thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


CHP’lilerin En Çok Dillendirdiği Kelime: Değişim
Tarih: 19-06-2023 06:39:16 Güncelleme: 19-06-2023 07:26:16 + -


CHP'liler Türkiye'de 76 yaşına gelen Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Çanakkaleliler ise 73 yaşına gelen Ülgür Gökhan'ın yerine gençlerin gelmesini istiyor.


CHP’lilerin En Çok Dillendirdiği Kelime: Değişim

14 ve 28 Mayıs yenilgisinin ardından CHP'de sert rüzgarlar esiyor. Kimileri başta Genel Başkan olmak üzere parti kadrolarının yenilenmesini, kimileri ise yerel seçimlerin hesaplarını yapıyor. Neredeyse partinin tamamı kadroların gençleşmesinden yana. Buna CHP'de 7 den 77'ye herkes "Değişim" diyor. Tartışmalar yoğun bir şekilde devam ederken, CHP’de kurultay süreci resmen başladı. İlk toplantısını geçen hafta gerçekleştiren MYK, bugün CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığından yeniden bir araya geldi. Parti içinde 'değişim' tartışmaları yaşanırken Açıklanan kurultay takvimine göre, 3 Temmuz ilçe delege seçimleri, 5 Ağustos’ta ilçe kongreleri, 16 Eylül'de ise il kongreleri başlayacak. İl kongreleri 15 Ekim'de sona erecek.

 

Kurultay takviminin açıklanması Çanakkale CHP'de hareketliliği neden oldu. Partide üye ve delege çalışmaları hızlandı. Ülgür Gökhan'lı Belediye grubu ile Muharrem Erkek'li muhalif gurup karşı karşıya gelmeye başladı. Daha önce aynı saflarda bulunan iki taraf arasındaki fark, birinin Belediyede gençleşme ve yenilik istemesi, diğerinin ise 20 yıldır devam eden yapının devam etmesi görüşü.

 

Daha önce adlarına "DEĞİŞİM GRUBU" ismini koyan Ülgür Gökhan ve ekibi bu kez değişime karşı olan taraf oldu. Gökhan'ın yaşı 73'e geldi. Yaşlandı ve 20 yıldır sürdürdüğü görevinde yıprandı. CHP'liler yeni ve genç bir ismin partiye de Çanakkale'de taze kan olacağı fikrinde.

 

PARTİDE ALTERNATİF GÖSTERİLEN MUHARREM ERKEK SAHAYA İNDİ

CHP’li Muharrem Erkek, Çanakkale Belediye Başkanlığı için nabız yoklamaya başladı. Cuma Pazarında esnaf ve vatandaşlarla buluşan CHP’li Muharrem Erkek’e pazar esnafının yanı sıra vatandaşlarında yoğun ilgisi göstermesi dikkat çekti. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Çanakkale Belediye Başkan adayı olması beklenen CHP’li Muharrem Erkek’in Cuma pazarına ziyaret etmesi siyasi kulislerde adaylık için nabız yokladığı yorumlarına sebep oldu.

 

İMAMOĞLU “DEĞİŞİM” BAYRAĞINI AÇTI!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP için yeniden değişim vurgusu yaptı. İmamoğlu'nun açıklamasından öne çıkanlar şöyle; “Kişilere bağlı değil, ortaya koyduğunuz görüşle başarı elde edebilirsiniz. Devlet yönetimi ve bir şehrin yönetimi noktasında bir sistem tarif ediyoruz. Bu sistem milletimizin zihnine nakşediyor. Biz ülkemize bir sistem vaat ediyoruz. Bu bir değişimdir. Bu kalıcı bir değişimdir. Çok yönlü bir süreçten bahsediyoruz. İstanbul bunun odağıdır. Ben iddia ediyorum, İstanbul halkı bizi yüzde 60'ların üzerinde destekliyor. Kişiye bağlı değil. Siyasetin de bu anlamda bir modele ve geleceğe ihtiyacı vardır. Bunun inşa edilmesi şarttı. Bu inşanın, bu demokrasi anlayışının Türkiye'de neleri eksik yaptık diye bakarak geleceğe daha umutla bakışı, muhalefetin irdelemesi gereken alan olduğun düşünüyorum. Ben bu değişimi var etmenin; başta kendi partim olmak üzere, bütün muhalefet için elzem olduğunu ifade etmeye devam ediyorum. Ben idealleri ile yaşayan bir insanım. İdeallerimin vücut bulduğu siyasi partinin de adım atmasını asla vazgeçmeden istemeye devam edeceğim. Değişim şarttır. Değişim usulleriyle, sisteme toplumu katışıyla, bir takım hatalardan geri dönmekle mümkün olabilir. Bunun parti içinde tartışılması en doğrusu. Elbette çok geniş fikirlerim var. Gereken kısmını kamuoyuyla, gereken kısmını partim ile paylaştım, paylaşmaya devam edeceğim."

 

ÖZGÜR ÖZEL DE 'DEĞİŞİM' DEDİ

CHP'deki 'değişim' çağrıları sürerken; benzer bir çıkış da CHP Grup Başkanı Özgür Özel'den geldi. Özel, "Değişim cesaretli, kararlı ve vefalı olmalı. Kemal Kılıçdaroğlu incitilmemeli. Hiçbir şey olmamış gibi davranamayız. Hiçbir şey olmamış gibi davranırsak seçmen hepimizi siler atar. Hepimizin birbirimizle hukuku, birbirimize borcu var. Ancak en büyük borç vatana olan borç" dedi. Özel Genel Başkanlığa aday olduğunu ise; "Üzerime düşen sorumluluğu yapmaya hazırım. Genel Başkanlık da dahil” ifade etti.

 

İL BAŞKANLARI DEĞİŞİM İSTEDİ

CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin ev sahipliğinde Sinop İl Başkanı İnan Savaş Yüksel, Bartın İl Başkanı Cemal Selim Karakaş, Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, Bolu İl Başkanı Ersan Türkoğlu, Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat, Düzce İl Başkanı Semih Cemşit, Çankırı İl Başkanı Galip Ağaoğlu ve Tokat İl Başkanı Murat Yazıcı'nın katılımıyla toplantı düzenlendi. Toplantının ardından yapılan ortak yazılı açıklamada, il başkanlarının, seçim sürecini değerlendirmek için bir araya geldi. İl başkanlarının, seçim sonuçlarının kendilerini memnun etmediğini aktardığı açıklamada, "Seçim atmosferi, iktidar tarafından oluşturulan asimetrik koşullarda ve ağır antidemokratik zeminde biçimlenmiştir ancak iktidarın baskısıyla oluşturulan dışsal nedenler kadar içsel süreçlerin değerlendirilmesi de vazgeçilmezdir. Bu anlamda bir yüzleşme ve özeleştiri süreci bizim için kaçınılmaz, ertelenemez bir gerekliliktir. Hiçbirimizi memnun etmeyen seçim sonuçlarının pek çok nedeni vardır." ifadelerine yer verildi.




Bu haber 2246 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI