thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


“Beklentimiz Güçlü, Sürdürülebilir Büyüme ve Refah..”
Tarih: 15-06-2023 08:13:04 Güncelleme: 15-06-2023 08:15:04 + -


Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman Okyay, 14 ve 28 Mayıs seçimleri sonrasında oluşan Meclis ve Kabine üyelerini tebrik etti. TBMM ve Kabine’de göreve alan bakanların önlerinde çok yüklü bir gündem olduğuna dikkat çeken Okyay; “Ülkedeki herkesin ve tabii biz sanayicilerin de en büyük beklentisi, sürdürülebilir büyüme, üretim ve refah artışı odağında Türkiye ekonomisini güçlendirecek yapısal reformların uygulamaya konulmasıdır” dedi.


“Beklentimiz Güçlü, Sürdürülebilir Büyüme ve Refah..”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2023 yılı Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleşti. Haziran Ayı olağan Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Osman Okyay; seçimlerin geride kaldığını, seçilen siyasilere ve atanan bürokratları tebrik ederek görevlerinde başarılar diledi. Osman Okyay yaptığı konuşmada; “14 Mayıs tarihinde yapılan Milletvekili Genel Seçiminde Türkiye Büyük Millet Meclisinde görev yapacak milletvekilleri belirlendi. Ardından 28 Mayıs tarihinde, Cumhurbaşkanı seçimi için ikinci kez sandık başına gidildi ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bir kez daha milletimizin seçimi ile bu önemli sorumluluğu üstlendi. Kendisini bir kez de bu kürsüden kutluyor ve başarı diliyorum. Bir tebriki de yeni dönemde kabinede yer alan bakanlarımıza ve diğer tüm kamu görevlilerimize iletiyorum” dedi.

 

“KURDA GERÇEKLEŞEN DÜZELTME HAREKETİ..”

Kurlarda yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Osman Okyay; “Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin ve yeni Meclis’in önünde çok yüklü bir gündem var. Ülkedeki herkesin ve tabii biz sanayicilerin de en büyük beklentisi, sürdürülebilir büyüme, üretim ve refah artışı odağında Türkiye ekonomisini güçlendirecek yapısal reformların uygulamaya konulmasıdır. Döviz kurlarının düşük seyretmesi nedeniyle özellikle ihracatçı firmaların dünya pazarlarında rekabet gücünü kaybettiği malumunuz. Son iki haftadır kurda gerçekleşen düzeltme hareketi bir nebze rahat nefes aldırmış olsa da beklenti, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek’in de altını çizdiği üzere rasyonel politikalara geri dönülmesidir. İş dünyası olarak her zaman olduğu gibi üzerimize düşen tüm görevleri yapmaya, çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” dedi.

“İŞ DÜNYASI OLARAK ÇALIŞMAYA VE ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Türk ekonomisinin son bir yılda ciddi olumsuzluklar yaşadığına dikkat çeken Osman Okyay; “Son bir yıldır içinde bulunduğumuz olumsuzluklara ve buna eklemlenen üzücü 6 Şubat depreminin yarattığı tabloya rağmen, Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4 büyüme kaydetmeyi başardı. Bunda kamu yatırımlarının artmasının payı olduğu gibi, enflasyon ortamında tüketicilerin taleplerini öne çekmesi de büyümeyi etkiledi. Maalesef tarım ve sanayi ise daraldı, öte yandan inşaatta 5 yılın en hızlı büyümesi gerçekleşti. İhracattaki daralma da dikkat çekti” dedi.

 

“EZİNE OSB BÖLGE EKONOMİSİNE CAN VERECEK BİR OSB OLACAKTIR”

Çanakkale’nin Ezine ilçesinde kurulan ve kısa sürede 15’in üzerinde fabrikanın faaliyete geçtiği Ezine Gıda İhtisas OSB’sinin önemine dikkat çeken Osman Okyay; “Çanakkale gündeminden öne çıkan birkaç gelişmeyi de paylaşmayı istiyorum. Özellikle gıda sektöründe faaliyet gösteren üyelerimizin çok yakından takip ettiği üzere, Çanakkale’miz yeni bir ihtisas OSB’si kazanmış durumda. Yatırımcılardan büyük ilgi gören Ezine Gıda İhtisas OSB, tam anlamıyla faaliyete geçtiğinde 8 bin kişiye istihdam sağlayacak. Şehir ekonomisi için büyük ekonomik değer taşıyan süt ve süt ürünlerinin yanı sıra tarım ürünleri de bu OSB’de işlenecek. Tarım ve hayvancılığa olduğu kadar bölge ekonomisine de can verecek bir OSB olacağına inanıyoruz. Yine Çanakkale’mize güzel bir haber de yağışlarla geldi. Geçen yıldan beri hemen her meclis toplantımızda dikkat çektiğimiz kuraklık konusunda akut durum son dönemdeki yağışlarla çözülmüş gibi olsa da kronik sorunumuz maalesef devam ediyor. Bu nedenle iş dünyamızın da halkımızın da suyu bilinçli ve tasarruflu şekilde tüketmesi büyük önem taşıyor” dedi.

“GES’İMİZ ÜRETİME BAŞLADI.. GES’LERİN SAYISININ ARTMASINI DİLİYORUZ”

ÇTSO hizmet binasına kurulan ve işletmeye alınan Güneş Enerji Santrali(GES)’nin önemli bir yatırım olduğunun altını çizen Osman Okyay; “Bu çatı altındaki tüm iş insanı dostlarımızın bu konuda yüksek hassasiyete sahip olduklarını biliyorum. Malumunuz, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak, sürdürülebilir bir dünya için karbon salımını azaltmak ve iklim değişikliğiyle mücadele etmek amacıyla önemli girişimlerde bulunuyoruz. Bunlardan biri de şubat ayında devreye aldığımız çatımızdaki Güneş Enerjisi Santrali. 100 kW kurulu güçle elektrik enerjisi üretmeye başlayan santralimiz, üç ayda elektrik tüketimimizin yaklaşık dörtte üçünü (%72,68) karşıladı. Böylece hem maddi fayda sağladık hem de gelecek adına önemli bir yatırıma imza attık. Bu girişimimizin tüm üyelerimize örnek olmasını ve Çanakkale’de GES’lerin sayısının artmasını diliyoruz. Tüm sanayicilerimize de temiz ve verimli enerji sağlayan sistemlere yönelmelerini öneriyoruz” dedi.




Bu haber 1831 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI