thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Ayhan Gider’in “Çılgın Meydanı”

Tarih: 15-02-2019 06:38:02 Güncelleme: 15-02-2019 07:26:02 + -


Çanakkale Müteahhitler Birliğine konuk olarak katılan AK Parti Çanakkale Belediye Başkan adayı Ayhan Gider’den çarpıcı açıklamalar. Yabancıya konut satışından, İstanbul-Çanakkale uçak seferlerine kadar birçok soruya yanıt veren Ayhan Gider’in ne dikkat çekici vaadi ise Çanakkale Meydanı oldu. Ayhan Gider yaptığı konuşmada Çanakkale’ye yakışır bir kent meydanı olmadığına dikkat çekerek; İskeleden Aygaz kavşağına, Valilik Binasından eski Devlet Hastanesi de dahil Atatürk Caddesine kadar olan aland


Ayhan Gider’in “Çılgın Meydanı”

Çanakkale Müteahhitler Birliğine konuk olarak katılan AK Parti Çanakkale Belediye Başkan adayı Ayhan Gider’den çarpıcı açıklamalar. Yabancıya konut satışından, İstanbul-Çanakkale uçak seferlerine kadar birçok soruya yanıt veren Ayhan Gider’in ne dikkat çekici vaadi ise Çanakkale Meydanı oldu. Ayhan Gider yaptığı konuşmada Çanakkale’ye yakışır bir kent meydanı olmadığına dikkat çekerek; İskeleden Aygaz kavşağına, Valilik Binasından eski Devlet Hastanesi de dahil Atatürk Caddesine kadar olan alandaki tüm alanı büyük bir meydan yapmak istediğini açıkladı.

 

Çanakkale Müteahhitler Birliğine konuk olan Ayhan Gider, dernek üyesi müteahhitlerin sorularını yanıtladı. Müteahhitler ile buluşan Ayhan Gider’e AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız ile Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek de eşlik etti. Gider müteahhitlere hitaben yaptığı konuşmada; “31 Martta yapılacak seçimde Çanakkale’deki yaşamımızın kalitesi ile ilgili yarışıyoruz. Neleri değiştirebiliriz bunları konuşmak istiyorum seçim süreci boyunca. Ülgür Gökhan ile birlikte ikimizin de avantajı ve dezavantajları var. İkimizde hemen hemen aynı süreler içerisinde Çanakkale’ye hizmet vermiş kişileriz. O belediye başkanı olarak ben ise Tarım İl Müdürlüğü, Genel Sekreterliği ve Milletvekili olarak görev yaptım. Bu süreçte yaptıklarımız ve yapmadıklarımız bu süreçte vaatlerimizin ispatı olacaktır. Bunların dışında kendimizi ispat etmek gibi bir derdimiz yok. Geçmişte söylediklerimizi yapmışsak, bugün söylediklerimizi yapacağımız anlamında emaredir diye düşünüyorum” dedi.

 

“ÇANAKKALE HALKI NE İSTİYOR? BUNU ARAŞTIRDIK”

Çanakkale’de seçim çalışmaları kapsamında halka yönelik kamuoyu araştırmaları yaptırdıklarını ve halkın en büyük probleminin trafik ve otopark sorunu olduğunu tespit ettiklerini beliren Ayhan Gider, seçilmesi halinde trafik ve otopark sorununu bir yıl içerisinde çözeceğini iddia etti. Ayhan Gider; “Seçime hazırlanırken; biz uzmanlarla oturup Çanakkale için neler yapabiliriz demek yerine devamlı kamuoyu araştırmaları yaptık. Çanakkaleli ne istiyor? Halka rağmen halk için yönetim anlayışı bizim şiarımızda yok. Biz halkın istediklerini halk ile birlikte yapan bir partiyiz. 1946 yılından bu yana da bu şekilde geliyor. Gördük ki vatandaşlarımız çok çok büyük projelerin derdin de değil! Çanakkale’de ilk olarak otopark ve trafik problemi artık bitirilsin. 130 bin nüfuslu yerde trafik tıkanmaz. Bunu her yerde söyledim. Eğer bu nüfusla bu trafik tıkanıyorsa burada beceriksizlikten bile söz edemezsiniz. Getirirsiniz 3 tane uzman nerelere otopark yapılacak belirler sonrada yaparsınız. Demek ki bu yapılmıyor. Acaba alan var mı diye araştırdığımızda; ruhsatsız olarak otopark hizmeti veren yer var. Mahallelerde var. Demek ki arazi sıkıntımız yok. O yüzden belediyeyi kazanır kazanmaz her mahallede ihtiyaç olduğu kadar katlı otopark yaptıracağız. Bunları da yap işlet mantığı ile yapmayacağız. Otopark hizmeti bir kamu hizmetidir, kar etme işi değildir. Belediye para kazanmak için seçim kazanmaz. Bunu kamu yapmak zorundadır. Otopark sorununu çözdüğünüzde trafik sorununun da yüzde 50’sini çözmüş olursunuz. Şuan yollarımızın kapasitesi tam olarak kullanılamıyor. Biz bu sorunların hepsini 1 yılda çözebiliriz” dedi.

“ÇANAKKALE’NİN KENT MEYDANI YOK. BUNU BEN YAPACAĞIM”

Müteahhitler Birliği toplantısında Çanakkale’nin çok güzel bir kent olduğunu fakat kente yakışır bir meydan olmadığına dikkat çeken Ayhan Gider, Çanakkale’ye devasa büyüklükte Kent Meydanı kazandırmak istediğini söyledi. Ayhan Gider’in kent meydanı olarak belirlediği alan ise; Çanakkale kamuoyunda Aygaz Kavşağı olarak bilinen noktadan İskele Meydanına (Cumhuriyet Meydanı dahil) kadar olan alan, Alman Sokağı’ndan 18 Mart Stadyumunun olduğu Atatürk Caddesi kesişimine kadar olan alanı kamuya kazandırarak Kent Meydanı yapacağını söyledi. Ayhan Gider Çanakkale Kent Meydanı ile ilgili olarak şunları söyledi; “Fen Lisesinin pansiyonundan başlayarak Sahile kadar Cumhuriyet Meydanı kazandıracağız. O alandaki düzenleme ile gelen turistlere göre yeniden yapacağız arkasındaki alan ile birlikte. Bir diğer konu Çanakkale’nin nefes alanları yok. Bir tek Halk Bahçemiz var. Samimi olarak söylüyorum geceleri geçmekten korkabileceğiniz ıssız bir yer. Nefes alanı olarak da daha önce Belediyeye bedava teklif ettiğimiz ama yıkılmayan İl Özel İdare eski binası ve eski veterinerlik binasından bahsediyorum; Halk Bahçesi içerisindeki. Oranın arkasındaki eski Devlet Hastanesi ile Tarım İl Müdürlüğü arazisini birleştirerek orayı bir bütün halinde değerlendiriyoruz” dedi.

 

“TÜM KAMU KURUMLARINI ORADAN ÇIKARTACAĞIZ, NEFES ALANI YARATACAĞIZ”

Kent Meydanının yanı sıra Nefes Alanı yaratacaklarını belirten Ayhan Gider; “Adına bahçe veya halk bahçesi demeyip Nefes alanı dememizin sebebi ise; oradaki tüm binaları yıkıp yerlerine yeşil alan yapacak olmamız değil. Biz oraya ne yapacağız? Devlet Hastanesinin arkasına sonradan yapılan bina depreme dayanıksız, orayı yıkacağız. Önde kalan eski binaların bir bölümü Poliklinik hizmeti olarak 24 saat çalışacak şekilde devam ettireceğiz. Kalan binaların tamamını da Sanat atölyeleri olarak kullanıma açacağız. Müzik yapmak isteyen müziğini, heykel yapmak isteyen heykelini yapacak. İsteyen STK’lara da iletişim bürosu açmak isteyen olursa da burayı onlara tahsis edeceğiz. Biz o alanı yaşatacağız, ıssız alan olarak kalmayacak. Orada üç tane resmi kurum haricindeki tümünü oradan çıkartacağız. Gazi İlköğretim Okulu, İstiklal İlköğretim okulu ve Cumhuriyet İlköğretim okulu orada kalacak diğer tüm kamu kurumlarını oradan çıkartacağız. Bu okullarda okuyan öğrencilerimizin oraya yapacağımız bahçelerle daha iyi eğitim alacağını düşünüyorum” dedi.

“İMAR YAPILACAKSA PARSEL, ADA BAZINDA DEĞİL; BÖLGESEL YAPACAĞIZ”

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı manifestoda da belirttiği gibi imar izinlerinde parsel değil ada bazında imarlaşmaya izin vereceklerini belirtmişti. Çanakkale Belediye Başkan adayı Ayhan Gider ise konuyla ilgili olarak bir adım daha öteye gideceklerini, mecbur kalmadıkları sürece Bölgesel İmar düzenlemesi yapacaklarını söyledi. Ayhan Gider; “İmar yapılacaksa manifestomuzda ada bazında yapacağız dedik. Ben bunu bir adım öteye taşıyacağım. Mecbur kalmadıkça Ada bazlı imarlaşma yapmayacağız, bölgesel bazlı imar düzenlemesi yapacağız. Yani Çanakkale’nin nüfusu 150 -200 bin olduğunda hangi bölgeye ne kadar imar izni verildiğini herkes bilmiş olacak. Müteahhit her inşaata başlamak istediğinde belediyenin kapısından geçmek zorunda kalmayacak. Bunu da bir yıl içerisinde yapacağız çünkü 1/100 binlik imar planları tamamlandı. Biz bunu mecliste görüşüp kararını alacağız.” dedi.

 

“YABANCIYA KONUT SATIŞI İÇİN CUMHURBAŞKANIMIZ İLE GÖRÜŞECEĞİM”

Müteahhitlerin sorularını da yanıtlayan Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider, Yabancıya Konut Satışı ile ilgili büyük beklenti içerisinde olan müteahhitler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini söyledi. Yabancıya Konut Satışı ile ilgili beklentilerin farkında olduğunu söyleyen Ayhan Gider konuyla ilgili olarak; “Yabancıya Konut satışı öyle park yapmak, iskele yapmak gibi bir konu değil. Sizleri sonuna kadar anlıyorum. İnsanın canı en çok ağrıyan yerindedir. Bu konu milletvekillerinin ilgilenmediği bir konu olarak duruyor. Bir telefon etsen olacakmış gibi bir iş değil bu. Sınır bölgelerinde Yabancıya Konut satışı ülkeden ülkeye değişiyor. Bizde bu konu biraz daha sert. Kişisel fikrimi sorarsanız serbest olmalıdır diye düşünüyorum. Arsa ve arazi satışı mümkünse olmasın ama konut satışı olabilir. Bu konu için toplumsal mutabakat gerekiyor. Bize bu konuda Arap mı getireceksiniz memlekete diye soruluyor. Bunlar ancak toplumsal mutabakat ile çözüleceğini düşünüyorum. Bu konu devlet meselesidir ama devletin refleksi de yavaştır. Buna rağmen ben bu konunun çözülebileceğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanımıza bu konunun iletilip iletilmediğini bilmiyorum. Ancak ben seçimden önce Cumhurbaşkanımız ile görüşeceğim. Taleplerinizi kendisine ileteceğim” dedi.




Bu haber 12067 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI