thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Dernek Başkanı ve Mehmet Çavuş’un Torunları Tepki Gösterdi
Tarih: 17-09-2023 09:25:25 Güncelleme: 17-09-2023 09:28:25 + -


Biga’nın Kurtuluşu’nun 101’inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Bigalı Mehmet Çavuş Güreşleri’nde Bigalı Mehmet Çavuş Derneği’nin ve torunlarının davet edilmemesi dernek yönetiminin ve torunlarının tepkisini çekti.


Dernek Başkanı ve Mehmet Çavuş’un Torunları Tepki Gösterdi

Biga’nın Kurtuluşu’nun 101’inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Bigalı Mehmet Çavuş Güreşleri’nde Bigalı Mehmet Çavuş Derneği’nin ve torunlarının davet edilmemesi dernek yönetiminin ve torunlarının tepkisini çekti. Bigalı Mehmet Çavuş Derneği Başkanı Necdet Özer Bahçeli Köyü’nde basın mensuplarıyla bir araya gelirken, yaptığı açıklamada; “Mehmet Çavuş ahirete göç etti. Kahramanlıklarıyla biz onun adını yaşatmaya çalışıyoruz. Biz bunu samimiyetle söylüyoruz. Mehmet Çavuş bize Mustafa Kemal’in emaneti. Torunları da bize Mehmet Çavuş’un emaneti. Bu, hassas bir konudur. Bunu ince düşünen insanlar algılayabilir, anlayabilir. Burada torunları” ifadelerini kullandı.

 

“MEHMET ÇAVUŞ ULUSAL BİR KAHRAMANDIR”

Mehmet Çavuş’un ulusal bir kahraman olduğunu hatırlatan Özer; “Mehmet Çavuş unutulmuş bir kahramandı. Biz Bigalı Mehmet Çavuş Derneği olarak bunu tekrar gün yüzüne çıkardık. Bizim bu yapmış olduğumuz emeklerimize birçok kişi sağ olsun saygı duyuyor. Bizim beklediğimiz bize saygı, övgü değil. Bizim amacımız bu vatanı vatan yapan kahramanlarımızı yaşatmak. Mehmet Çavuş da bizim köyümüzün bir kahramanı olduğu için bu da bize nasip oldu. Allah’a şükür başarılı işler yaptık, bugünlere kadar getirdik. Ortaya Mehmetçik’in isim babası çıktı. Biz bunla gurur duyuyoruz. Bu gurur bize zaten yeter. Kimsenin övmesine ihtiyacımız yok. Fakat Mehmet Çavuş bir reklam aracı değil. Bizim zorumuza giden bu. Biz çalışırken samimiyetle, gönülden çalışıyoruz. Hiçbir zaman da kendi reklamımızı yapmadık. Mehmet Çavuş ulusal bir kahramandır. Mehmetçik’in isim babasıdır. Bazı olaylarda sadece reklam amaçlı kullanılması bizim zorumuza gidiyor. Bir iş yaparken samimiyet olur. Torunları yanımızda. Biz bugüne kadar yaptığımız bütün programlarda torunlarını ön plana çıkardık. Biz arkada oturduk. Torunları hep önde oturdu. Onlar bize Mehmet Çavuş’un emaneti” ifadelerini kullandı.

“DAVET EDİLMEDİK”

Güreşlerle ilgili kendilerine bilgi verilmediğini, etkinliklere dernek yönetiminin ve Bigalı Mehmet Çavuş’un torunlarının davet edilmediğini dile getiren Özer; “Geçen sene Mehmet Çavuş Güreşleri düzenleneceği zaman bize bir bilgi verilmedi. Biz yine de adı bir yerde geçecek diye sevindik. Mehmet Çavuş bir kitleye daha ulaşacak, birileri merak edecek araştıracak diye mutlu olduk. Altyapımız da var. Kitabımızı da yazdık. Gerektiği  kadar anlattığımızı da düşünüyorum. Geçen sene dernek başkanlarımızla bir araya gelerek bir basın açıklaması yaptık. Bu sene son ana kadar bir davet bekledim. Biz bir derneğiz. Yönetimimiz var, üyelerimiz var. En önemlisi torunları var. Orada Mehmet Çavuş Güreşleri yapılıp derneğin bir tarafa atılması, torunların akıllara dahi gelmemesi bizim zorumuza gider. Bu bizim için önemli bir konu. Çok kırıldık. Biz bir incelik bekliyorduk. Mum falan da beklemiyoruz. En azından bir davetiye… Bir telefon açılırdı, bir davet edilirdi. Hatta katkıda dahi bulunmak isterdik. Mesela kortejde biz Bigalı Mehmet Çavuş Derneği olarak kortejde yürüyüş yapmak istedik” dedi.

“ÇOK MU ZOR YANİ”

Davet edilselerdi katılacaklarını ve her türlü katkıyı vereceklerini ifade eden Özer; “Mehmet Çavuş’un adını verip bu derneği, torunlarını yok saydığınız zaman olmaz. Torunlarını özellikle yok saydığın zaman olmaz. Akla mantığa sığacak bir şey değil. Biz kendimizi göstermek için söylemiyoruz bunu. Ben kendim protokole gitsem, bana kimse bir şey demez. Bizim öyle bir şeye ihtiyacımız yok. Ben bu konuda derneğin başkanı olarak çok üzdü beni bu olay. Birincisinde de ikincisinde de böyle olunca, biz burada art niyet ararız. Ulusa mal olmuş bir kahramanımız bu. Sadece derneğimize ait bir değer değil Mehmet Çavuş. Biz Mehmet Çavuş’un adı nerede anılırsa anılsın mutlu oluyoruz. Balıkçılar Mehmet Çavuş adına turnuva düzenliyorlar. Davet ediyorlar. Katıldığımız her etkinliğe elimizden ne gelirse yardımcı oluyoruz. Biz de belediye bir davet etseydi, başka etkinliklere nasıl davet ediliyorsak, burada da beklentimiz buydu. Biz de davet olsaydı, bu güreşlere bir renk katardık diye düşünüyorum. Maalesef bu fırsat bize verilmedi, bir davetiye bile çok görüldü. Derneği bıraktım, sorunları nedir bilmiyorum, torunlarını çağırın. Çok mu zor yani. Oraya da faydası olur. Torun protokolde, torun madalya taktı. Bunlar külfet değil. Onure eder. Bununla ilgili bir açıklamaları varsa, bekliyoruz” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANININ AYIBI”

Mehmet Çavuş’un bir torununun oğlu olan Ahmet Gözlü ise; Torunun oğluyum. Geçen yılki güreşlerde protokole baktım. Davet etmediler. Bu sene özellikle bir hafta önce dernek başkanımızı aradım. Yine davet yok. Reklamlara bakıyorum. Bigalı Mehmet Çavuş Yağlı Güreşleri yazıyor. Çok torunu vardır, davet etmeyebilir ama burada dernek var, başkanı var. Bunu hiç kaale almıyorsa Mehmet Çavuş adına hiçbir şey yapmasın. Reklam da yapmasın. Adına düzenliyorsan, başkanını çağır. Davet edersin gelmezse o ayrı konu. O zaman dernek başkanı suçlu olurdu. Bu, belediye başkanının ayıbıdır” ifadelerini kullandı.




Bu haber 1688 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İLÇELERDEN Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI