thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


AKUT Kepez’de Operasyon Merkezi Açıyor
Tarih: 16-08-2023 12:03:05 Güncelleme: 16-08-2023 12:05:05 + -


AKUT Çanakkale ekibinin Çanakkale Kepez Operasyon Merkezi, AKUT Arama Kurtarma Derneği’nin Türkiye genelindeki 30 merkezinden biri olarak, Marmara Depreminin gerçekleştiği 17 Ağustos tarihinin 24. yılında faaliyete geçiyor.


AKUT Kepez’de Operasyon Merkezi Açıyor

AKUT Çanakkale ekibinin Çanakkale Kepez Operasyon Merkezi, AKUT Arama Kurtarma Derneği’nin Türkiye genelindeki 30 merkezinden biri olarak, Marmara Depreminin gerçekleştiği 17 Ağustos tarihinin 24. yılında faaliyete geçiyor.

 

AKUT Çanakkale ekibi, afetlerin yıkıcı etkisine karşı toplumu bilinçlendirmek, afet öncesi, sırası ve sonrası için hazırlıklara, arama ve kurtarma faaliyetlerine en üst seviyede katkı sağlamak amacıyla toplam 125 gönüllü ile çalışmalarını sürdürüyor.  AKUT Çanakkale ekibi, Çanakkale Valiliği AFAD Çanakkale il Müdürlüğü koordinasyonunda ilgili tüm kamu kurumlar ile birlikte canlı hayatı için gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmalarına katılıyor, halkımızın afetler konusunda bilinçlendirilmesi ile ilgili çalışmalara katkı sağlıyor.

 

Yaklaşık 2 yıl süren çalışmalar sonunda Çanakkale Valiliğinin destekleri, Kepez Belediyesinin temin ettiği yaklaşık 600 m2 alan, alt yapı ve üst yapı çalışmaları, AFAD Çanakkale İl Müdürlüğü ve sponsor kuruluşların katkıları ile 17 Ağustos tarihinde açılış için son aşamaya geldi.

 

AKUT Çanakkale Ekibi Kepez Operasyon merkezi 1 adet eğitim, toplantı ve koordinasyon salonu, 1 adet ofis ve idari birim, 2 adet lojistik birim olmak üzere 90 m2 kapalı alan ve yaklaşık 500 m2 açık alandan oluşuyor. Açık alanı rutin eğitim ve toplantı faaliyetlerinin yanı sıra olası bir afet halinde diğer bölgelerden gelecek AKUT Arama Kurtarma Ekiplerinin konuşlanacağı arama kurtarma ekiplerinin çadır kamp alanı ve afet koordinasyon merkezi olarak da hazırlandı.

 

AKUT Çanakkale Ekibi tarafından yapılan açıklamada; “Sahip olduğumuz teknik donanım ve sürekli devam eden eğitimlerimiz ile, 7 gün 24 saat, bölgemiz öncelikli, tüm ulusal ve uluslararası afetlere karşı hazırlıklarını sürdürmekte, operasyonlara katılmakta, toplumun afetler konusunda bilinçlendirilmesi için aralıksız olarak eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerine devam etmekteyiz” ifadeleri yer aldı.




Bu haber 1277 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI