaları ortaya atıldı. Öğrencilerin barınme ve beslenme sorununu gündeme getirmek için CHP Üniversite Komisyonu Başkanı Eren Saraç, ÇOMÜ Terzioğlu yerleşkesi önünde basın açıklaması düzenledi.

 

CHP İl Gençlik Kolları ÇOMÜ kampüs önünde açıklamalarda bulundu. Açıklamayı topluluk adına Üniversite Komisyonu Başkanı Eren Saraç yaptı. Saraç açıklamada şunları söyledi, “Bize eşit imkanların sunulduğu, tarafsız bir ortam olarak gösterilen üniversitemizde, AKP’nin üniversite teşkilatı olan Üni Ak’lı gençler, okul içinde bağlı oldukları bu teşkilatın yelekleriyle kendi siyasi propagandalarını gerçekleştiriyorlar. Bu kişiler ‘sözde tarafsız’ okulumuz içinde eğitim ve taraflı siyaseti bir arada yürütürken; bizler, bırakın okul içinde çalışma yapabilmeyi, okulun dış bölgesindeki alanlarda bile standımızı açarken engellendik. Bizi engelleyenler bilsin ki: bizler hedeflerimizden, umutlarımızdan, eşit öğrencilik ve bize verilen tüm sosyal haklarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Ve tüm bu ayrıştırmaların arkasında bulunanlar bizlere, ÜniAk’ın üniversitenin içerisinde yelekle durmasının ve stant açmasının onaylarını kimlerden ve hangi hakka dayandırılarak üniversite içerisinde onay aldıklarını belgeleriyle istiyoruz. Ve bu kişiler, yaptıkları bu siyasi propagandanın hesabını tüm öğrencilere vermek zorunda olduklarını bilsinler” ifadelerini kullandı.


"ÖĞRENCİLER OLARAK BU ÜCRETLERİ KARŞILAYABİLECEK BÜTÇEYE SAHİP DEĞİLİZ"
KYK yurtlarındaki sorunlarına da değinen Saraç sözlerine şöyle devam etti, “Biz öğrenci arkadaşlarımızın KYK yurtları içinde yaşadığı sorunları biliyoruz. KYK yurtlarının yetersiz olan fiziksel şartları şu an öğrencilerin yaşayamayacağı hale geldi. KYK yurtlarının yatak kapasitesi arttırıldı diyerek övünenler KYK yurtlarında kalan öğrencilere kulakları kapamış görünüyorlar. Yemekler tek tip çıkmaya başladı. Geçen hafta KYK yurdunda yemeğin içinden kurt çıktı! Biz öğrenci arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin bu sıkıntılar içinde hayatlarını devam ettirmeye çalıştırdıklarını biliyoruz. Biz öğrenci kardeşlerimizin her daim yanındayız. Bu konuda arkadaşlarımızdan çok fazla şikâyet alıyoruz. Buradan sormak istiyorum. KYK yurtlarının bu kadar problemlemli olduğu bilinmesine rağmen Çanakkale’de bu yıl 5.300 öğrencinin yurtlara başvurması yurtlarının kalitesini mi yoksa öğrencilerin ve ailenin yaşadığı ekonomik sıkıntıyı mı yansıtır? Biga ilçemizde, 2016 darbe girişiminden sonra 3 FETÖ yurdu, ilim yayma cemiyetine verildi. Dernek adı altında gerici örgütlenmelerin önünün açılmasını kabul etmiyoruz. Ev kiralarının yüksekliğinden dolayı birçok evde 1+1 evlerde en az 2-3 kişi, 2+1 evlerde en az 3 kişi, 3+1 evlerde en az 4-5 kişi kalmak zorunda kalıyor çünkü ev kiralarını karşılayamıyorlar. KYK yurduna yerleştirilemeyen öğrencilere barınma desteği verilmesi önerisini CHP grubu olarak TBMM’de sunduk. AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi. Bunun neden olduğunu soruyoruz? Geçen sene 5 TL verip tükettiğimiz yemekler için şimdi bizlerden 7.50 isteniyor. Bu da yüzde 50 zam demektir. Biz öğrenciler olarak bu ücretleri karşılayabilecek bütçeye sahip değiliz. Bu zamların yanında yemek porsiyonları oldukça az ve yemekler kalitesiz yapılıyor. Biz öğrenciler olarak günümüzün çoğunu geçirdiğimiz okula bağlı bu yemekhaneden memnun değiliz. ÇOMÜ idarecileri öğrencilerin sesini duysun! Öğrenciler yeterince beslenemiyor! Öğrenciler kalitesiz bir biçimde besleniyor! Bizler buradayız ve en temel hakkımız olan beslenme ihtiyacımızı sizlerden alacağız” ifadelerine yer verdi.




Bu haber 2368 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI