thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Adalet Yürüyüşü” İki Kadın Siyasetçiyi Karşı Karşıya Getirdi

Tarih: 05-07-2017 12:24:36 + -


CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ve sürdürdüğü Adalet Yürüyüşü, AK Parti ve CHP’nin Çanakkale’deki kadın siyasetçilerini sosyal medyada karşı karşıya getirdi. AK Partili Jülide İskenderoğlu’nun ‘Sözde Adalet Yürüyüşü turizme zarar veriyor’ çıkışına, CHP’li Rebiye Ünüvar’dan ‘Tüm mazlumların aradığı şey bir gün size de lazım olacak’ yanıtı geldi. İki kadın siyasetçinin seviyeli tartışmaları ise dikkat çekti.


“Adalet Yürüyüşü” İki Kadın Siyasetçiyi Karşı Karşıya Getirdi

Sosyal medyayı etkin kullanan AK Partili Jülide İskenderoğlu ve CHP’li Rebiye Ünüvar’ın sosyal medyadaki son derece medeni tartışmaları dikkat çekti. Jülide İskenderoğlu’nun ‘Sözde Adalet yürüyüşü turizme zarar veriyor. Turizmcilere de alttan gelen bir serzenişi iletmiş olayım, belki duyan olur’ çıkışına CHP’li Rebiye Ünüvar’dan anında yanıt geldi; “Duydum ve çok şaşırdım Jülide İskenderoğlu Hanım, hiç yakışmadı” tepkisini gösterdi. İki kadın siyasetçinin seviyeli tartışmaları ise dikkat çekti.

 

“ADALET YÜRÜYÜŞÜ TURİZME ZARAR VERİYOR”

 

Jülide İskenderoğlu ve Rebiye Ünüvar’ın sosyal medya üzerinde başlayan tartışmalarının fitili ise İskenderoğlu’nun Adalet Yürüyüşü’nün turizme zarar verdiğini paylaşması ile oldu. İskenderoğlu; “Tatil yörelerinde konuşulan bir şey dikkatimi çekti, paylaşmak istedim. Bu sözde adalet yürüyüşü için CHP'ye tepkili yereldeki halk."İki yıl önce Gezi diye bir olay başlattılar, o yıl turist gitti, geçen yıl vatan hainleri 15 Temmuz'da bir darbe girişimi ile tüm turisti kaçırdı şimdi yine CHP sahnede bizim gözümüz yolda, büyük Turizm patronları niye ses etmiyor, bizim sesimiz zaten cılız ama bu işten binlerce adam istihdam eden patronlar bir önderlik etsin biz de sesimizi duyuralım" diyorlar. Ben herkesin demokratik hakkı olduğunu, fikir ayrılıklarımıza eylem şiddete dönüşmediği, ülkemize zarar vermediği görüşendeydim. Bu açıdan bakınca evet bize zarar veriyormuş ve bir kez daha sağduyulu keyfinde bırakmak gerekli. Ülke ekonomisinin herkese zararı var. Turizmcilere de alttan gelen bir serzenişi iletmiş olayım, belki duyan olur” paylaşımında oldu.

 

İSKENDEROĞLU’NU ÜNÜVAR DUYDU!

 

Jülide İskenderoğlu’nun yaptığı paylaşıma ise CHP’li Rebiye Ünüvar’dan yanıt geldi. Rebiye Ünüvar İskenderoğlu’na hitaben yaptığı paylaşımda; “Duydum ve çok şaşırdım Jülide İskenderoğlu Hanım, hiç yakışmadı! (Belki duyan olur demişsiniz de!) Sizi tanırız Jülide Hanım. İnandığınız ya da beslediğiniz anlayışı hiç benimsemesem de hakkınız; istediğinizi yapmakta ve inanmakta özgürsünüz. Ayrıca bu şehre katkınız vardır, saygı duyarız. Ancak yapmış olduğunuz o açıklama bir kadın, bir anne ve bu ülkede yaşayan yurttaş olarak yüreğimi kanattı. Kısaca diyorsunuz ki "Gezi, 15 Temmuz, Adalet Yürüyüşü" yüzünden turizm etkilendi. Şaşkınlıktan dilimi yuttum, bu siz olamazsınız. Ben de bir şeyler söylemeliyim diye mi söylediniz. Yapmayın hemen özür dileyin Berkin'in, İsmail'in annelerinden, 249 şehidin annesinden... Bu kadar basit mi?”

 

“GENCECİK YAVRULARI İKTİDAR SAADETİNİZİN KURBANI ETMEDİNİZ Mİ?”

 

Rebiye Ünüvar yaptığı uzun paylaşımda İskenderoğlu’na hitaben şunları paylaştı; “Doğayı koruyacağım diye demokratik tepkilerini dile germek isteyen gencecik yavruların katledilmesi hiç yüreğinizi yakmadı mı? Bunun sorumlusu mensubu bulunduğunuz partinin değil mi? Onlar zekâmızın almayacağı bir üslupla tepkilerini dile getirdiler. Onları anlamayıp, kendinizin ve iktidar saadetinizin kurbanı etmediniz mi? Şimdi de kanlı düşmanın bile söyleyemeyeceği o sözleri "turizm etkilenmiş" ! Kullanabiliyorsunuz.”

 

15 TEMMUZ OLMASAYDI DA TÜM TURİZMCİLER AÇ KALSAYDI!

“Sevgili Jülide Hanım, 15 Temmuz olmasaydı da bütün turizmciler aç kalsaydı. O kara günde yaşananlar da bizzat hükümetinizin sorumluluğu ve vebali var, bunu siz dâhil dünya biliyor. Siz 249 evladı yitirmiş annelerin karşısına geçip turizm baltalandı mı diyorsunuz? Vallahi beni boş verin, yastığa başınızı koyunca düşünün, söylediklerinizin altında ezileceksiniz. Adalet yürüyüşüne gelince. Nuriye ve Semih'in, hapisteki gazetecilerin, meşru olmayan referandumun, tüm mazlumların aradığı şey bir gün size de lazım olacak!” ifadelerine yer verdi.

 

 

NEZAKET DOLU SİYASİ TARTIŞMA!

 

Rebiye Ünüvar’ın paylaşımları üzerine Jülide İskenderoğlu yeni bir paylaşımda bulundu. iskenderoğlu, ünüvar’a cevaben yaptığı son paylaşımda ise şunlara yer verdi; “Çanakkale'de yaşamaktan, Türkiye’de doğmuş olmaktan, bu toprakların insanı olmaktan gurur duyarım. O yüzdendir ki bu topraklara taş üstüne taş koyan herkese olan minnettarlığım asla bitmez. Kendi siyasi görüşüm haricinde doğru yapılan her işi de gerek sosyal medyadan gerek insanlara söylemimde dile getirmekten geri kalmam. Bunun bir duruş olduğunu düşünürüm çünkü. Doğru ve dürüst olmalıyım ki aynada 10 yıl sonra da aynı Jülide'ye bakabileyim. Bu şehrin bana göre bir değeri, her zaman saygı duyduğum bir hanımefendi değerli Rebiye Ünüvar benim yazdıklarımı yanlış anlamış olacak ki cevap vermiş. Şaşırdım, turizmcilerin söylediğinden bunları nasıl çıkarttığına. 15 Temmuz şehitlerinin, gazilerinin ailelerinden bahsetmiş. Değerli Rebiye Hanım, benimle aynı dönem Çanakkale'de siyaset yapmadığı yâda 2 yıldır ben Ankara'da görev yaptığım için benim STK'larda aldığım görevleri de unuttu sanırım. Her yaptığım hizmeti sosyal medyadan da paylaşmadığı için bilgi edinememiş olan dostlarımı da bilgilendirmiş olayım; Ankara’da Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanı İlknur Çevik Hoca ve bir grup memleket sevdalısı kardeşim ile "Toplumsal Diriliş Hareketi Derneği'"ni kurduk. İstanbul, Muğla, Konya ve Bolu'da da şubelerini de açtık. Derneğin kuruluş amacı 15 Temmuz başta olmak üzere tüm şehit ve gazi yakınları yararına çalışıyoruz.15 Temmuz Şehit ailelerimizin yerini siz bilir misiniz bilmiyorum ama ben hemen hemen hepsini ziyaret ettim, bu bir yılımı Ankara'da onların yanlarında geçirdim. Neden mi? Çünkü 15 Temmuz Darbe girişimi özellikle AK Partili siyasiler başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyetinin bütünlüğüne yapılan kalleşçe bir kalkışmaydı ve o gün şehit olan tüm kardeşlerim bizlerin canını, ülkemizin bütünlüğünü korudular. Aynı bu ülke için şehit olan şehitlerimiz gibi başımızın tacıdır. Biz onlar için ne yapsak minnetimizi ödeyemeyiz o yüzden beni bir şeyle suçlarken dayanağınız olmalı. Ben tüm çocukların ölmesine karşıyım değerli Rebiye Hanım, Yasin Börü de ölmesin, İsmail de, Ahmet de, Esma da. Şiddetin her türlüsüne karşıyım. Doğayı katleden herkese karşıyım. Ama sizden farkım bunu AK Partili belediye de yapsa karşıyım diyorum CHP'li Belediye yapsa da. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanını eleştirip İstanbul Ataşehir Belediyesinin kestiği ağaçları görmezden gelmiyorum mesela.”

 

KATILIYORUM ŞEHİTLERİMİZ YAŞASAYDI DA TURİZMCİLERİMİZ İŞ YAPMASAYDI!

 

“Evet, katılıyorum keşke bizim tüm turizmcilerimiz bir yıl iş yapmasaydı da şehitlerimiz yaşasaydı. Ama bu memleketin taşına göz dikenleri vatanımızdan atmak için canımızı vermemiz gerekiyorsa kusura bakmayın ben de o yiğitler gibi bedenimi tankların altına atmam gerekiyorsa atarım.15 Temmuz gecesi bazı makarna, bankamatik kuyruklarına girenlerden olmadığım gibi twitterdan ve Facebook üzerinden ilk an Parti binasındayım bildirimimi görmüşsünüzdür. O vatan hainlerinden korkmadan savaşacağımızı günlerce meydanlarda nöbet tutarak gösterdik sanırım. Mesele ağaç değil vatandı ve biz Çanakkale Ruhuna yakışır Kadınlar olarak meydanlardaydık.10 gün önce Bolu'da 15 Temmuz şehidimin evinde iftar açarken herkes için dua ettik anneciğiyle mesela, bu ülkenin bütünlüğünü bozmaya kalkışanları Allah'a havale ettik, keşke o zaman yanımda olsaydınız da onlara bu dediklerinizi anlatsaydınız. Onlardan duysaydınız bizim ne sıklıkla yanlarında olduğumuzu.”

 

“YÜRÜYÜŞE KARŞI DEĞİLİM; YETER Kİ ŞİDDET OLMASIN”

 

“Ben yürüyüşünüze karşı değilim sanırım yazımı tam okumadınız. Demokratik hakkınız, yürüyün, derdinizi anlatın vatandaşımıza. Yeter ki şiddet olmasın, insanlar demokratça fikirlerini anlatsın birbirine. Ülkemin bir köşesine, bir insanına zarar gelmesin, siyasi fikri ayrı olsa da. Hatta isterseniz buyurun gelin benim misafirim olarak Ankara'da FETÖ terör örgütünün davalarına gidelim, biz orada Şehit ve Gazi ailelerinin yanında yer alıp acılarını paylaşmaya çalışıyoruz ama. Fotoğrafsız, reklamsız sadece yanlarında olduğumuz için orada yer alıyoruz. Gelin birlikte yer alalım, benim ailelerle diyalogumun klavye üzerinden olmadığını görün. Ben siyaseti bir makam için yapmıyorum Rebiye Hanım, bugün Genel Merkez Kadın Kolları Başkan yardımcısıyım yarın bir üye olarak devam ederim AK Partide. Sizin yorumunuzun altına yazan arkadaşlara şaşırdım aslında. Ben siyasi fikrimin gururuyla dimdik durdum bugüne kadar, kimseye sataşarak siyaset yapmadım, yapmayacağım da. İnsanların gönlünde sade bir insan olmak vazgeçemeyeceğim tek makam, o yüzden doğru bildiğimi hep söylerim ve yazarım. Ama herkesin hayatında Jülide olmayı asla bırakmam, kiminde rolüm annelik, kiminde evlatlık, kiminde Ablalık kiminde arkadaşlık, kiminde de kardeşliktir. Umarım sizin de arkadaşınız olurum Rebiye Hanım, ayrı düşünen, hoşgörülü, Çanakkale ve memleket sevdalısı iki kadın olarak bizim bu ülkeye katacağımız, sohbet ettiğimizde keyif alacağımız, bir kahvenin 40 yıllık hatırının kıymetini bilecek iki arkadaş... Sevgiyle buluşmak üzere”

 




Bu haber 6595 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI