thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Asrın Felaketini Unutmadık, Unutmayacağız, Unutturmayacağız”

Tarih: 06-02-2024 11:47:37 Güncelleme: 06-02-2024 11:49:37 + -


6 Şubat depreminin yıldönümü nedeniyle ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu yayınladığı mesajında; afete hazırlığa dikkat çekti. Semizoğlu mesajında; “Yapılan açıklamaların, verilen taahhütlerin lafta kalmamasını ve icraate dönüşmesini, tehlike arz eden bölgeler için acil eylem planlarının uygulanmasını, bilimin ve mühendisliğin yol göstericiliğinde çalışılmasını istiyoruz” dedi.


“Asrın Felaketini Unutmadık, Unutmayacağız, Unutturmayacağız”

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 11 ilde 50 binden fazla insanımızın hayatını kaybettiği, yüz binlerce insanın yaralandığı, yüz binlerce kişinin yaşamını etkileyen deprem felaketinin yıldönümünde ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu anma mesajı yayınladı. Semizoğlu yayınladığı mesajında; “11 İlimizi kapsayan ancak acısını Millet olarak 81 ilde derinden yaşadığımız “Asrın Felaketi”nin yıldönümünde öncelikle vefat eden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabır diliyorum. Aynı günde 7,7 ve 7,6 şiddetinde iki büyük deprem… Dünya Sağlık Örgütüne göre yüzyılın en kötü doğal afeti. Ve bu afet bize, Ülkemizde ve İlimizde deprem gerçeği ile yaşamak zorunda olduğumuzu geçen yıl bugün çok acı bir şekilde tecrübe ettirdi” dedi.

 

“HERKES BU ACI TECRÜBEDEN SORUMLUDUR”

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu mesajının devamında; “Kaçak ve kontrolsüz yapılaşma, denetleme ve mühendislik hizmetlerine yeterince önem verilmemesi, zemine göre değil kişiye göre verilen imarlar, her seçim dönemi çıkarılan imar afları ve bu işlemlerin temelden çatıya izinleri ve uygulamaları ile ilgili herkes bu acı tecrübeden sorumludur, affı yoktur ve hesabını vermelidirler. Yetkililerin ve kamuoyunun bilinçlenmesi, depreme hazırlıklı bir il olarak bu şehirde güvenli bir yaşam kültürünün oluşturulması için Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilk günden beri konuyu gündemimizde tutuyoruz. İlimizin siyasi otoritelerine, kamu kuruluşlarına, bizim gibi meslek kuruluşlarına,  STK’lara ve her bir vatandaşımıza görevler düşüyor. Yapılan açıklamaların, verilen taahhütlerin lafta kalmamasını ve icraate dönüşmesini, tehlike arz eden bölgeler için acil eylem planlarının uygulanmasını, bilimin ve mühendisliğin yol göstericiliğinde çalışılmasını istiyoruz. Öncelikle tabii ki 11 ilimizin yeniden ayağa kaldırılması ve Ülkemizin tüm afet bölgelerinin afetlere hazırlıklı hale getirilmesi, ne ekonomi ne seçim hiçbir gündemin deprem gerçeği gündemini gölgelememesi temennisi ile afetlerden uzak sağlıklı ve mutlu günler diliyorum” ifadelerini kullandı.




Bu haber 765 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI