thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Avukatlar, Adaletin Temel Direğidir..”

Tarih: 05-04-2024 15:53:21 Güncelleme: 05-04-2024 15:54:21 + -


Çanakkale'de 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Törende Çanakkale Baro Başkanı Hande Keskin tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Avukatların adaletin temel direği olduğunu vurgulayan Keskin, avukatların savunma hakkının temsilcisi ve hak savunucusu olduğunu belirtti.


“Avukatlar, Adaletin Temel Direğidir..”

Çanakkale’de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen 5 Nisan Avukatlar günü töreninde Çanakkale Baro Başkanı Hande Keskin tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Törene STK temsilcilerinin yanı sıra Çanakkale Belediye Başkanı Avukat Muharrem Erkek de katıldı.

 

Baro Başkanı Keskin, törende yaptığı konuşmada, demokratik toplumun temel direğinin adalet, adalete erişimin güvencesinin ise avukatlar olduğunu söyledi. Avukatların yalnızca müvekkilinin değil, savunma hakkının temsilcisi ve hak savunucusu olduğunu belirten Keskin, şunları kaydetti: “Bugün 5 Nisan Avukatlar Günü vesilesiyle sizlerin takdiriyle, 74 yıllık Çanakkale Barosunun 17. Baro Başkanı olarak sizlere seslenmekten çok gururluyum ve mutluyum. Ancak ne yazık ki aynı mutluluk ve gururu, hiçbir mahcubiyet içermeden, 5 Nisan Avukatlar Günümüzü kutlamak için yaşayamıyoruz. Çünkü geçmişten bugüne çözülemedikçe biriken ve çözümünün artık ne tek bir kişi, ne tek bir kurum, ne tek bir Baro ne de sadece TBB tarafından tek başına çözülemeyeceği zamanlardayız. Bu nedenle her zamankinden daha yan yana, mesleki dayanışma ve ortak eylemlilik içinde "fire"siz "ama" sız, birbirimizin açığını arar şekilde değil, birbirimize "el verir" şekilde birlikte ve yan yana olmak zorundayız. Bu sebeple özellikle son 2 yıldan bu yana TBB ve 81 İl barosu olarak yerleştirmeye çalıştığımız bir inanış ve uygulama var. Sizlere Çanakkale Barosu Başkanı olarak, bugün burada, 81 İl Barosu Başkanım ve TBB Başkanımla aynı anda, aynı sözlerle sesleneceğiz. Sesimizin gür ve birlikte çıkmasına her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğunu bildiğimizden ve birbirimize inandığımızdan” ifadelerini kullandı.

“ADALETE ERİŞİM HAKKI İÇİN GÜÇLÜ AVUKAT, GÜÇLÜ AVUKAT İÇİN GÜÇLÜ BARO GEREKİR”

Çanakkale Baro Başkanı Hande Keskin konuşmasının devamında; “Biz avukatlar kaderimizi de umudumuzu da yeniden ve yeniden ve birlikte oluşturmaya mecburuz. Demokratik toplumun temel direği adalet; adalete erişimin güvencesi avukattır. Avukat yalnızca müvekkilinin değil, savunma hakkının temsilcisi ve hak savunucusudur. Avukat olmadan adil yargılanma olmaz. Adil yargılanma olmadan, toplumsal barış ve güven tesis edilemez, hukukun üstünlüğü korunamaz. Savunma hakkının güvencesi olarak avukat, hukuk devletinin hayata geçirilmesini sağlar. Bizler, yüklendiğimiz bu onurlu görevi, kutsallığına yakışır şekilde özen, doğruluk ve onurla yerine getirmenin çabası içerisindeyiz. Adalete erişim hakkı için güçlü avukat, güçlü avukat için güçlü Baro gerekir. Yurttaşın haklarının savunucusu avukat, avukatın savunucusu Baro'dur. Baro yalnızca meslek örgütü değil, yurttaşların başta adil yargılanma olmak üzere, hak ve özgürlüklerinin takipçisidir. Baro ve avukat zayıf düşerse, bundan en büyük zararı yurttaşlar ve hukuk düzeni görür” dedi.

“GÜÇLÜ BARO, GÜÇLÜ AVUKAT”

Avukatların yaşadığı maddi zorluklara dikkat çeken Çanakkale Baro Başkanı Hande Keskin; “Bunu dile getirmek için bugüne kadar hep "Güçlü Baro Güçlü Avukat", "Herkes için adalet, adalet için avukat" dedik. Ancak ülkemizde avukatların sosyoekonomik sorunları her geçen gün arttı. Mesleğimizin ve Baroların ekonomik sürdürülebilirliği tarihimizin en alt düzeyine inmiş durumdadır. Yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda hukuki ve fiziki şiddetle de karşı karşıyayız. Avukatlar, müvekkiliyle özdeşleştiriliyor, yargılanıyor, darp ediliyor, yaralanıyor ve öldürülüyor. Bugün "Avukat İçin de Adalet!" diye haykırmak zorunda kalıyoruz. Yaşadığımız sorunlar, mesleğimizin icrasını imkansız hâle getirirken adaletin tesisi önünde bir engel oluşturuyor” dedi.

 

“AVUKAT İÇİN ADALETİN SAĞLANMADIĞI BİR 5 NİSAN..”

Çanakkale Baro Başkanı Hande Keskin sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı; “Türkiye'nin 81 ilinde, 190 bin avukatın kayıtlı olduğu meslek örgütleri olarak, avukat için adaletin sağlanmadığı bir 5 Nisan Avukatlar Günü daha geçirmeyi kabul etmiyoruz. Sözlerimi sonlandırmadan önce; sizlerden burada bir söz almak istiyorum. Yurttaşların hak arama özgürlüğünün teminatı olan savunmayı temsil eden siz kıymetli meslektaşlarım, bizlerin örgütlü gücü Barolarımız ve çatı örgütümüz Türkiye Barolar Birliği olarak; 27 Nisan 2024 Cumartesi günü Ankara'da gerçekleşecek ve tarihinin en büyük katılımıyla en yüksek sesle meslek sorunlarımız için yan yana olacağımız yürüyüşümüzde; "Avukat İçin de Adalet" demek, mesleğimizin çözüm bekleyen sorunlarına çözüm için yürütme erkindeki bütün kurum, kuruluş ve kişileri iradeyi mesleğimizin lehine ve kazanım elde edecek şekilde karar almasını sağlamak, şiddete ve ekonomik sorunlarımıza karşı meslek onurumuzu ve emeğimizi savunmak için buluşacağız. 27 Nisan Büyük Avukat Buluşmasında siz kıymetli meslektaşlarımızla birlikte Çanakkale Barosu olarak bizler orada olacağız hep beraber orda olmak istiyoruz, bunun sözünü sizlerden burada istiyorum. Zira Adalet için sorumluluk yüklenen her bir avukatla birlikte, "avukat için de adalet" mücadelesinde kararlılıkla ilerlemek ve onurlu meslek mirasımızı geleceğe taşımak ancak birlikteyken mümkün.”

 




Bu haber 1066 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI