thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Abdullah Akın’a Bir Kıyakta RTÜK’den..

Tarih: 03-07-2018 15:03:04 + -


“Çanakkale ve Bursa’da camilerin genelev olarak kullanıldı” sözleri ile kamuoyunda büyük tepki çeken sözde İlahiyatçı Abdullah Akın’a bir kıyak da Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’ndan geldi. ÇOMÜ Yönetiminin verdiği kınama cezasından sonra RTÜK’de Abdullah Akın’ın sözlerini ifade özgürlüğü olarak değerlendirerek ceza vermeme kararı aldı.


Abdullah Akın’a Bir Kıyakta RTÜK’den..

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Abdullah Akın’ın "1924’te Çanakkale ve Bursa’da genelev olarak kullanılan camiler var" ifadesini ‘ifade özgürlüğü’ kapsamında görerek ceza vermeme kararı aldı. Akın’ın Radyo Ton adlı kanalda programda ettiği söz tepki çekmiş, üniversite tarafından hakkında idari soruşturma açılıp disiplin cezası verilmişti. Sözcü’den Can Özçelik’in haberine göre RTÜK üyeleri İlhan Taşçı ve İsmet Demirdöğen, Radyo Ton hakkında şikâyetçi oldu.

 

Şikâyet üzerine RTÜK tarafından yapılan değerlendirmede, Akın’ın radyo programında söylediği sözlerin hakaret içermediği belirtildi. RTÜK, raporunda Akın’ın söz konusu ifadesinin cumhuriyet siyasal hayatı hakkında yorum olduğu ve ‘ifade özgürlüğü’ kapsamına girdiği savunuldu. RTÜK raporunda şöyle dendi: “Siyasal çatışmaların veya rekabetin bir sonucu olarak örgütlerin veya partilerin eleştirilmesi, itham edilmeleri demokratik bir ülkede ifade özgürlüğünün gereği olarak kabul edilmelidir. Yayının şikâyete konu olan bölümünde konuk tarafından sadece eleştirel ifadeler kullanılmıştır. Anlatılanların doğruluğunun ya da yanlışlığının tarafımızca açıklığa kavuşturulması mümkün değildir, bunların ancak bağımsız mahkemelerce karara bağlanabileceği değerlendirilmiştir. Sonuç olarak, Radyo Ton isimli medya hizmet sağlayıcının söz konusu yayınında ihlal olmadığı değerlendirilmiştir.”




Bu haber 3098 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI