thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Çanakkaleli Doçentten Gururlandıran Buluş

Tarih: 16-02-2024 09:12:19 Güncelleme: 16-02-2024 09:15:19 + -


Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı eski ORKÖY Şube Müdürü Merhum Metin Uygun’un oğlu, Kafkas Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Zihni Onur Uygun, yapay zeka destekli Nanobiyosensörler ile bir damla kandan kanserin parmak izi çıkarabilecek modül üretti.


Çanakkaleli Doçentten Gururlandıran Buluş

Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilecek TÜBİTAK ve TÜSEB destekli projelerde, biyoelektronik ve yapay zeka teknolojilerinin entegrasyonu ile kanser ve diyabet gibi hastalıkların teşhisinde yeni nesil analizörler geliştirilecek.

 

Proje yürütücüsü Çanakkale’li Doç. Dr. Zihni Onur Uygun, geliştirilecek olan nanobiyosensör ile entegre yapay zeka algoritmaları ile bir damladan daha az miktardaki kanda, kanserin varlığını, türünü ve evresini son derece hassas bir şekilde ve gerçek zamanlı olarak tespit edebileceğini öngörüyor.

Proje doku biyopsisi gibi hastaya acı veren geleneksel yöntemlere alternatif olarak geliştirilecek.

Bu projeler, yapay zeka teknolojisinin entegrasyonu aracılığıyla Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı'nda, tıp, biyokimya, nanoteknoloji ve mühendislik disiplinlerini kapsayan bir multidisipliner yaklaşım sunulacak.

 

İki yıl sürecek olan projelerde, bursiyer yüksek lisans öğrencileri istihdam edilecek ve bu alanda yetişmiş genç beyinlerin gelişimine önemli katkılarda bulunulacak.

 

DOÇ. DR. ZİHNİ ONUR UYGUN KİMDİR?

Doğma büyüme Çanakkaleli olan Doç. Dr. Onur Uygun, Yüksek Lisans derecesini ÇOMÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalında tamamlamış, Doktora ünvanını da Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalında almıştır. Amerika Birleşik Devletlerinde bulunan Clarkson University’de Post Doktorasını tamamlamıştır. Alanında ulusal ve uluslararası 20’den fazla proje de görev alan Doç. Dr. Zihi Onur Uygun, Kafkas Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.




Bu haber 1783 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI