thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“ABD’ye Rıza Sarraf İçin Verdiğiniz Nota’yı Filistin İçinde Verin”

Tarih: 15-05-2018 11:34:19 Güncelleme: 15-05-2018 11:39:19 + -


CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, İsrail askerlerinin dün Filistin halkı üzerine ateş açmasını, açılan ateş sonucu öldürülen Filistin halkının yanında olduklarını belirterek ABD ve İsrail’i protesto etti. AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da çağrıda bulunan Güneşhan; Erdoğan’a verilen Yahudi Cesaret Madalyasını iade ettiğini topluma açıklamasını ve ABD’de tutuklanan Rıza Sarraf için verilen nota gibi ABD’ye de nota vermesini önerdi.


“ABD’ye Rıza Sarraf İçin Verdiğiniz Nota’yı Filistin İçinde Verin”

ABD Başkanı Donald Trump’ın Amerikan elçiliğini Telaviv’den Kudüs’ taşınmasını protesto eden Filistin halkına İsrail askerlerinin ateş açması sonucu 61 Filistinli hayatını kaybetmiş, yüzlercesi de yaralanmıştı. Yaşananları katliam olarak değerlendiren CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, ABD ve İsrail’i protesto etti. Güneşhan düzenlediği basın açıklamasında; “14 Mayıs 2018 tarihinde ABD Başkanı Trump’ın bütün dünyayı hiçe sayarak, aldığı hukuksuz karar ile ABD elçiliğini Telaviv’den Kudüs e taşımasına direnen Filistin halkının üzerine, Siyonist İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 61 mazlum insan acımasızca katledilmiştir. Bu saldırı emperyalist bir saldırıdır. ABD’nin eline her zaman olduğu gibi tekrar kan bulaşmıştır. Trump kendisini içinde bulunduğu çıkmazdan,  Ortadoğu halkları üzerinden kan akıtarak kurtarmaya çalışmaktadır” dedi.

 

“SEMBOL FİLİSTİN DİRENİŞÇİSİ DE ÖLDÜRÜLDÜ”

 

İsrail askerlerince öldürülen Filistin halkının arasında tekerlekli sandalye ile Gazze saldırısını protesto eden Filistinli sembol isim Fadi Abu Salah’ın da hayatını kaybettiğini belirten İsmet Güneşhan; “Dün yapılan saldırılarda, daha önceden İsrail askerleri tarafından 2014 yılında Gazze ye yapılan saldırıda bacaklarını kaybeden ve direnişin sembolü olarak tarihe gecen tekerlekli sandalye ye mahkum olan direnişçi Fadi Abu Salah da hayatını kaybetmiştir” dedi.

“AKP VE ERDOĞAN’A ÇAĞRIMIZ VAR..”

 

Müslüman bir ülkeye ve Filistinlilere uygulanan şiddetin Ramazan Ayı öncesinde meydana gelmesinden daha da fazla üzüntü duyduklarını açıklayan İsmet Güneşhan, AKP iktidarına ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da bir çağrıda bulundu. İsmet Güneşhan; “İslam dünyası için son derece önemli ve kutsal olan mübarek ramazan ayının arifesinde, ABD ve İsrail ortaklığı ile bir başka Müslüman ülke olan Filistinli kardeşlerimize karşı yapılan bu vahşi ve kabul edilemez insanlık dışı saldırı karşısında sessiz kalan tüm İslam ülkelerini şiddetle kınıyoruz. Buradan bütün kamuoyu önünde İktidar partisi AKP ye ve Sayın R.Tayyip Erdoğan’a a bir çağrı yapıyoruz. Filistin davasında mazlum Filistin halkının yanında olduğunuzu net bir şekilde ortaya koymak için şu girişimleri hemen başlatmanızı öneriyoruz. İsrail den ödül olarak aldığınız madalyayı iade ettiğinizi derhal kamuoyuna açıklayınız. ABD’ye Rıza Sarraf davasında verdiğiniz notayı, Filistin halkı için de veriniz.  ABD ve İsrail e karşı uygulanacak yaptırımları kamuoyuna açıklayınız.  Çünkü Filistin davası mazlumların davasıdır. İnsan olan ve yüreğinde vicdan taşıyan herkesin Filistin davasına sahip çıkması gerekmektedir” dedi.

 

“BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİ BİZE KAN VE GÖZYAŞI BIRAKMIŞTIR”

 

İsrail ve ABD’nin Ortadoğu da uyguladığı Büyük Orta Doğu projesinin bölgede huzur ve istikrarı yok ettiğine dikkat çeken İsmet Güneşhan, bölge de bulunan diğer Müslüman devletlerini de Filistin ve halkının yanında olmaya davet ederek sözlerini şöyle tamamladı; “Büyük Ortadoğu projesi olarak Ortadoğu halklarına sunulan ve bize kan ve gözyaşından başka bir şey bırakmayan bu projeyi kınıyor ve temelden ret ediyoruz. Geçmişte 68 kuşağı Türkiye devrimcilerinin Filistin halkının mücadelesine doğrudan katılarak verdikleri mücadeleyi saygıyla anıyoruz.  Bu konuda duyarlı Tüm kamuoyunu 68 kuşağı devrimcileri gibi Filistin halkının yanında olamaya çağırıyoruz. Orta doğunun tüm mazlum halkları, Birlik ve beraberlik içinde, Emperyalistleri bölgeden kovmak için bir araya gelerek mücadele etmelidirler. Filistin halkının meşru talepleri karşılanmalı, Filistin ve İsrail halkının bir arada ve barış içinde yaşamaları için her türlü çaba ve destek sağlanmalıdır. İnsanlığa karşı suç işleyen İsrail devleti işgalci politikalarından vazgeçmeli, işgal ettiği Filistin topraklarından çekilmelidir. Filistinli mültecilerin kendi topraklarına dönüşleri sağlanmalıdır. Yaşasın Filistin halkının bağımsızlık mücadelesi, Kahrolsun ABD emperyalizmi, Kahrolsun İsrail Siyonizm, Yaşasın mazlum halkların dayanışması.”

 




Bu haber 2257 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI