thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Sendika Yönetimi Ülgür Gökhan’ı Suçladı
Tarih: 29-07-2023 07:23:46 Güncelleme: 29-07-2023 07:25:46 + -


Çanakkale Belediyesi’nde görevli, aynı zamanda Milli Dalgıç Derya Can Göçen’in özel dalış antrenörü Tayfun Göçen, üçüncü kez sürgün edildi. Dalgıç kadrosunda olduğundan Yat Limanında görevli olmasına rağmen Ulaşım Hizmetlerine sürgün olarak gönderilen Tayfun Göçen için bağlı olduğu Tüm Yerel-Sen basın açıklaması düzenledi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın amir olarak sürgünlerden sorumlu olduğunu hatırlatan sendika yönetimi; Gökhan’a “Bu sürgünlere son verin” çağrısında bulundu.


Sendika Yönetimi Ülgür Gökhan’ı Suçladı

Çanakkale Belediyesi son 1 yıllık süreç içerisinde yaşanılan sürgün olayı ile gündemden düşmüyor. Çanakkale Belediyesi’nde görevli, Milli Dalgıç Derya Can Göçen’in özel dalış antrenörü Tayfun Göçen, geçtiğimiz yıl görevli olduğu yat limanından Ulaşım hizmetleri müdürlüğüne sürgün edilmişti. Dava açarak görevine iade edilen Göçen’i makamına çağıran Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, göreve iade belgesini vermişti. Belgesini alıp görev yerine dönen Göçen ertesi gün tekrar Ulaşım Hizmetlerine sürgün edilmişti! Bugüne kadar 2 kez sürgün edilen Tayfun Göçen 21 Temmuz 2023 günü tekrar Ulaşım Hizmetleri müdürlüğüne sürgün edildi!

 

Yaşanan sürgün olayı sonrasında Tayfun Göçen’in üyesi olduğu Tüm Yerel-Sen Çanakkale İl Temsilciliği basın açıklaması düzenleyerek mahkeme kararlarına rağmen üçüncü kez sürgün edilen Tayfun Göçen’in görev yerine dönmesi konusunda taleplerini yenilediler.

 

YAT LİMANINDA NELER OLUYOR?

Tayfun Göçen’in sürgün edilmesi olayının perde arkasına yönelik açıklamalarda bulunan Sendika yönetimi; “Daha geçtiğimiz günlerde Çanakkale Belediyesi’ne ait Yat Limanında işlenen iş cinayeti hafızalarımızda tazeliğini korurken ve konu ile ilgili memur dalgıç kadrosunda uzman olan ve ilgili belgelere sahip üyemiz Tayfun Göçen’in tekrar sürgün edilmesini çok manidar buluyoruz. Dalgıç olan üyemiz Tayfun Göçen, Yat Limanında iş cinayeti yaşanmadan yaklaşık bir buçuk yıl önce, iş cinayetinde hayatını kaybeden Caner Özbek’in babası olan ve 2011 yılından bu tarihe kadar her yıl usulsüz encümen kararları doğrultusunda "Yat Limanı Amirliği'nin bütün bölümlerinde denizaltı ve deniz üstü tonoz bakım- onarımı, batan tekneleri çıkarma vb işleri”ni yapan Recep Özbek ile 02 Ocak 2022 Pazar günü Yat Limanında yetkisi olmadan yaptığı sualtı işleri ve karadaki teknik işler konusunda tartışmış ve iş cinayetinde hayatını kaybeden oğlu Caner Özbek 'in tek başına dalış yapamayacağını, her hangi bir kaza ya da olay durumunda sorumluluğun idare ve kendisinde olduğunu hatırlatması üzerine üyemizi darp ederek burnunu kırmıştır” hatırlatmasında bulunuldu.

İŞ CİNAYETİ.. USUZLSÜZ ENCÜMEN KARARLARI.. VALİLİĞE ŞİKAYET

Yat limanında geçtiğimiz hafta yaşanan dalgıç tüpü patlaması olayı ve patlama sonucu hayatını kaybeden belediye işçisi Caner Özbek’in ölümüyle ilgili usulsüzlük ve tedbirsizlik iddialarda bulunulan açıklamanın devamında; “Bunun üzerine 14 gün darp raporu alan üyemiz Tayfun Göçen suç duyurusunda bulunmuş ve ilgili şahıs ceza almıştır. Konu ile ilgili yapılan kurum içi soruşturmada üyemize uyarı cezası verilmiş ancak hukuki itirazlarımız ile bu uyarı cezası iptal edilmiştir. Bu olay yaşandıktan sonra üyemiz Tayfun Göçen’in Yat Limanına personel giriş kartı iptal edilmiş, görev yapması engellenmiş ve mesnetsiz iddialarla itibarsızlaştırılmıştır. Sonrasında keyfi ve hukuk dışı sürgün görevlendirmeleri başlamış, Yat Limanında liyakatsiz ve uzman olmayan personeller eliyle, yine ahbap-çavuş ilişkisi ile faaliyetler yürütülmeye çalışılmış, adım adım iş cinayetine davetiye çıkarılmıştır. Yaşanan iş cinayetinden sonra maalesef Çanakkale Belediyesi birim yetkililerinin ve bürokratlarının ders almadıkları aşikardır” denildi.

 

YAT LİMANINDA AHBAP-ÇAVUŞ İLİŞKİSİ

Dalgıç Tayfun Göçen’in peş peşe sürgün edilmesi ile ilgili olarak Sendika Yönetimi; “Buradan Çanakkale Belediyesi bürokratlarına ve Sayın Belediye Başkanına soruyoruz, üyemiz Dalgıç Tayfun Göçen’in Yat Limanında görev yapması sizi niye rahatsız ediyor? Üyemizin oradaki varlığı Ahbap-çavuş ilişkilerinize zarar mı veriyor? Yoksa oradaki usulsüzlükleri 31 Mayıs 2022 tarihinde Valilik Makamına dilekçe ile anlattığı için intikam mı alıyorsunuz? Zulüm seviyesine ulaşan bu keyfi sürgünlerin sebebi nedir? Bu zulüm sürgünleri ile üyemizin bozulan aile hayatı vicdanlarınızda zerre kadar yer tuttu mu? 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile ilgili diğer kanun ve yönetmeliklerde belirtilen hususlara lütfen uyun ve görevleri başındaki Devlet Memurlarının itibarsızlaştırılmasına son verin. Kraldan çok kralcı olmayın” ifadeleri yer aldı.

 

ÜLGÜR GÖKHAN’A ÇAĞRI “AMİR OLARAK BU SÜRGÜN ZULÜMLERİNE SON VERİN”

Sendika yönetimi Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a görev ve sorumluluklarını yerine getirme çağrısında bulunarak; “5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 38.maddesinde yer alan hususları Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan’a hatırlatmak isteriz. Kurumun atamaya yetkili amiri olarak, bu sürgün zulümlere son verin. Hukuksuz ve keyfi görevlendirmeleri sonlandırın. Kurumunuzda çalışma huzurunu sağlayın… Yöneticilerinizi tek taraflı dinlediğiniz gibi lütfen ilgili personelleri de dinleyin… Size bürokratlarınız tarafından aktarılanlar ile gerçeklerin çok farklı olduğunu göreceksiniz. Üyelerimize yapılan hukuksuz işlemler sona erinceye kadar mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Safımız ve tarafımız, alın terlerini kentin her sokağına akıtan emekçilerin yanıdır. Gelinen süreç sonlandırılmaz ve üyelerimize yapılan hukuksuz görevlendirme zulmü son bulup, üyelerimiz görev yerlerine iade edilmezse, eylemlerimiz kararlı bir şekilde sürecektir. Yaşanan bu olumsuz olayların, tüm emekçilerin ve Çanakkale Halkının vicdanında yer tutacağından hiçbir şüphemiz yoktur” denildi.




Bu haber 4278 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI