thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


AK Partide Milletvekillerinin Karnesi Kötü
Tarih: 04-04-2023 06:03:34 Güncelleme: 04-04-2023 07:26:34 + -


20 yıllık iktidar döneminde Milyarlarca Liralık yatırımlara imza atıldı. Tayyip Erdoğan her yıl en az bir kez geldi. Oy kaybını engellemeye dünyanın en uzun Köprüsü de yetmedi. 14 Mayıs seçimleri öncesi yapılan Anketlerde Ak Parti Çanakkale'de 1’nci Parti unvanını kaybediyor...


AK Partide Milletvekillerinin Karnesi Kötü

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan seçimlere 40 günden fazla bir süre kala Çanakkale siyaseti de hareketlenmeye başladı. Aday adaylığı müracaatlarında en yüksek başvuru AK Parti’de. Cumhuriyet tarihi boyunca Çanakkale’ye yapılan yatırımlar son 21 yıldaki kadar olmadı. Milyarlarca dolar değerindeki 1915 Çanakkale Köprüsü, Ayvacık ve Küçükuyu arasına yapılan tüneller, şehirlerarası otoyol çalışmaları gibi daha birçok yatırım AK Partiye seçmen teveccühü olarak dönüyordu.

 

Yatırımlar sadece köprü ve tünellerle de sınırlı değil. Gelibolu’ya yapılan iskele, Hastaneler, peşi sıra kurulan OSB’lerden, depreme dayanıksız olduğu için yıkılan ve yeniden yaptırılan okullara kadar, hemen her ilçeye ulaşan doğalgaz, TOKİ konutlarının yanı sıra AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın da Çanakkale’ye her yıl en az bir defa gelmesine rağmen AK Parti’de gözle görülür bir düşüş var. Bu durumu partililer de kanıksamış ve kabullenmiş durumdalar.

 

“TURAN HALKTAN KOPUK, SOKAKTA YOK!”

TBMM’de Çanakkale’yi AK Parti adına temsil eden Bülent Turan’ın uzun süreden bu yana halktan kopuk siyaset yapması da diğer bir sebep olarak görülüyor. Turan’ın dar bir çerçevede siyaset yaptığı, Lapseki, Ezine, Biga ve birazda Çan’da vatandaşla temas kurarken diğer ilçelerde ise vatandaşlar ve STK’lardan uzak durduğu partililerinde dikkatini çekiyor.

 

AK Partiye yakın çevreler bu durumu; “Geçmiş yıllarda Çanakkale’nin hangi ilçesine köyüne gitsek insanlar gelir hasbıhal ederdik. Gittiğimiz yerlerde ilgi görürdük. Ancak uzun süredir siyaseti sadece belli ilçe ve beldelerde yapıyoruz. Bülent Turan vekilimiz sokakta siyaset yapmaktansa, muhtarları, muhtar eşlerini ve gazetecileri TBMM’deki makamında ağırlamayı tercih ediyor. Jülide İskenderoğlu da bu siyasi anlayış nedeniyle etkili olamıyor. Turan’ın gölgesinde kalıyor” ifadelerini kullandı.

 

“DANIŞMAN SİYASETİ” ETKİSİ

14 Mayıs seçimlerine giderken ise yapılan onca yatırımların etkisi ise görülmüyor. Ancak son aday adaylığı başvurularında önceki yıllara nazaran yeterince coşku olmaması da dikkatlerden kaçmadı. Çoğu AK Partili de kulislerde bu durumu “Bu kez Çanakkale’de birinci çıkmamız zor. Bir vekil çıkartabiliriz” olarak değerlendiriyor.

 

AK Parti kulislerinde ise bunca yatırımın oy olarak dönmemesinin sebebi olarak ise; Bülent Turan ve danışmanı Yavuzhan Ahıskalı kaynaklı olduğu belirtiliyor. AK Parti içerisinde Turan’ın danışmanı Yavuzhan Ahıskalı ile ilgili olarak ciddi sıkıntılar bulunduğu, özellikle AK Partili küskünler ve partiye oy veren vatandaşlarda da bu durumun ciddi rahatsızlıklar yarattığı konuşuluyor.




Bu haber 3758 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI