thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Altyapı İflas Etti.. Adaylardan Ses Çıkmadı!
Tarih: 20-11-2023 06:27:46 Güncelleme: 20-11-2023 07:26:46 + -


Yerel seçimlere 4 ay kala Belediye başkan adayları süslü süslü projeler ile medyada boy gösterirken mevsimin ilk yağmurunda Cadde ve Sokaklar sular altında kaldı. Aday adaylarının sesi çıkmadı.


Altyapı İflas Etti.. Adaylardan Ses Çıkmadı!

Çanakkale’de etkili olan sağanak yağmur günlük yaşamı olumsuz etkilerken, kent merkezinde cadde ve sokaklar suyla doldu. AVM’nin olduğu Atatürk Caddesi ile tarihi Aynalı Çarşı sular altında kaldı. İl genelinde etkili olan yağışta son 24 saat içerisinde Çanakkale’nin Merkez ilçesinde metrekareye 66 kilogram yağış düştü.

 

Çanakkale’de sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak yağış hayatı olumuz etkilerken, kent merkezinde bazı cadde ve sokaklar göle döndü. Zaman zaman şiddetli yağan yağmur ve oluşan su birikintileri caddelerde yürümeyi güçleştirdi. Yolları kaplayan sular sebebiyle araçlar ilerlemekte güçlük çekti. İl merkezinde metrekareye 66, Eceabat’ta 59, Gökçeada’da 27 ve Lapseki’de ise 20 kilogram yağış düştü. Çanakkale Belediyesi ekipleri su birikintisi oluşan bölgelerde suyun tahliyesi ve rögar kapaklarının tıkanmaması için temizlik çalışması yaptı.

 

AYNALI ÇARŞI SULAR ALTINDA KALDI

Çanakkale'nin simgesi haline gelmiş tarihi Aynalı Çarşı, su altında kalarak esnafın kepenk açmasına engel oldu. Esnaf, dükkanlarından su tahliye etmeye çalışırken, yağmurdan önce alınmayan önlemler nedeniyle belediyeyi eleştirdi. Belediye ekipleri ise yoğun yağış nedeniyle önlem almanın zor olduğunu belirtirken, vatandaşlar yaşanan mağduriyetin bir an önce giderilmesini istiyor. Dükkanları su basan Aynalı Çarşı esnafı, saatlerce kanalizasyonların açılmasını beklerken, yağmur öncesinde alınmayan önlemler nedeniyle belediyeden şikayetçi oldu. Yağışın etkisiyle oluşan bu felakette, alınacak tedbirlerin ve önlemlerin önemi bir kez daha ortaya çıktı.

KEPEZ DERESİ TAŞTI

Çanakkale’nin merkeze bağlı Kepez beldesinde etkili olan sağanak yağış Kepez Deresi’nin taşmasına sebep oldu. Kuvvetli yağışla birlikte sel suları köprünün üstünden akmaya başladı. Durumu öğrenen ve balıkçı barınağında teknesi olan vatandaşlar hemen bölgeye gitti. Bazı tekneler zarar gördü. İş makineleri bölgeye giderek, çalışma başlattı.

 

VALİ AKTAŞ ÇALIŞMALARI DENETLEDİ

Vali İlhami Aktaş, aşırı yağışlar sonucunda debisinin yükselmesinden dolayı su taşkının meydana geldiği kepez çayında incelemelerde bulundu. Su taşkının meydana geldiği alanda DSİ ve Kepez Belediyesinin yaptığı çalışmaları yerinde inceleyen Vali İlhami Aktaş, DSİ 252. Şube Müdürü Uğur Gürsel ALTAY’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Ardından su taşkınında zarar gören Kepez Balıkçılar Kooperatifini ziyaret eden Vali İlhami Aktaş, Kepez Balıkçılar Kooperatifi Başkan yardımcıları Alaattin Altındağ ve Cahit Arıyel, kooperatif üyeleri ve balıkçılarla bir araya geldi. İl Genel Meclis Üyesi Şener Akçay’ın da bulunduğu ziyarette Vali İlhami Aktaş, su baskınında hasar gören teknelerle ilgili Kepez Balıkçılar Kooperatifi Başkan yardımcıları Alaattin Altındağ ve Cahit Arıyel ile balıkçılardan bilgi aldı. Vali İlhami Aktaş, Kepez Balıkçılar Kooperatifi üyeleri ve balıkçılara “geçmiş olsun” dileklerini iletti.

 

17 BURDA AVM’Yİ SU BASTI!

Meteoroloji Müdürlüğünün de sular altında kaldığı yağışta 17 Burda AVM’nin otoparkı ve önünden geçen Atatürk Caddesi de sular altında kaldı. AVM otoparkında araçların sular altında kaldığı görüntüler sosyal medyada paylaşılırken, Çanakkale Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından Atatürk Caddesi’nde bulunan 17 Burda alışveriş merkezinin önünde yağmur suyu tahliye borularının bakımı ve ek olarak yeni boruların yerleştirilmesi çalışmalarına başladı.

Sağanak yağışta göle dönen bölgeye, ekipler ayrıca ihtiyaçlar doğrultusunda ek olarak üretilen ızgaraları da uygun noktalara yerleştirdi. Sabah saatlerinde başlayan çalışmalar nedeniyle de Atatürk Caddesi’nin bir bölümü çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Çanakkale Belediyesi'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kaydedildi: "Çalışmaların gün içinde tamamlanarak yolun tamamının trafiğe açılması hedefleniyor. Bu süre zarfında kentlilerin güzergah için trafik işaret ve işaretçilerine uymasını dileriz."




Bu haber 1815 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI