thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



"350 Öğrenci Zehirlendi, Ne Teşekkürü? Yazıklar Olsun"

Tarih: 07-08-2023 08:01:34 Güncelleme: 07-08-2023 08:04:34 + -


Çanakkale Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bağlı Eceabat Gençlik Merkezinde yaklaşık 350 öğrenciye yedirilen gıdalar nedeniyle zehirlenmesi şok etkisi yarattı. Gıda zehirlenmesi nedeniyle hiçbir can kaybı yaşanmazken; kamu kurumlarının sessizliğe bürünmesi, yetkililerin açıklama yapmaması, sorumlular hakkında işlem başlatılmaması CHP’de tepkiyle karşılandı.



Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde bulunan Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bağlı Eceabat Gençlik Merkezi'nde yaklaşık 350 kadar öğrencinin dağıtılan gıdaları yemeleri sonucunda zehirlenmesi tepkiyle karşılandı. Gençlerin gıda zehirlenmesi nedeniyle hastanelik olmaları sonrasında Çanakkale Valiliği başta olmak üzere hiçbir kamu kurumundan açıklama yapılmadı. Hastaneye kaldırılan gençlerin sağlık durumları hakkında bile kamuoyunun bilgisi olmadığı gibi; soruşturma başlatılmaması da tepki çekti.

 

KAMU KURUMLARI SESSİZ, SORUMLULAR HAKKINDA İŞLEM YOK!

Yaşanan gıda zehirlenmesi olayı ve zehirlenmeden etkilenen kişi sayısının yüksek olması sebebiyle CHP İl Başkanlığı tepki gösterdi. CHP’den yapılan açıklamada; “Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bağlı Eceabat Gençlik Merkezi'nde yaklaşık 350 gencin çeşitli seviyelerde zehirlenme vakası yaşaması hepimizi derinden üzmüştür. Bu konuda yetkililerin hiçbir bahane ve mazereti kabul edilemez” denildi.

 

“CAN KAYBI OLMADIĞI İÇİN Mİ SORUMLULARA TEŞEKKÜR EDİYORSUNUZ”

Yaşanan gıda zehirlenmesi sonucunda başta Valilik olmak üzere tüm kamu kurumlarının sessizliğe büründüğü, bazı siyasetçilerin ise yaşanan olayın en az hasarla atlatılmasından dolayı teşekkür mesajı yayınlaması da CHP İl Başkanlığının tepkisini çekti. Açıklamada; “Konunun sorumlularına "Yaşanan olumsuzluğun en az zararla atlatıldığı" gibi ifadelerle teşekkür edilemez. Yaşanan, bir olumsuzluk değil, sağlık krizidir. Çok sayıda öğrenci, civar hastanelere sevk edilmiştir. Bundan daha ağır hangi sonucu bekliyordunuz? Can kaybı olmasını mı? Sizlere yazıklar olsun” denildi.

 

“SORUMLULARIN DERHAL GÖREVDEN ALINMASINI BEKLİYORUZ”

Sorumlulara teşekkür edilmesi yerine derhal görevden alınmalarını isteyen CHP İl Başkanlığı; “21. yüzyılda, gençlerimize reva gördüğünüz bugün ve gelecek için sizlere yazıklar olsun! Konunun en üst hassasiyetle ve en hızlı bir şekilde soruşturulmasını, sorumluların "görevden affını" isteyecek kadar kamusal sorumluluk taşımamaları halinde derhal görevden alınmalarını talep ediyoruz. CHP İl Başkanlığı olarak rahatsızlanan gençlerimizin bir an evvel sağlıklarına kavuşmalarını diliyor ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Gençlerimiz çağdaş dünyadaki akranlarıyla eşdeğer bir hayatı yaşayamadıkları için, bu hayatı gençlerimizden çalanlar yerine biz utanıyoruz..” denildi.




Bu haber 2478 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI