thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Çan Belediye Meclisi Harun Arslan’ı Başkan Vekili Seçti

Tarih: 21-06-2022 10:53:10 Güncelleme: 21-06-2022 11:07:10 + -


Hakkında yürütülen soruşturma kapsamında görevinden geçici olarak uzaklaştırılan Bülent Öz'ün yerine Çan Belediye Meclisinde başkan vekili seçimi gerçekleştirildi. 3 tur süren seçimlerin son turunda meclis üyelerinde salt çoğunluğunun oylarını alan Harun Arslan Belediye Başkan Vekili seçildi.


Çan Belediye Meclisi Harun Arslan’ı Başkan Vekili Seçti

Hakkında yürütülen soruşturma kapsamında görevinden geçici olarak uzaklaştırılan Bülent Öz'ün yerine Çan Belediye Meclisinde başkan vekili seçimi gerçekleştirildi. Oylamaya CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP Milletvekili Özgür Ceylan, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural'ın yanı sıra diğer CHP'li Belediye Başkanları da katıldılar.

 

İLK TUR: ARSLAN 9, YILDIZ 4, ÖZEN 1, BAĞIMSIZ 1

Harun Arslan, oylama öncesinde meclis başkanlığı görevini ikinci başkan vekili Ramazan Aydın’a meclis başkanlığını devretti. Seçimin Çan halkı için hayırlı olmasını dileyen Harun Arslan Meclis kürsüsünden inip CHP grubu sıralarına oturdu. Kapalı oylamayla alfabetik sırayla yapılan başkan vekilliği seçiminde 1’inci turda Harun Arslan 9 oy, Ak Parti meclis üyesi Burhan Yıldız 4 oy, MHP meclis üyesi Yılmaz Özen 1 oy ve bağımsız meclis üyesi ise 1oy aldılar. Ancak üye tam sayısının 3’te 2 çoğunluğuna ulaşılamadığı için ikinci oylamaya geçildi.

 

ÜÇÜNCÜ TURDA MHP ADAYI VE BAĞIMSIZ ADAY ÇEKİLDİ

İkinci oylamada Harun Arslan 9 oy Burhan Yıldız 4 oy, Yılmaz Özen 1 oy, Alparslan Kürşat Çetin 1 oy aldı. Meclis başkanı üçüncü tur için üyelere çağrı yaptı. Ancak MHP’nin adayı Yılmaz Özen ve bağımsız aday Alparslan Kürşat Çetin adaylıktan çekildi. 3’üncü tur oylama CHP’nin adayı Harun Arslan ve Ak Parti’nin adayı Burhan Yıldız arasında yapıldı. 3’üncü turda ise yine CHP kanadının tam oyunu alan Harun Arslan 9 Ak Partili Burhan Yıldız ise 6 oy aldı.

 

OY ÇOKLUĞU İLE BAŞKAN VEKİLİ SEÇİLDİ

Salt çoğunluğun oyunu alan Harun Aralan Başkan vekili seçildi. Başkan vekili seçimini kazanan Harun Arslan, ‘Burada yapılan vekillik seçimi sonuçlandı tarafıma teveccüh gösteren arkadaşlarıma teşekkür ederim. Demokratik hür iradelerini kullanan diğer meclis üyelerine de teşekkür ediyorum Çan Halkının menfaati için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Çan halkının menfaatini ön planda tutarak Çan’ımıza hizmet vereceğime söz veriyorum" dedi.

 

"BELEDİYE BAŞKANIMIZIN YARGIDAN AKLANARAK DÖNDÜĞÜ GÜNE KADAR..."

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz'ün yargıdan aklanarak döndüğü güne kadar devam edecek bir süreci yöneteceğini söyleyen Arslan; "Saygıdeğer Çan halkı. Bundan sonraki süreçte biz yine 15 kişi Çan Belediye Meclis üyeleri olarak, burada Çan halkının menfaatine, belediyemizin menfaatine, yapılacak işlerle ilgili elimizden gelenin en iyisini yapmaya hazırız. Bugünden birbirimize daha sıkı kenetlenerek, Çan'da yapılması gereken işleri birbirimizle istişare ederek, her türlü konuyu masaya yatırıp, altını, üstünü, getirisini, götürüsünü konuşarak, yine Çan halkının menfaatini ön planda tutarak, belediyemizi, belediye çalışanlarını koruyup kollayarak, yasalar çerçevesinde, maksimum seviyede, belediyemize, Çan'ımıza, hizmet edeceğimize dair burada sizlere söz veriyorum. Tabiki belediye başkan vekili olarak seçildim. Bu süreç belediye başkanımızın yargıdan aklanarak döndüğü güne kadar devam edecek inşallah. Bir gün geldiğinde belediye başkanımızın da tekrar görevinin başına dönerek, hepimiz yine aynı gurur ile devralmış olduğumuz koltuğu, yüzümüzün akıyla kendisine iade edeceğimizi hepinizin huzurunda beyan ediyorum. Ben Harun Arslan olarak gece gündüz demeden kimliğimle, bilgimle, belediye meclis üyelerimle, sizlerle, büyüklerimle burada ne yapmam gerekiyorsa yapmaya hazırım. Belediyemizin kapıları, telefonlarımız 24 saat her daim açık. Hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz'ün görevine dönmesi durumunda görevini Öz'e iade edecek olan Arslan Öz'ün aklanamaması ve geri dönememesi durumunda ise 2024 yerel seçimlerine kadar başkanlık yapacak.




Bu haber 3385 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI