thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



"Cevatpaşa Kadın Gücünü Görecek"

Tarih: 11-03-2024 09:27:15 Güncelleme: 11-03-2024 10:17:15 + -


31 Mart yerel seçimlerinde Mahalle Muhtar adayları da ön plana çıkıyor. Çanakkale’de bu seçimlerde en iddialı Muhtar adaylarından biri ise; Cevatpaşa Mahalle Muhtar Adayı Zeliha Salkım Karakurt oldu. Cevatpaşa Mahallesini karış karış gezen Muhtar Adayı Zeliha Salkım Karakurt, mahalle sakinlerine ise “Yeni Bir Başlangıç” vaat ediyor. Eski ve klasik muhtar anlayışının değiştiğine işaret eden Cevatpaşa Mahalle Muhtar Adayı Zeliha Salkım Karakurt, vatandaşların mahalle muhtarlarından da beklentileri



31 Mart yerel seçimlerinde Mahalle Muhtar adayları da ön plana çıkıyor. Çanakkale’de bu seçimlerde en iddialı Muhtar adaylarından biri ise; Cevatpaşa Mahalle Muhtar Adayı Zeliha Salkım Karakurt oldu. Cevatpaşa Mahallesini karış karış gezen Muhtar Adayı Zeliha Salkım Karakurt, mahalle sakinlerine ise “Yeni Bir Başlangıç” vaat ediyor. Eski ve klasik muhtar anlayışının değiştiğine işaret eden Cevatpaşa Mahalle Muhtar Adayı Zeliha Salkım Karakurt, vatandaşların mahalle muhtarlarından da beklentilerinin değiştiğine dikkat çekiyor.

 

FARKLI BİR MUHTAR PROFİLİ

Cevatpaşa Mahallesi'nde yerel seçimlerde muhtar adayı olan Zeliha Salkım Karakurt, Konya Selçuk Üniversitesi İnşaat Bölümü mezunu. Üniversite eğitiminin ardından; başarılı bir şekilde Doğuş Üniversitesi Yerel Siyaset Akademisi eğitimini tamamlayan Karakurt, kadın girişimciliğin gücünü ve mahalleye getireceği yenilikleri vurguluyor. Karakurt, iş hayatındaki tecrübelerini ve sosyal sorumluluk bilincini mahalle halkının yaşam kalitesini artırmak için kullanacağını ifade ediyor. Mahalle muhtarlığının, vatandaşlarla belediye ve kamu kurumları arasında köprü oluşturan önemli bir görev olduğunu belirten Karakurt, sadece bir muhtar değil, aynı zamanda abla, kardeş, evlat ve anne olacağının sözünü veriyor.

“MAHALLE SAKİNLERİMİN ABLASI, KARDEŞİ, EVLADI OLACAĞIM..”

Mahalle kültürüne katkı sağlayacak sosyal projelerle dikkat çeken Karakurt, projelerinin sadece yerel kaynaklardan değil, Avrupa Birliği fonlarından da destek alabileceğini belirtiyor. Projelerini kısa sürede hayata geçireceğini ifade eden Karakurt, çocuklar, gençler, kadınlar ve yaşlılar için özel projeler geliştirdiğini açıklıyor.

 

ÇOCUKLAR İÇİN GÜVENLİ PARKLAR VE KREŞ HİZMETİ

Cevatpaşa Mahalle Muhtar Adayı Zeliha Salkım Karakurt, 7’den 70’e tüm mahalle sakinleri için de azaları ile birlikte çeşitli projeler de hazırlayan bir muhtar adayı. Muhtar adayı Karakurt çocuklar için geliştirdiği projeleri ise şu sözlerle açıkladı; “Ailelerin 3-6 yaş arası çocuklarını kısa süreli bırakabilecekleri bir kreş hizmeti sunacağız. Bu kreşlerimizde çocuklara resim, müzik, el sanatları gibi alanlarda atölye çalışmaları düzenleyeceğiz. Kadınlarımız güvenle bu kreşlere çocuklarını bırakacaklar ve çarşı pazar işlerini halledebilecekler. Mahallemizdeki parkların ve oyun alanlarının bakımı ve yenilenmesi için projeler geliştireceğiz. Mahallemizdeki çocuk oyun parklarına güvenlik kameraları kuracağız.”

“GENÇLERİ MESLEKİ YAŞAMA HAZIRLAYACAK SEMİNERLER DÜZENLEYECEĞİZ”

Mahalle’de yaşayan gençlerin ablası olma sözünü veren Cevatpaşa Mahalle Muhtar Adayı Zeliha Salkım Karakurt; “Mahalle Kütüphanesi kuracağız gençlerimiz buralarda ücretsiz internete erişebilecekler, kitap okuyup sınavlarına çalışabilecekler kütüphanemizde çay ve kahve ücretsiz olacak. Gençlerimizin kendi işlerini kurmalarını teşvik etmek için mentorluk ve finansal destek programları oluşturulması için danışmanlık hizmeti vereceğiz. Meslek seçimi, iş mülakatı becerileri, özgeçmiş hazırlama gibi konularda gençlere yönelik seminerler düzenleyeceğiz. İş bulmalarına yardımcı olmak için gençlere yönelik meslek edindirme kursları düzenleyeceğiz” dedi.

 

“KADINLARIMIZIN İŞGÜCÜNE KATILIMI İÇİN MESLEKİ KURSLAR DÜZENLEYECEĞİZ”

Cevatpaşa Mahallesinde yaşayan ancak bir mesleği yada geliri olmayan kadınların işgücüne katılımı sağlamak amacıyla ilgili kurumların desteğiyle ve gönüllü eğitmenler aracılığı ile mesleki eğitim kursları düzenleyeceklerini belirten Muhtar Adayı Zeliha Salkım Karakurt; Kadınların iş gücüne katılımını artırmak için dikiş, nakış, bilgisayar gibi alanlarda mesleki kurslar düzenleyeceğiz. Ailelere aile içi iletişim, çocuk eğitimi gibi konularda danışmanlık hizmeti sunacağız. Kadınlarımızın ürettiği ürünlerin pazarlanmasını ve satışını desteklemek için kadın programlar düzenleyeceğiz. Mahalle kermesleri ve kadınlar matinesi düzenleyeceğiz buradan elde ettiğimiz gelirleri mahallemizdeki ihtiyaç sahiplerine ve öğrencilerimize burs olarak vereceğiz. Ayrıca muhtarlık maaşımın tamamını ihtiyaç sahiplerine ve öğrencilerimize burs olarak vereceğiz” dedi.

“YAŞLILARIMIZ SOSYAL YAŞAMDAN KOPMAYACAK, SAĞLIKLARINI TAKİP EDECEĞİZ”

Cevatpaşa Mahalle Muhtar Adayı Zeliha Salkım Karakurt yaşça büyük mahallelilerin sosyal hayattan kopmaması için de projeleri olduğunu ifade etti. Muhtar adayı Karakurt; “Mahallemizdeki büyüklerimize yönelik el sanatları, müzik, dans, resim gibi hobi kursları düzenleyeceğiz. Düzenli olarak sağlık seminerleri ve kontrolleri düzenleyeceğiz bu seminerlerde yaşlılarımızın sağlıklı yaşam, hastalıklardan korunma ve ilaç kullanımı gibi konularda bilinçlendirilmesi sağlayacağız. Büyüklerimizin bir araya gelebileceği, eğlenebileceği ve sohbet edebileceği piknik, gezi, tiyatro gibi sosyal etkinlikler düzenleyeceğiz. Büyüklerimize teknolojiyi daha etkin kullanmayı öğrenmeleri için kurslar ve bireysel destekler sunacağız. Bu sayede, büyüklerimiz dijital dünyayla bağlantıda kalabilir ve sevdikleriyle daha kolay iletişim kurabilirler” dedi.

 

“TÜM MAHALE SAKLİNLERİMİZ 7 GÜN 24 SAAT BANA ULAŞABİLECEKLER”

Mahalle sakinlerinin sadece muhtarı değil, ablası, kardeşi ve evlatları olmaya da talip olduğunun altını çizen Cevatpaşa Mahalle Muhtar Adayı Zeliha Salkım Karakurt; “Günümüz dijital dünyasının bizlere sağlamış olduğu tüm imkânlardan sonuna kadar faydalanacağız. Muhtarlığa gelen tebligatlar ve diğer evraklardan maalesef vatandaşlarım ya haberdar edilmiyor ya da çok geç haberdar ediliyor. Bu durumdan dolayı çok ciddi mağduriyetler yaşanıyor. Hayata geçireceğimiz “Mahallem” adlı bir uygulamayla mahalle sakinlerimiz 7/24 muhtarlığa istek, şikâyet ve diğer her konuda yazabilecekler. Bu uygulama üzerinden muhtarlığa gelen tebligatlar doğrudan dijital olarak aynı gün ilgili kişinin cep telefonuna mesaj olarak gönderilecek. Ayrıca bu uygulama sayesinde şehrimizdeki tüm etkinlikler, duyurular doğrudan cep telefonlarına mesaj olarak gönderilecek ve sosyal medya hesaplarımıza ulaşılabilecekler” dedi.

 

“MAHALLE MECLİSİ KURACAĞIZ”

Cevatpaşa Mahalle Muhtar Adayı Zeliha Salkım Karakurt, yerel demokrasinin olmazsa olmazlarından birisinin de mahalle meclisleri olduğuna dikkat çekerek; “Mahallemiz yaklaşık 15 binden fazla seçmeni olan mahallemizde farklı ihtiyaçlar ve talepler var. Her yaş grubundan temsilcilerin olduğu bir mahalle meclisi kuracağız bu mecliste mahallemizin her bölgesinden vatandaşlarımız olacak. Sosyal işler, çevre, eğitim, engelli, afet yönetimi ve hayvan hakları gibi farklı başlıklarda 5 üyesi olan komisyonlar kuracağız. Düzenli olarak bir araya geleceğiz ve bu toplantılarda istekleri, talepleri ve gözlemleri değerlendireceğiz ve birlikte çözümler üreteceğiz” dedi.




Bu haber 1212 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI