thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


“Partimizi Gençleştirme Sorumluluğu ve Yükümlülüğü Bizlerde”
Tarih: 03-07-2023 12:57:56 Güncelleme: 03-07-2023 12:58:56 + -


CHP’de kongre süreci başlarken partide değişim seslerinin yanı sıra gençleştirme çalışmaları da devam ediyor. CHP Çanakkale İl Gençlik Kolları Başkanı Tuğberk Güzel yayınladığı açıklamasında; “Partimizi gençleştirme sorumluluğu ve yükümlülüğü bizlerde” diyerek gençliğe dikkat çekti.


“Partimizi Gençleştirme Sorumluluğu ve Yükümlülüğü Bizlerde”

CHP’de genel başkan ve politika değişimine yönelik güçlü talepler dillendirilmeye devam ediyor. Genç ve kadınların parti yönetiminde tüzük kararı ile alındığına dikkat çeken CHP Çanakkale İl Gençlik Kolları Başkanı Tuğberk Güzel; “6 Haziran 2023 tarihi itibariyle başlatılmış olan 38. Olağan Kongre sürecimiz, ilçe kongresi delege seçimleri, ilçe kongresi ve il kongrelerimizin yapılmasıyla tamamlanacak ve akabinde büyük kurultayımız gerçekleştirilecektir” hatırlatmasında bulundu.

 

CHP Çanakkale İl Gençlik Kolları Başkanı Tuğberk Güzel açıklamalarının devamında CHP’nin gençleşmesi için alınan tüzük kararına atıf yaparak; “15 Ocak 2022 tarihindeki Parti Meclisi toplantısında onaylanan yeni CHP Gençlik Kolları Yönetmeliği’nin  “Gençlik Kolları Merkez Yönetim Kurulunun Görevleri” başlıklı 18. maddesine “Gençlik kotası uygulanmasının takibini yaparak genç üyelerin görev ve sorumluluk üstlenmesini teşvik etmek.” 8.fıkra olarak eklenmiş ve bu konuda Gençlik Kolları Genel Merkezine bir sorumluluk yüklenmiştir. Geçirdiğimiz seçimler ve süreçler partimize, kendi içerisinden yetiştirdiği kişilere daha çok sahip çıkması gerektiği ve kadrolarının gençleşmesinin elzem olduğu mesajını vermiştir” ifadelerine yer verdi.

 

“GENÇLİK VE CİNSİYET KOTASI ZORUNLU HALE GETİRİLDİ”

Yapılacak olan kongrelerde teşkilatların yönetimlere tüzük gereği yönetimlerde genç ve kadın kontenjanı vermek zorunda olduğuna dikkat çeken CHP Çanakkale İl Gençlik Kolları Başkanı Tuğberk Güzel; “Mahalle seçimleri olarak da adlandırılan ilçe kongresi delege seçimlerinde daha önce uygulanmamış olan gençlik kotası ve cinsiyet kotası uygulaması yönerge ile zorunlu hale getirilecektir. Blok liste usulü yapılan seçimlerde genel merkezimizin özel talimatıyla, kongre divan başkanları, kotalara uymayan listeleri – olağanüstü haller dışında- kabul etmeyecek ve liste sahiplerini çağırarak gençlik ve cinsiyet kotası açısından eksikleri tamamlamalarını, aksi halde ilgili listenin seçimlere alınmayacağını söyleyeceğiz” dedi.

 

“KOTALARA UYULMAYAN TÜM LİSTELERİ TAKİP EDECEĞİZ”

CHP’de yapılacak tüm kongrelerde kotalara uyulup uyulmayacağını İl Gençlik Kolları Başkanlığı olarak takip edeceklerini ifade eden Güzel; “Gençlerden aidat zorunluluğunun kaldırılmasının ardından kota uygulamasıyla ilgili alınan bu kararlar da partimiz içerisinde bir devrim niteliğindendir. Partimizin gençleşmesi ve gençlerin siyasette aktif rol almaları için çalışmalarımızı bundan sonra da hep birlikte sürdüreceğiz. Gençlik Kolları İl Başkanlığı olarak kotalara uyulmayan tüm listeleri takip edecek ve gerektiği noktada itirazlarımızı gerçekleştireceğiz” dedi.




Bu haber 1763 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI