thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


İrfan Mutluay Aday Adaylığı Başvurusu Yaptı
Tarih: 28-11-2023 11:10:34 Güncelleme: 28-11-2023 11:12:34 + -


Çanakkale Belediye Başkan yardımcısı İrfan Mutluay, 31 Mart yerel seçimlerinde Çanakkale Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunu yaptı. Çanakkale Belediye Başkanı olması halinde Sakin Şehir vizyonunu hayata geçireceğini ifade eden Mutluay; “Çanakkale Belediyesi olarak; tarım kenti, turizm kenti, kültür ve sanat kenti ve eğitim kenti. Bu vizyona Sakin Şehir kimliğini de ekleyerek bir sonraki dönemde bu özellikleri korumak boynumuzun borcudur” dedi.


İrfan Mutluay Aday Adaylığı Başvurusu Yaptı

5 yıldan bu yana Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın yardımcılığını yapan isimlerden birisi olan İrfan Mutluay aday adaylığı için resmi başvurusunu yaptı. CHP İlçe Başkanı İbrahim Can Ergün’e aday adaylığı dosyasını teslim eden Mutluay’ı Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çan Belediye Başkan vekili Harun Arslan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan ile eski il başkanları Metin Ümit Ural, Doğan Ateş, Sahiba Güler Koçer yalnız bırakmadılar.

 

Aday adaylığı için dosyasını İlçe Başkanı Ergün’e teslim eden İrfan Mutluay burada yaptığı açıklamada; “1968 yılından bu yana Sosyal Demokrat bir yöneticilik anlayışı ile Sosyal Belediyeciliği en iyi örneklerini uygulayan bir kent haline dönüştü Çanakkale. Bu kentin sokaklarında, kordonlarında sevdiklerimizle el ele özgürce gezebiliyorsak bunu öncelikle sosyal belediyeciliğe bu anlayışa borçluyuz. Kente hakim kılan bu ruhu kentimize kazandıran rahmetli Reşat Tabak belediye başkanımıza ve sonraki dönemlerde görev alan İsmail Özay başkanımıza ve 21 yıldır bu görevi başarıyla sürdüren, bu kenti yaşanabilir kentler sıralamasında en üst noktaya taışyan Ülgür Gökhan başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum.

“BÜYÜK BİR SORUMLULUK ALDIK”

Mutluay konuşmasının devamında; “Görüldüğü gibi çıta çok yüksek. Belediye başkanımız kim olursa olsun; büyük bir sorumluluk aldık. Kentin bu ruhunu, değerini geliştirerek bir sonraki döneme taşımak zorunda. Kentin bu kimliğine Sakin Şehir kimliğini de ekleyerek taşımak zorunda. İçinde bulunduğumuz coğrafi bölge sadece ülkemizin değil; dünyanın en özel bölgelerinden biridir. Boğazıyla, Saroz Körfezi ile Gelibolu yarımadası ile Kazdağları ile sadece doğal güzellikleri ile değil kültürel olarak da çok ciddi bir miras. Bizde buradan yola çıkarak Çanakkale Belediyesi olarak; tarım kenti, turizm kenti, kültür ve sanat kenti ve eğitim kenti. Bu vizyona Sakin Şehir kimliğini de ekleyerek bir sonraki dönemde bu özellikleri korumak boynumuzun borcudur. Yoksulluğun ve yoksunluğun olmadığı, cehaletin olmadı bir kenti, mutlu bir kenti hep birlikte yaratalım” dedi.

ÖN SEÇİM ÇAĞRISI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ön seçim yapılmayacağını açıklamasına rağmen Belediye başkanlarının adaylık için üye bazlı ön seçim talepleri var. İrfan Mutlay da aday adaylığı dosyasını telsim ettikten sonra kendisini bekleyen partililere yaptığı konuşmada; “Partimiz kurultay yaptı, iki genel başkanımız da partiyi demokratikleştirme sözü verdiler. Değişim demokratikleşerek olmalıdır. Bunun sonuna kadar savunucusuyum. Hangi il, ilçe veya merkezde; demokrasi yoksa biz evimizin önünü süpüremiyorsak bu ülkeye de demokrasiyi vaat edemeyiz. Onun için aday adaylığı başvurusunu yapan diğer üç adaya da; ön seçim yapalım, 4 bin 500 üyesi olan partimizin önüne sandık koyalım. Üyemizin iradesi ne ise sonuna kadar saygı gösterelim dedim. Ön seçim taleplerimizi içeren dilekçemizi Genel Merkezimize gönderilmek üzere partimize teslim ettik. Bu talebimizde ısrarcıyız, CHP üyesi kendi adayını seçecek iradeye sahip olmalıdır” dedi.




Bu haber 1757 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI