thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Biga’da “Domuz Etli Sucuk” Krizi!

Tarih: 28-03-2018 07:09:38 Güncelleme: 28-03-2018 09:37:38 + -


Biga Belediye başkanlığınca 4 Şubat tarihinde düzenlenen Güreş festivalinde bir firmanın sattığı sucuklarda domuz eti olduğu şüphesi ortalığı karıştırdı. İddiaların ortaya atılma sebebi ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca isimleri ifşa edilen 173 firmadan birisinin şenlikte sucuk satan firma ile isim benzerliği olması! Belediye isim benzerliğini savunurken; ilçe Tarım Müdürlüğünden yetkililerin numune aldığını açıkladı. Müdürlük ise yalanladı!


Biga’da “Domuz Etli Sucuk” Krizi!

Biga Belediye başkanlığınca 4 Şubat tarihinde düzenlenen Güreş festivalinde bir firmanın sattığı sucuklarda domuz eti olduğu şüphesi ortalığı karıştırdı. İddiaların ortaya atılma sebebi ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca isimleri ifşa edilen 173 firmadan birisinin şenlikte sucuk satan firma ile isim benzerliği olması! Belediye isim benzerliğini savunurken; ilçe Tarım Müdürlüğünden yetkililerin numune aldığını açıkladı. İlçe Tarım Müdürlüğü ise numune almadıklarını açıklayınca kafalar iyice karıştı.

 

BAKANLIĞIN YAYINLADIĞI LİSTEDEKİ FİRMA..

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen 173 firmaya ait 282 parti ürünü 23 Mart 2018 tarihinde açıkladı. Bakanlığın internet sitesinde, taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen işletmeler ve ürünlerinin parti numaraları ilan edildi. Listede Biga’yı yakından ilgilendiren firma ise; Vardar Ege Et ve Et Ürünleri firması.. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yayınladığı listede yer alan Vardar Ege Et ve Et Ürünleri adlı firmanın ısıl işlem görmüş dana sucuklarında domuz eti tespit edildiğine yer verildi.

 

“BAKANLIĞIN LİSTESİNDEKİ FİRMA BİGA’DA SUCUK SATTI” İDDİASI

Sucuklarında ısıl işlem yaptıkları ve domuz eti tespit edilen firmalarının isim listesinde Vardar Ege Et ve Et Ürünleri yer alması Biga’da yayın yapan bir medya grubu tarafından “'Develeri Güreştirdiler Domuz Eti Yedirdiler” başlığı ile haberleştirildi. Medya grubunun iddiası; 4 Şubat tarihinde Biga belediyesince organize edilen deve güreşlerinde vatandaşlara sucuk satan bir firmanın ürünlerinde domuz eti olduğu, bu firmanın da Vardar Ege Et ve Et Ürünleri olduğu belirtildi. Haberde ayrıca; domuz etli sucukların satışına izin veren makamın Biga Belediyesi olduğu, haliyle de Biga halkına domuz etli sucuk satışı yapılmasına göz yumulduğu iddiası ortaya atıldı!

DOMUZ ETLİ SUCUK SATAN VARDAR EGE.. GÜREŞLERDE SUCUK SATAN VARDAR EFE..

Medya grubunun ortaya attığı iddia Biga’da şok etkisi yaratırken Biga Belediyesinden de açıklama gecikmedi. Biga Belediyesi yaptıkları incelemelerin ardından Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünce açıklama yayınladı. Açıklamada; medya grubunun iddia ettiği gibi Bakanlığın listesinde Vardar Ege Et ve Et Ürünleri bir firma olduğu ve bu firmanın da ürünlerinde domuz eti kullandığının görüldüğü belirtilirken vatandaşları rahatlatan bir bilgi de verildi.

 

Açıklamada; güreşlerde domuz etli sucuk üreten Vardar Ege Et ve Et Ürünleri firmasına isim benzerliği bulunan Aytaç Vardar Sucuk İmalatı'nın Vardar Efe Et ve Et Ürünleri bandrollü firmasının satış yaptığı ve bu firmanın da bakanlık listesinde olmadığı açıklandı. Yapılan açıklamada; “4 Şubat 2018 tarihlerinde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Deve Güreşleri'nde ise Aytaç Vardar Sucuk İmalatı'nın Vardar Efe Et ve Et Ürünleri bandrollü firmasının deve sucukları satılmıştır. Bakanlıkça dana eti satışı sakıncalı bulunan Vardar Ege Et ve Et Ürünleri Biga’da satış yapmamış, Vardar Efe Et ve Et Ürünleri adlı firma Biga’da deve sucukları satmıştır. Yani etkinlikler sırasında satılan deve sucukları Vardar Ege Et ve Et Ürünlerine ait değil, Vardar Efe Et ve Et Ürünleri’ne aittir. Örneğin ülke genelinde çok sayıda deve güreşlerine katılan ve deve sucuğu satan firma, açıklamadan 2 gün sonra, 25 Mart 2018 Pazar günü, Bayramiç’te yapılan deve güreşlerinde de deve sucuğu satmıştır. Bakanlıkça yapılan açıklamada da görüldüğü gibi, ilgili firmanın, satışı yapılan ürünlerine işaret eden herhangi bir uyarı ya da tespit yer almamaktadır” ifadeleri yer aldı.

 

BİGA BELEDİYESİ SUCUK SATAN FİRMANIN RUHSATINI YAYINLADI

Bakanlığın listesinde yer alan ve Biga’da yayın yapan gazetede yer alan iddia da Domuz Etli sucuk satışı yapan Vardar Ege Et ve Et Ürünleri firması olduğu belirtilirken; Biga Belediyesi güreşlerde sucuk satışı yapan firmaya ait ruhsat ve sucuklarda bulunan izin belgeli bandroller paylaştı. Biga Belediyesince yapılan paylaşımda; Aydın Valiliğinin Aytaç Vardar Sucuk İmalatına verdiği ruhsat belgesi ile Vardar Efe Et ve Et Ürünleri firmasının bandrolleri açıkça görülüyor.

 

BELEDİYE “TARIM İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ NUMUNE ALDI” DEDİ..

Biga Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünce yapılan açıklamanın devamında ise Biga Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe müdürlüğünce ekiplerin güreşlerde satış yapan firmaların ürünlerinden numune aldığını açıkladı. Açıklamada; “Deve Güreşleri başlamasına 3 gün kala satışına izin verilmiş ve firma ile ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Biga İlçe Müdürlüğü'nden gelen ekipler, ilgili firmanın sucuklarından numuneler almış ve deve sucuklarının satılmasında herhangi bir sorun görmemişlerdir. Dolayısıyla bu firmaları açıklayan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ilgili Biga İlçe Müdürlüğü, gerekli incelemeleri gerçekleştirmiş ve halk sağlığına tehdit oluşturabilecek herhangi bir sorunla karşılaşılmadığı bilgisini paylaşmıştır” ifadeleri yer aldı.

 

MÜDÜRLÜK “ALMADIK” DEDİ!
Biga Belediyesince yapılan bu açıklamaya ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Biga İlçe Müdürlüğü’nden karşı açıklama geldi. İlçe müdürlüğünden yapılan açıklamada ise; güreşlerde gıda satışı yapılan hiçbir firmadan numune alınmadığı bilgisi verildi. Yapılan açıklamada özetle; “Güreşlerde kurumumuzca denetim yapılmamış, herhangi bir numune alınmamış, analiz yapılmamış, bu konu ile ilgili olumlu bir görüş bildirilmemiştir. Panayır, festival, güreş vb. etkinliklerde geçici ruhsat ve denetim işlemleri ilgili belediye tarafından yapılmaktadır. Burada da belediye tarafından herhangi bir denetim ve numune talebi olmamıştır” denildi.




Bu haber 10113 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER İLÇELERDEN Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI